جذب سرمایه در ۱۶ ابر پروژه با ارزش ۲۰۰ همت/ دستگاه‌های نظارتی می‌توانند با داشبورد فرصت‌های سرمایه‌گذاری امور را رصد کنند

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران با اشاره به رفع موانع پروژه‌ها با همکاری شورای شهر و ایجاد بند ب ماده ۲۶ سند جامع سرمایه گذاری، گفت: در همین راستا ۶ پروژه به ارزش ۳۰ همت پس از هشت سال راکد ماندن، رفع مشکل شد.
جذب سرمایه در ۱۶ ابر پروژه با ارزش ۲۰۰ همت/ دستگاه‌های نظارتی می‌توانند با داشبورد فرصت‌های سرمایه‌گذاری امور را رصد کنند

به گزارش شماواقتصاد: نوید خاصه‌باف در سیصد و چهل و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نامگذاری امسال به نام «سال سرمایه گذاری برای تولید»، اظهار کرد: برنامه عملیاتی ما بر اساس شعار سال و در 15 محور پیش بینی شده است.

وی افزود: جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی و سرمایه پذیری سازمان یکی از محورهاست؛ در مناطق مختلف فرصت ها و سرمایه گذاران را احصا کرده ایم. موضوع دوم ما جذب سرمایه پذیری است که اهداف کمی آن پیش بینی شده است.

دیگران چه می خوانند:

خاصه باف با اشاره به جذب سرمایه خرد و ایجاد صندوق پروژه در همین راستا، خاطرنشان کرد: اولین اقدامات در این محور شهریورماه انجام خواهد شد. یکی دیگر از محورها مردمی سازی بودجه و گذر از روش سنتی بودجه و استفاده از ظرفیت های خاص و استارت آپ ها و تأمین مصالح با ابزارهای نوین و همچنین ورود به سرمایه گذاری برای تولید در مدیریت شهری است.

وی با بیان اینکه پایش و کنترل و نظارت پروژه های مشارکتی یکی دیگر از محورها به شمار می رود، یادآور شد: پروژه هایی به بن بست خورده بود که با حمایت شورا و شهرداری، اغلب پروژه ها به سمت حل شدن رفت. 

خاصه باف با اشاره به رفع موانع پروژه ها با همکاری شورای شهر و ایجاد ماده 26 سند جامع سرمایه گذاری، گفت: در همین راستا 6 پروژه به ارزش 30 همت پس از هشت سال راکد ماندن، حل شد.

وی همچنین تصریح کرد: بسترسازی سیستمی و شفاف سازی از دیگر محورهاست و انتشار اطلاعات مورد نیاز برای بهره مندی مدیران، شورا و مردم در همین زمینه صورت گرفته است. ارتقاء توان تخصصی نیروها و برگزاری دوره های آموزشی نیز در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است.

مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران به توانمندسازی نیروهای انسانی در حوزه سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: آگاه شدن مردم به مولدسازی توسط شهرداری و مزایای آنها در مشارکت با مدیریت شهری از دیگر محور برنامه ها به شمار می رود.

 

با هر درآمدی مردم را صاحب سهام ملک خواهیم کرد

وی با اشاره به انتشار اوراق مشارکت و تأسیس نهاد مالی جدید در شهرداری تهران و مشارکت در توسعه شهری از طریق سرمایه گذاری مستقیم، تصریح کرد: پنج موضوع اساسی در ایجاد صندوق های سرمایه گذاری مدنظر است. باتوجه به رویکرد شهردار تهران، با هر درآمدی مردم را صاحب سهام ملک خواهیم کرد که هم سرمایه ایشان در برابر تورم بیمه شود و مشمول ارزش افزوده گردد. همچنین در مدت مشخصی بتوانند صاحب ملک شوند. از مزایای این طرح ها معاملات در بازار ثانویه به صورت شفاف خواهد بود.
 

اجرای صندوق اسمارت شهر با پس اندازهای تدریجی

خاصه باف با بیان اینکه با ایجاد صندوق ها مسیر با سرمایه گذاران به صورت شفاف دنبال خواهد شد، خاطرنشان کرد: صندوق اسمارت شهر با پس اندازهای تدریجی اجرایی می شود. برنامه هایی به صندوق ذخیره ارائه می دهیم که مولدسازی انجام شود و مشمول ارزش افزوده بیشتری قرار بگیرد.

وی ادامه داد: بعضی از کسب و کارها در حوزه اجتماعی و دانش بنیان احصا و از طریق مردم تأمین مالی خواهد شد. صندوق نیکوکاری برای امور اجتماعی نیز در دستور کار قرار گرفته است. از بانک ها و موسسات مال توانمند در بخش خصوصی ظرفیت سازی می کنیم که این صندوق ها ایجاد شود.

 

درآمد سازمان سرمایه‌گذاری در سال گذشته 420 درصد نسبت به برنامه محقق شده است

خاصه باف با بیان اینکه درآمد سازمان در سال 1400 نسبت به برنامه 43 درصد، در سال 1401 به میزان 0.3 درصد، سال 1402 میزان 126 درصد و سال 1403 میزان 420 درصد محقق شده است، خاطرنشان کرد: این موفقیت حاصل همکاری بخش های مختلف از جمله اعضای محترم شورای اسلامی شهر و مدیران ارشد شهرداری تهران است.

مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران با اعلام اینکه چالش های برخی پروژه ها با همکاری هیئت های اندیشه ورز بررسی شد، اظهار کرد: نبود پروانه ساخت و مالکیت عرصه و مشکلات قراردادی از جمله چالش های پیش از انعقاد قرارداد با سرمایه گذاران بوده است. بدلیل نو ظهور بودن موضوعات سرمایه گذاری، تجربه کاری در سازمان وجود نداشته و باعث این مشکلات شده؛ کمااینکه پروژه های موفق زیادی نیز اجرایی شده است.

خاصه باف با بیان اینکه رویکرد سازمان سرمایه گذاری این بود که موارد به کمیسیون ماده 38 و دادگاه ارجاع می شد، خاطرنشان کرد: امروز با مذاکره و رعایت صرفه و صلاح شهرداری و نیز حقوق طرف مقابل تصمیم می گیریم. از شفافیت و پاسخگویی به نهادهای نظارتی ابایی نداریم چون که تمام عملکردمان شفاف، سالم و قابل دفاع است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: تعامل ها و هماهنگی ها در شهرداری و استفاده حداکثری از ظرفیت های قانونی و همچنین نگرش برد- برد با سرمایه گذاران از جمله رویکردهای ما بوده است. 

 

19 پروژه با ارزش 87 هزار میلیارد تومان تعیین تکلیف شده است 

خاصه باف با بیان اینکه 19 پروژه با ارزش 87 هزار میلیارد تومان تعیین تکلیف شده است، خاطرنشان کرد: 11 پروژه به ارزش 13 هزار و 200 میلیارد تومان نیز در حال رفع مشکلات است. 230 پروژه مشارکتی از ابتدا تاسیس سازمان اجرایی شده و تنها 41 پروژه مشکل داشته که آنهم به حداقل خود رسیده است. با همراهی شورای شهر در قالب کمیسیون ماده 26 سند جامع سرمایه گذاری شهرداری و حل مشکل 7 طرح سرمایه گذاری با برآورد سهم سرمایه گذاری 33 هزار و 800 میلیارد تومان انجام شده است.

 

در دوره 12 روزه جنگ چند تفاهم نامه با سرمایه‌گذاران داشتیم

وی با اعلام اینکه در چند سال گذشته قرارداد جدیدی نداشتیم و سازمان به پیگیری کننده مسائل حقوقی تبدیل شده بود، اظهار کرد: علاوه بر انعقاد قرارداد و تفاهم نامه ها در این دوره مدیریت شهری، در دوره  12 روزه جنگ نیز انعقاد تفاهم نامه جدید با سرمایه گذاران داشتیم.

مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران با بیان اینکه جمع عددی سرمایه گذاران در 16 ابر پروژه بالغ بر 200 همت است، یادآور شد: با همکاری شورا تفویض اختیار به شهرداری مناطق و سازمان ها تا سقف 500 میلیارد تومان انجام شد. در سال 1401 رقم 114 میلیارد تومان، سال 1402 رقم 273 میلیارد تومان و سال قبل بیش از 660 میلیارد تومان سرمایه گذاری خرد صورت گرفت که البته رقم کمی است و قابل دفاع نیست اما روند رشد تصاعدی نشان می دهد اتفاقات خوبی در مناطق رخ داده است و نیز درحال تحول می باشد.

وی افزود: در سال 1403 ، چهار هزار و 500 میلیارد تومان در قالب سه قرارداد سرمایه گذاری جدید خرد کارسازی شده است.

خاصه باف با بیان اینکه 6 سال از توان مشاوران برای سرمایه گذاری ها استفاده نکرده بودیم، اظهار کرد: از سال قبل مشاورینی برای جذب سرمایه گذاران در نظر گرفتیم. نظارت مستقیمی نیز بر مناطق برای انعقاد قراردادهای سرمایه گذاری انجام داده ایم.

وی با اعلام اینکه در سال جاری نیز مسیر هموار شده است، گفت: داشبورد فرصت های سرمایه گذاری و پیشرفت آنها ایجاد شده و دستگاه های نظارتی و شهرداری می توانند به صورت برخط به آن دسترسی داشته باشند.

مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران با اشاره به ایجاد پنجره واحد سرمایه گذاری و تشکیل هیئت های اندیشه ورز، تصریح کرد: اصلاح و ثبت حساب های مالی در حساب های شهرداری یک ضعف به شمار می رفت و در حال حاضر این اقدام در حال انجام است و چهار اداره کل با همکاری یکدیگر مأمور به انجام آن شده اند.

وی اضافه کرد: سال گذشته همایش سرمایه گذاری با حضور مدیران شهری و اعضای شورا برگزار شد و این بار جلساتی را با سرمایه گذاران داشتیم و مشکلات خود را مطرح کردند تا بتوانیم برای رفع آنها و رونق سرمایه گذاری اقدام کنیم. 

خاصه باف با بیان اینکه 16 دوره آموزشی با حضور 32 هزار و 224 نفر ساعت برگزار شد، تصریح کرد: 152 نفر در شهرداری تهران با حوزه های تخصصی سرمایه گذاری و علوم به روز سرمایه گذاری در دنیا آشنا کردیم.

خاصه‌باف با بیان اینکه چند سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در ترمینال شرق اعلام آمادگی کردند، گفت: در بین پروژه‌ها می‌توان به ورزشگاه‌، هتل‌، شهربازی و مواردی از این قبیل به عنوان پروژهای شاخص اشاره کرد.

وی افزود: پروژه زباله‌سوز نیز روند قانونی خود را طی می‌کند و به زودی برای اخذ مجوز از شورا جهت عملیاتی کردن این پروژه مهم با سرمایه گذار خارجی اقدام خواهیم کرد. 

خاصه‌باف با بیان اینکه ساخت دو هتل نیز با جذب سرمایه‌گذار خارجی دنبال می شود، گفت: نگاهی که در مدیریت شهری دوره ششم در سرمایه‌گذاری وجود دارد باعث شد در 16 ابر پروژه با 200 همت سرمایه جذب کنیم.




روابط عمومی سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران

جذب سرمایه در ۱۶ ابر پروژه با ارزش ۲۰۰ همت/ دستگاه‌های نظارتی می‌توانند با داشبورد فرصت‌های سرمایه‌گذاری امور را رصد کنند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟