به گزارش شماواقتصاد: در سالهای اخیر، راهبرد تمرکز بر توانمندسازی و تخصصیسازی نیروهای انسانی، به عنوان یک محور کلیدی در سیاست گذاری گردشگری کیش مورد توجه قرار گرفته است. سرمایهگذاری بر آموزش نیروی انسانی، تقویت مهارتها و ارتقاء شایستگی شاغلان، سنگ بنای شکلگیری گردشگری حرفهای، افزایش رضایت گردشگران و ایجاد مزیت رقابتی پایدار شده است.
تجربه جهانی نیز نشان داده است که موفقترین مقاصد گردشگری جهان، رمز توفیق خود را در تربیت، نگهداشت و ارتقاء نیروی کار متخصص جستوجو میکنند؛ چراکه بدون این عنصر، حتی جامعترین برنامهها و ایدهها به سرانجام نمیرسند همان طوری که تمرکز ویژه ای بر بخش های کلان صنعت گردشگری داریم ضروری است که نگاهی هم به نیروهای انسانی شاغل در کسب و کارهای دیگر که نقش بسیار کوچکی در حوزه گردشگری ایفا می کنند داشته باشیم.
در جزیره کیش، سرمایهگذاری در حوزه نیروی انسانی آموزشدیده به بهبود کیفیت خدمات، تعامل مؤثر با گردشگران، شناخت نیازهای بازار و بهرهبرداری بهتر از ظرفیتهای اقلیمی و اقتصادی منطقه منجر شده است. تأکید بر بهروزرسانی رتبهبندی مراکز اقامتی، توسعه گردشگری تخصصی و طراحی رویدادهای فصلی و بینالمللی، همگی متکی بر حضور نیروی انسانی مجرب و کاربلد است.
در صورت غفلت از این مهم، پیامدهایی چون افت کیفیت خدمات، کاهش رضایتمندی گردشگران، تضعیف موقعیت رقابتی کیش، ناکارآمدی مدیریت، فقدان نوآوری و ضعف تعاملات فرهنگی پدیدار خواهد شد؛ واقعیتی که برخی مناطق گردشگری کشور آن را تجربه کردهاند.
از سوی دیگر، مطابق برنامهریزیهای انجامشده در کیش و بر اساس تشریح علی حسنلو معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش و تاکید او بر رویکرد تنوعبخشی و ارزشافزایی خدمات گردشگری با اتکاء به ظرفیت نیروی انسانی، این مهم را عامل بسط بازارهای هدف و افزایش مدت اقامت گردشگران ارزیابی میکند.
به گفته حسنلو: تمرکز بر بازار استانهای جنوبی، بهرهگیری از زیرساختهای لوکس و حمایت از شیوههای سفر آسانتر، ضمن کمک به اقتصاد منطقه، جایگاه کیش را به مقصدی انتخابی و کیفی در سبد گردشگری کشور ارتقاء میدهد.
رویکرد کیش می افزاید: تداوم این دستاوردها مبتنی بر تداوم فرآیند توانمندسازی، آموزش مستمر، اعمال نظارتهای سازنده و افکارسنجی از فعالان حوزه گردشگری است تا گزاره نیروی انسانی ماهر همچنان محور حرکت رو به جلوی صنعت گردشگری کیش باقی بماند.
بنابراین این گزارش معاون گردشکری سازمان منطقه آزاد کیش در تشریح برنامه های متنوع و تبدیل جزیره به مقصدی چهارفصل مقصد نهایی گردشگران از سراسر کشور و همچنین همسایگان حاشیه خلیج فارس؛ بر مولفه ها و شاخص های مهم این صنعت که بر حول 7 محور گردشگری تبیین شده، تشرح و ارائه کردند.
امروزه جزیره کیش، موفقیت خود را در تدوین و تشریح برنامه های متنوعی گردشگری؛ مدیون سرمایهگذاری بر روی آموزش و تخصص نیروی انسانی میداند. این نیروها هستند که میتوانند کیفیت خدمات، تعامل با گردشگر، شناخت نیازهای بازار و بهرهگیری بهینه از ظرفیتهای موجود را تضمین کنند.
همچنین، اهمیت نیروهای انسانی در این حوزه حتی بالاتر از تدوین برنامههای متنوع گردشگری است. هر چقدر که برنامهریزی حرفهای و مبتکرانه انجام شود، بدون حضور نیروهای توانمند و آموزشدیده، خروجی مورد انتظار حاصل نمیشود و حتی بهترین ایدهها به شکست میانجامند.
بنابراین، نیروی انسانی ماهر، ستون فقرات موفقیت هرگونه برنامهریزی در صنعت گردشگری است و به طور حتم عدم توجه به این مهم “به افت شدید کیفیت خدمات گردشگری، تحت تاثیر قرار دادن رضایتمندی و تجربه مثبت گردشگران، از دست دادن پتانسیل رقابتی مناطق گردشگری در سطح ملی و بینالمللی و مواجه با چالشهایی مانند مدیریت ناکارآمد، کمبود نوآوری و ضعف در تعاملات فرهنگی و …. خواهد شد.
در صنعت گردشگری، نیروی انسانی متخصص و آموزشدیده، قلب تپنده و پیشران توسعه واقعی است. هرگونه تحول پایدار بدون توجه به این عامل با چالش جدی مواجه خواهد شد.
کشورهای موفق در این عرصه، همواره سرمایهگذاری بر آموزش، مهارتآموزی و ارتقاء تخصص پرسنل خود را در اولویت قرار دادهاند و جزیره کیش نیز از این امر مهم مستثنی نیست و گام های مهم و موثری را طی سالیان گذشته در صنعت گردشگری برداشته است.
0 دیدگاه