نرخ ارز دلار سکه طلا یورو | یکشنبه 30 آذر | 99/9/30

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو | یکشنبه 30 آذر | 99/9/30
نرخ ارز دلار سکه طلا یورو | یکشنبه 30 آذر | 99/9/30

 

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو | یکشنبه 30 آذر | 99/9/30

 

 

دیگران چه می خوانند:

در حال بروزرسانی .... ..... 

 

 


خبرداغ : توهین کامبیز دیرباز به ریحانه پارسا / ریحانه پارسا بی خانواده است


 

 

پیش‌بینی قیمت طلا فردا 30 آذر / روند کاهشی قیمت طلا ادامه دارد؟

 

دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید: اگر قیمت اونس جهانی تغییر خاصی نداشته باشد و شاهد خبر خاص سیاسی در سطح دنیا هم نباشیم، احتمال دارد فردا روند کاهشی قیمت طلا ادامه داشته باشد.

روند افزایشی قیمت جهانی انس طلا همچنان ادامه دارد و امروز به هزار و ۱۸۰ دلار رسید. اما روند قیمت طلا در ایران چگونه است، آیا قیمت‌ها همچنان ثابت می‌ماند یا باید منتظر تغییر بود؟

نادر بذرافشان، دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره بازار فعلی طلا و سکه گفت: در طول هفته گذشته قیمت اونس جهانی افزایش داشت اما در بازار داخلی نبودن تقاضا برای مصنوعات طلا و سکه و کاهش قیمت ارز، روند بازار طلا را نزولی کرذ.

او می‌گوید: در حال حاضر روند بازار طلا به گونه‌ای است که تقاضا برای مصنوعات طلا نیست. اگر قیمت اونس تغییر خاصی نداشته باشد و شاهد خبر سیاسی خاصی در سطح دنیا نباشیم احتمال دارد فردا روند کاهشی قیمت طلا ادامه داشته باشد.

به گفته دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران سال گذشته در آستانه شب یلدا تقاضا برای طلا و سکه بیشتر بود اما امسال افزایش قیمت‌ها  و کاهش قدرت خرید مردم، میزان تقاضا را تحت تاثیر قرار داده است.

همچنین روز گذشته محمد کشتی آرای، نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران گفته بود: «در شش روز اخیر اتفاق خاصی در بازار طلا رخ نداده و قیمت‌ها ثابت بوده است. به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود قیمت طلا دیگر میلی به گران یا ارزان شدن ندارد. بنابراین احتمالا این هفته طلا در محدوده یک میلیون و 131 هزار تومان داد و ستد شود.»

بذرافشان با اشاره به اینکه قیمت طلا نسبت به روز پنجشنبه حدود  10 هزار تومان و قیمت سکه نیز حدود 220 هزار تومان کاهش داشتند، ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر گرم طلای 18 عیار، یک میلیون و 130 هزار تومان و هر قطعه سکه طرح جدید 11 میلیون و 750 هزار تومان، نیم سکه 6 میلیون و 200 هزار تومان و ربع سکه 4 میلیون و 200 هزار تومان است.

 

 

سیگنال مهم نفت برای بازار ارز / سقوط دلار ممکن است؟

در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی مبنی بر افزایش صادرات نفت ایران منتشر شده و حالا هم گفته شده این مقدار به ۱٫۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی باور دارد بهای این نفت به هر روشی که به ما برسد ارزآوری محسوب می‌شود و به ثبات در بازار ارز ما کمک می‌کند.

 پیش از خروج آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریم‌ها در 2018، صادرات نفت ایران به بیش از 2.5 میلیون بشکه در روز رسیده بود. با آغاز تحریم‌ها اگرچه این مقدار کاهش یافت ولی ایران با دور زدن تحریم‌ها همواره جریان صادرات نفت را حفظ کرده است.

مهر ماه سال جاری رویترز خبر داد طبق اطلاعات شرکت تنکرترکرز که با ردیابی نفتکش‌ها و ذخایر نفتی به دست آمده، صادرات نفت ایران در سپتامبر افزایش یافته و بین 400 هزار تا 1.5 میلیون بشکه در روز قرار دارد. این مقدار دو برابر صادرات ایران در ماه اوت بود (ایران در ماه اوت بین 300 هزار تا 750 هزار بشکه در روز صادرات نفت داشت).

حالا هم وال استریت ژورنال در خبری نوشته است: صادرات نفت ایران به بالاترین رقم از آغاز تحریم‌ها افزایش یافته است و ایران حدود دو برابر نسبت به گذشته، نفت به چین و سایر کشورها صادر کرده است. این رسانه مدعی شده که گزارش‌های متفاوتی وجود دارد و صادرات نفت ایران به رقمی در حدود ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.

اگر به راستی صادرات نفت ما در شرایط تحریمی تا این مقدار افزایش یافته باشد، پس باید منتظر تاثیرگذاری آن بر بازار ارز و اقتصاد کشور باشیم.

مشروط به ادامه‌ صادرات

احمد مجتهد، رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی، در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: ما توان تولید نفت را هم برای مصرف داخلی و هم صادرات داریم. این را سابقه تولید روزانه 2.5 میلیون بشکه ما پیش از تحریم نشان می‌دهد.

به باور او شرکت‌های خریدار فعلی نفت ایران احتمالا یا به طریقی مشمول تحریم‌های آمریکا نیستند یا جدید هستند و آمریکا هنوز به وجود آن‌‌ها پی نبرده است.

او توضیح می‌دهد: دو مسئله وجود دارد؛ یکی صادرات خود کالا به سایر کشورها. در این باره با توجه به تحریم‌های متعددی که در کشتیرانی از سوی آمریکا داریم، شرکت‌های خریدار، کاری نمی‌توانند بکنند اما کشتی‌های نفتکش ایران احتمالا می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

به گفته این کارشناس مسئله دوم که مشکل‌ترین قسمت کار است بحث انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات است که باید دریافت کنیم.

مجتهد با اشاره به صادرات نفت ایران به ونزوئلا و دریافت شمش طلا در مقابل آن می‌گوید: بحث انتقال پول صادرات بحث مهمی است که احتمالا وزارت نفت و بانک مرکزی مکانیزمی را برای آن پیدا کرده‌اند. این مکانیزم ممکن است مبادله کالا به کالا باشد یا به صورت تسویه با شمش طلا یا با ارزهایی که برای آمریکا قابل کنترل نیست.

بر اساس گفته‌های رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی اگر تسویه حساب بخواهد دلاری باشد تحت نظر آمریکا قرار می‌گیرد و تسویه به یورو نیز در اتحادیه اروپا کنترل می‌شود اما سایر ارزها مثل روبل روسیه یا یوآن چین مشمول این کنترل‌ها نیست.

او می‌افزاید: به هر صورت ما مجانی به کسی نفت نداده‌ایم. تمام این روش‌ها ارزآوری محسوب می‌شود. اگر این روند قطع نشود  و صادرات نفتی به همین میزان ادامه داشته باشد، درآمدهای دولت از محل فروش نفت افزایش پیدا می‌کند، این به کسری بودجه کمک می‌کند و مسلما تاثیر مثبتی بر بازار ارز ما می‌گذارد. // تجارت نیوز 

 

 

 

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو | یکشنبه 30 آذر | 99/9/30

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟