بررسی چالش‌های موجود در حوزه آب و فاضلاب کشور/اجرای ۶۱ پروژه برای رفع تنش آبی در کشور

هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در روز اول بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران در جمع خبرنگاران به تشریح معضلات موجود در حوزه آب و فاضلاب کشور پرداخت.
بررسی چالش‌های موجود در حوزه آب و فاضلاب کشور/اجرای ۶۱ پروژه برای رفع تنش آبی در کشور

به گزارش شماواقتصاد: دکتر امینی در اولین روز از بیستمین نمایشگاه آب و تاسیسات، به وضعیت بارش‌ها و منابع آبی اشاره کرد.

ایشان با بیان اینکه ایران در یک اقلیم نیمه خشک قرار دارد، به کمبود بارش‌ها در کشور اشاره کرده و گفت که میزان بارش‌ها در ایران تقریباً یک سوم میانگین جهانی است و در برخی مناطق کشور بارش‌ها به زیر 30 میلی‌متر می‌رسد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به وضعیت خشکسالی در سال آبی 1403-1404 اشاره کرده و رتبه بارش‌ها را 53 از 57 سال گذشته اعلام کرد. ایشان همچنین به برنامه‌های وزارت نیرو برای تأمین آب پایدار در شرایط خشکسالی اشاره کرده و از اجرای 61 پروژه برای رفع تنش آبی در 43 شهر و 23 استان خبر داد.

وی به اهمیت مدیریت مصرف آب در استان‌های پرچالش مانند هرمزگان و مرکزی تأکید کرده و از تلاش‌های وزارت نیرو برای تأمین آب شرب و بهداشت در روستاها خبر داد.

دیگران چه می خوانند:

دکتر امینی اعلام کرد که حدود 10 هزار روستا دارای تنش آبی شناسایی شده‌اند و در تلاشند تا این تعداد به 7600 روستا افزایش یابد.

در ادامه، ایشان به استفاده از آب شیرین‌کن‌ها و سامانه‌های نرم‌زایی برای تأمین آب در مناطق ساحلی اشاره کرده و گفت که تا کنون 86 سامانه آب شیرین‌کن در کشور وجود دارد. همچنین ایشان به قراردادهای منعقد شده با صنایع برای استفاده از پساب‌های فاضلاب به عنوان آب پایدار اشاره کرد.

دکتر امینی به اهمیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب نیز پرداخته و اعلام کرد که تا کنون 273 تصفیه‌خانه در کشور احداث شده و هدف این است که 100 تصفیه‌خانه دیگر نیز در دولت چهاردهم ساخته شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اشاره کرد که در قانون هفتم سیاست‌های مدیریت مصرف آب در کشور به ویژه در بخش آب شرب، بر تأمین آب با کیفیت برای مردم مورد تأکید است.

وی تاکید کرد که دولت موظف است در خصوص تعرفه‌ها اقداماتی انجام دهد. مصوبه اخیر هیئت وزیران در مورد آبونمان آب و فاضلاب شامل یارانه‌هایی برای مشترکین غیر از کمیته امداد و سازمان بهزیستی است. برای سال 1403، آبونمان 50 درصد قیمت غیر یارانه‌ای، در سال 1404، 65 صدم و از سال 1406 به 100 درصد قیمت غیر یارانه‌ای خواهد رسید. قیمت غیر یارانه‌ای آب در سال 1403، 7000 تومان تعیین شده است.

مدیر عامل آبفا کشور در ادامه گفت همچنین، برای اقامتگاه‌های غیر دائم مانند ویلاها، آب به صورت پلکانی محاسبه می‌شود. مشترکین با مصرف بیشتر، هزینه بیشتری پرداخت خواهند کرد که به ترتیب شامل 3 برابر و 2 برابر قیمت غیر یارانه‌ای خواهد بود. در زمینه مدیریت پساب، همکاری خوبی با بورس انرژی وجود دارد و دو مرحله واگذاری پساب به بخش صنعتی انجام شده است.

 

دکتر امینی در مورد هدررفت آب گف، حدود 15 درصد از شبکه‌های توزیع ناشی از فرسودگی و نشت است. اقدامات متعددی برای کاهش این هدررفت‌ها در حال انجام است. همچنین، برنامه‌هایی برای تشویق مشترکین به کاهش مصرف آب وجود دارد که به ازای کاهش مصرف، پاداش‌هایی در نظر گرفته شده است.

در خصوص بارش‌ها نیز دکتر امینی گفت: کشور در رتبه 53 از 57 سال آمار بارش قرار دارد و میانگین بارش 46.7 میلی‌متر بوده است. وزارت نیرو برنامه‌هایی برای شیرین‌سازی آب دارد، به ویژه در استان گلستان و در حال حاضر برای استان‌های مازندران و گیلان برنامه‌ای برای شیرین‌سازی وجود ندارد.

 

در نهایت، ایشان به برگزاری نمایشگاه صنعت آب و فاضلاب اشاره کرده و تأکید کرد که این نمایشگاه بستری برای تبادل نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید در این حوزه است

 

لیلا احمدی افشار

بررسی چالش‌های موجود در حوزه آب و فاضلاب کشور/اجرای ۶۱ پروژه برای رفع تنش آبی در کشور

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟