زنگ معاملات بورس تهران به‌دست پارس مینو نواخته شد؛ رونق در صنعت غذایی ایران

مراسم گشایش معاملات امروز یک‌شنبه ۳۱ فروردین ماه بورس تهران با حضور مدیران شرکت صنعتی پارس مینو و مدیرعامل بورس تهران برگزار شد. فرهاد نجفیان، مدیرعامل این شرکت، در دومین برنامه «یک‌شنبه – یک‌ناشر» از رشد چشمگیر فروش و برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ خبر داد.
زنگ معاملات بورس تهران به‌دست پارس مینو نواخته شد؛ رونق در صنعت غذایی ایران

به گزارش شماواقتصاد: مراسم گشایش معاملات امروز یک‌شنبه 31 فروردین ماه بورس تهران، با حضور مدیران شرکت صنعتی پارس مینو، مدیرعامل بورس تهران و جمعی از مدیران بازار سرمایه برگزار شد. در این مراسم، زنگ آغاز معاملات به صدا درآمد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، در دومین مراسم نمادین «یک‌شنبه – یک‌ناشر»، فرهاد نجفیان، مدیرعامل شرکت صنعتی پارس مینو به شرح فعالیت‌های این شرکت و بررسی آخرین وضعیت مالی و برنامه‌های توسعه‌ای آن پرداخت.

دیگران چه می خوانند:

شرکت صنعتی پارس مینو با بیش از هفت دهه فعالیت در صنعت غذایی ایران، در نشست خبری اخیر از رشد قابل توجه فروش و برنامه‌های توسعه‌ای بلندپروازانه خود خبر داد. نجفیان اظهار داشت: “در سال مالی 1403، بیش از 24 هزار تن تولید داشتیم که بالغ بر 40 هزار میلیارد ریال فروش انجام شده و چشم‌انداز سال 1404 بالاتر است.”

این شرکت علی‌رغم شرایط تورمی بازار، حجم تولید خود را حفظ کرده و افزایش 1 درصدی در وزن تولید و افزایش چشمگیر 30 درصدی در ارزش فروش را ثبت کرده است. فروش روزانه اکنون از 150 میلیارد ریال (15 میلیارد تومان) فراتر رفته که نشان‌دهنده رشد 30 درصدی نسبت به سال‌های قبل است.

مدیرعامل پارس مینو خاطرنشان کرد که ارزش سهام این شرکت (با نماد: غپینو) در سال گذشته حدود 78 درصد رشد داشته که به طور قابل توجهی از میانگین صنعت غذایی با تنها 1 درصد رشد، بالاتر بوده و نشان‌دهنده اعتماد قوی سرمایه‌گذاران است.
 

سبد محصولات و استراتژی بازار

نجفیان توضیح داد: “محصولات نوستالژی فروش ویژه این شرکت را به خود اختصاص داده است. محصول جدید ‘بوم بوم’ توانسته است فروش بالایی را به ثبت برساند، در حالی که ‘رنگارنگ’ بیشترین فروش ویفر را به خود اختصاص داده است.”

مدیرعامل تأکید کرد که توسعه محصولات آینده بر اساس ذائقه و سلیقه نسل Z خواهد بود: “خطوط جدید شکلات احداث شده و در کنار برندهای جاافتاده ‘مروارید’ و ‘تک تک’، محصولات جدیدی مانند شکلات تخته‌ای و توپی را وارد بازار می‌کنیم. همچنین، گروه بیسکوییت و انواع ویفر در سال جاری به مجموعه تولیدی اضافه خواهد شد.”
 

فعالیت‌های صادراتی و چالش‌ها

پارس مینو در حال حاضر به 20 کشور صادرات دارد. نجفیان اظهار داشت: “کاهش قیمت و حفظ کیفیت از اهداف استراتژیک شرکت است. عمده مشکلات این شرکت در حوزه صادرات، مبادلات مالی، تخصیص ارز، بازگشت ارز صادراتی و موارد مرتبط است.”
 

سرمایه‌گذاری و افزایش سرمایه

شرکت سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی انجام داده و قصد دارد شرکت‌های تابعه خود را به بازار سرمایه معرفی کند. نجفیان اعلام کرد: “افزایش سرمایه در پایان سال گذشته از سود انباشته انجام شد و امسال افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها را خواهیم داشت.”
 

چالش‌های بازار و چشم‌انداز آینده

علی‌رغم چالش‌هایی از جمله تأمین مواد اولیه و ناترازی برق، شرکت شرایط نسبتاً مطلوبی را در بازار حفظ کرده است. مدیرعامل ابراز اطمینان کرد که سود و ارزش غپینو برای سال جاری نیز به روند صعودی ادامه خواهد داد.
 

عملکرد تاریخی

فروش شرکت رشد قابل توجهی را در دهه گذشته نشان داده است:

1390: 99 میلیارد تومان

1403: 3,952 میلیارد تومان

این نشان‌دهنده افزایش تقریباً 40 برابری در ارزش فروش طی این دوره است، با رشد به ویژه شتاب‌گرفته از سال 1399.
 

تحلیل ترکیب محصولات

فروش شرکت در دسته‌های متعدد محصولات متنوع است:

بر اساس ارزش (میلیارد تومان):

    ویفر و رنگارنگ: 1,152.85
    بم پلت: 549.04
    بیسکویت: 371.6
    کراکر: 337.8
    شکلات: 76.1
    چوب شور: 71.08
    آدامس شیک: 50.96
    آدامس وایت: 23.52
    تک تک: 5.823

بر اساس حجم (تن):

    ویفر و رنگارنگ: 6,804
    بم پلت: 4,346
    کراکر: 4,195
    بیسکویت: 2,882
    آدامس شیک: 2,301
    تک تک: 715
    چوب شور و شکلات: 641
    آدامس وایت: 520


ساختار سهامداران

سهامدار عمده شرکت، شرکت صنعتی مینو (سهامی عام) با مالکیت 55.29 درصد است. سایر سهامداران قابل توجه شامل شرکت خدمات مالی و مدیریت آزادگان (3.84 درصد) و شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران (2.77 درصد) هستند.
 

چالش‌های قیمت مواد اولیه

شرکت در طول سال 1403 با افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه کلیدی مواجه بوده است، به ویژه:

    شکر: افزایش از 245,000 ریال/کیلوگرم در ابتدای 1403 به 520,000 ریال/کیلوگرم در پایان سال
    انواع روغن: افزایش قیمت بین 20 تا 30 درصد در طول سال
    مواد بسته‌بندی: افزایش مداوم قیمت در طول سال

علی‌رغم این چالش‌ها، شرکت حجم تولید خود را حفظ کرده و رشد در هر دو بعد فیزیکی و مالی به دست آورده است.

نجفیان در پایان گفت: “شرکت صنعتی پارس مینو علی‌رغم چالش‌های بازار، به مسیر صعودی خود ادامه می‌دهد. با تمرکز بر نوآوری، حفظ کیفیت و توسعه استراتژیک، ما به توانایی خود برای ادامه رشد و ارزش‌آفرینی برای سهامداران و مشتریان در سال آینده اطمینان داریم.”

سرمایه ثبت شده شرکت از 1,260,000 میلیون ریال در سال 1397 به 13,750,000 میلیون ریال در سال 1404 افزایش یافته که نشان‌دهنده رشد قابل توجه و سرمایه‌گذاری در قابلیت‌های آینده است.

 

زنگ معاملات بورس تهران به‌دست پارس مینو نواخته شد؛ رونق در صنعت غذایی ایران

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟