مراحل دریافت وام بازنشستگی چیست؟ وزیر اقتصاد از کدام وام بازنشستگی حرف زد؟ وام بازنشستگی به چه کسانی تعلق می گیرد؟ مبلغ وام بازنشستگی چقدر خواهد بود؟ جزئیات پرداخت وام بازنشستگی را در ادامخ مطلب بخوانید.
صندوق بازنشستگی کشوری، اسامی بازنشستگان واجد دریافت وام ضروی ۱۵ میلیون تومانی را مشخص کرد. نام نویسی متقاضیان این وام بازنشستگی از اول اردیبهشت ماه به صورت اینترنتی آغاز شده بود.
به موازات این نام نویسی، وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز از اختصاص سه هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پرداخت وام بازنشستگان صندوق کشوری خبر داده بود.
پیگیریهای تجارتنیوز از صندوق بازنشستگی کشوری نشان میدهد که میان وام ضروری ۱۵ میلیون تومانی اخیر با تسهیلات سه هزار میلیارد تومانی که خاندوزی صحبتش را کرده بود، هیچ ارتباطی وجود ندارد.
محمود مرتضاییفرد، مدیرکل امور فرهنگی صندوق بازنشستگی کشوری در این باره گفت: وامهای ۱۵ میلیون تومانی در ادامه تسهیلاتی است که در سالیان گذشته از محل رسوب پول صندوق بازنشستگی کشوری در بانک به متقاضیان پرداخت میشد.
وی افزود: پرداخت وامهای دیگر مثل وام ازدواج فرزندان و یا طرح همپاد (کمک هزینه پایان نامه فرزندان دانشجوی بازنشستگان کشوری) از محل همین اعتبارات انجام میشود، اما وام سه هزار میلیارد تومانی که وزیر اقتصاد صحبت آنرا کرده بود به این تسهیلات ارتباطی ندارد.
وزیر اقتصاد از چه وامی صحبت کرد؟
ابتدای تیرماه امسال سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی از تخصیص اعتباری سه هزار میلیارد تومانی برای پرداخت وام به بازنشستگان صندوق کشوری خبر داد.
خاندوزی وعده پرداخت این وام را از طریق بانک صادرات داد. با توجه به اینکه عموم بازنشستگان کشوری، حقوق بازنشستگی خود را از طریق بانک صادرات دریافت میکنند، انتظار میرفت که این تسهیلات با صندوق بازنشستگی کشوری و منابع آن مرتبط باشد.
به گفته مرتضاییفرد، تسهیلاتی که وزیر اقتصاد راجع به آن صحبت کردهاست، ارتباطی با صندوق بازنشستگی ندارد و به احتمال زیاد بخشی از برنامه دولت برای پرداخت تسهیلات صد میلیون تومانی بدون ضامن به متقاضیان وام است.
پرداخت تسهیلات بدون ضامن به مردم، یکی از برنامههای دولت سیزدهم بود که با دستور شخص رئیس جمهور در نیمه دوم سال گذشته استارت خورد.
به دنبال ابلاغ این برنامه، سیستم بانکی با انبوهی از متقاضیان دریافت تسهیلات بدون ضامن مواجه شدند، اما به دلیل آنچه که محدودیت منابع عنوان شد در نهایت تنها کارمندان دولت، افراد شاغل در شرکتها و موسسات معتبر و بازنشستگان مشمول دریافت این تسهیلات شناخته شدند.
برای این اساس به نظر میرسد دولت برای اجرایی کردن برنامه پرداخت تسهیلات بدون ضامن صد میلیون تومانی، اعتباری سه هزار میلیارد تومانی کنار گذاشته است تا میان بازنشستگان کشوری توزیع شود.
وام بازنشستگی چطور پرداخت می شود؟ | جزئیات پرداخت وام بازنشستگی
۳۱ اردیبهشت ماه ثبتنام وام ضروری بازنشستگان آغاز شد و نتایج این وام از اول مرداد ماه (روز گذشته) روی درگاه خدمات الکترونیکی قابل مشاهده است.
مراحل دریافت وام ضروری بازنشستگان
آنگونه که اعلام شده بازنشستگان برای اطلاع از نتایح وام ضروری ۱۵ میلیونی خود باید به درگاه خدمات الکترونیکی صندوق بازنشستگی به آدرس www.sabasrm.ir مراجعه کنند.
متقاضیان برای اطلاع از نتایج وام، باید شماره دفترکل بازنشستگی، کد ملی و شماره حساب بانک صادراتی را که حقوق بازنشستگی خود را دریافت میکنند، به همراه داشته باشند.
چه کسانی از لیست وام حذف شدند؟
اولین نکتهای که درباره این وام عنوان شده این است که صرف ثبتنام وام، حقی را برای دریافت آن ایجاد نمیکند. اما برخی از افراد در اولویت دریافت این وام قرار دارند.
۱- افرادی که مجموع مانده وامهای ضروری دریافتی آنها کمتر از دیگران باشد. (به ترتیب از کمترین به بیشترین مجموع وام دریافتی)
بر اساس اعلام اولیه چند گروه هم از لیست دریافت وام بازنشستگی به طور کلی حذف شدهاند.
۱- ورثه پسر که در سه سال آینده از لیست وظیفهبگیری حذف میشوند.
۲- وظیفهبگیران تک ورثهای که سن آنها بیشتر از ۸۰ سال باشد.
۳- بازنشستگان و وظیفهبگیرانی که حکم ترمیم سال جاری برای آنان صادر نشده باشد.
۴- درخواستهایی که فرم رضایتنامه وراث آنها در سامانه تأیید نشده باشد.
۵- تنها یکی از وراث وظیفهبگیر با رضایت سایر وراث میتواند از وام استفاده کند.
شرایط وام ضروری بازنشستگان
میزان وام ضروری بازنشستگان ۱۵ میلیون تومان است و این وام تنها به بازنشستگانی پرداخت میشود که از طریق حساب بانک صادرات حقوق بازنشستگی یا مستمری دریافت میکنند.
سود این وام ۴ درصد و مدت بازپرداخت آن ۳۶ ماهه است. اقساط این وام هم حدود ۴۰۰ هزار تومان است.
بر اساس این اولویتها از مجموع ۳۰۰ هزار نفر ثبتنامکننده برای دریافت وام ضروری بازنشستگان، ۶۰ هزار نفر از لیست حذف شدهاند و این وام به ۲۴۰ هزار نفر پرداخت میشود. اما برای اطلاع از اولویت پرداخت باید به درگاه اعلام شده مراجعه کرد که بر اساس اولویتبندی در ۸ مرحله به حساب متقاضیان واریز میشود.
منبع: تجارت نیوز
0 دیدگاه