به گزارش شما و اقتصاد : هفتههای گذشته اخبار آزادسازی منابع بلوکه شده ایران توجه بسیاری را به خود جلب کردو همین امر موجب شد در بازار ارز، سکه و طلا شاهد نوسان خاصی نباشیم.
این روزها از بازار جهانی طلا خبرهای خوبی به گوش نمیرسد. قیمت طلا که هفته گذشته سطح حمایتی ۱۸۵۰ دلاری را شکست حالا چند روزی است که برای بازپسگیری این سطح تلاش میکند و پس از معلاملات متعادل روز جمعه در روز شنبه هم جان صعود نداشت.
تحلیلگران میگویند اونس طلا در مسیر کاهش ماهانه و سهماهه قرار گرفته؛ زیرا انتظار میرود بانک مرکزی امریکا نرخ بهره را برای مدت طولانیتری بالاتر نگه دارد. از سوی دیگر، دلار و بازدهی شاخص ۱۰ ساله خزانهداری به سمت افزایش سهماهه پیش رفت.
از طرفی هم قیمت طلای آب شده روز گذشته از سطح ۹ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان تا ۹ میلیون و ۷۵۹ هزار تومان پایین آمد.
فعالان اقتصادی میگویند نزول بهای اونس طلا و قیمت طلای آبشده در انتهای هفته، وضعیت دشواری را برای دارندگان فلز گرانبهای داخلی ایجاد کرده است.
عدهای از معاملهگران باور دارند دلیل اصلی کاهش تقاضا در بازار سکه ناشی از ثبات نسبی قیمت دلار در سنگر ۴۹ هزار تومان بوده است. به عقیده آنها سنگرگیری بازیگران ارزی در این مرز، باعث شده که سطح احتیاط در بازار سکه بیشتر شود و برخی از خریداران سکه چند وقتی خانهنشین شوند.
برخی هم عقیده دارند در شرایطی که قیمت دلار در محدوده ۴۹ هزار و ۴۰۰ تومان تا ۴۹ هزار و ۷۰۰ توماندر نوسان است، این قیمت اونس طلاست که لیدر بازار سکه شده و به سکهبازان خطدهی میکند.
به باور تکنیکالیستها، قیمت طلا جهانی درحالحاضر در مرز مقاومتی ۱۸۵۰ دلار قرار دارد. در صورتی که طلا بالای آن تثبیت دهد، ممکن است سطح تقاضا برای خرید سکه امامی تاثیر ملموسی بپذیرد.
با این حال، اگر فلز گرانبهای جهانی نتواند از سطح ۱۹۵۰ دلار عبور کند، ممکن است در برگشت با شکست سطح ۱۸۴۲ تا حوالی ۱۸۳۸ و ۱۸۲۵ دلار کاهش یابد. این امر میتواند زمینهساز کاهش تقاضا برای سکه امامی شود.
به عقیده آنها در شرایط کنونی مهمترین مرز حمایتی برای سکه امامی محدوده ۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است که در صورتی که این مرز از دست برود احتمال عقبنشینی آن به سمت کانال ۲۶ میلیون تومان وجود دارد.
البته در صورتی که نرخ دلار صعودی شود این امر میتواند جسارت خریداران سکه را تا حدودی بیشتر کند.
0 دیدگاه