به گزارش ایسنا، در اواخر وزارت محمدرضا نعمت زاده ابلاغیهای در دستور کار قرار گرفت که براساس آن چهار قلم کالا مشمول حذف برچسب قیمت گذاری شدند. این تصمیم با حضور محمد شریعمتداری به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت با اضافه شدن هفت قلم کالای دیگر به ۱۱ قلم افزایش یافت اما سرانجام فضای منتقدان حذف برچسب قیمت از روی کالا در مبدأ باعث شد شریعتمداری اجرای آزمایشی این طرح را لغو و آن را به پس از بررسیهای دقیقتر و رفع ایرادات موکول کند.
این طرح با عنوان "حذف برچسب قیمت از روی کالا" از سوی اصناف و تولیدکنندگان طرح شد تا فضا را برای رقابت اقتصادی سالم بین تولیدکنندگان فراهم کند یا به عبارت ساده تر سلطه دلالان و شبکه مافیایی توزیع را بر بازار و قیمت ها کاهش دهد تا در نهایت در پی مصوبه حذف برچسب قیمت برخی کالاها که نعمت زاده استارت آن را زده بود، شریعتمداری آن را تایید و هفت قلم کالای دیگر نیز به فهرست این کالاها اضافه کند؛ هرچند طرح مذکور بی نتیجه باقی مانده و مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار آن خواهد بود.
محمدرضا مرتضوی -رییس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران در این باره به ایسنا گفت: اگر صنایع غذایی در ایران در فاز رقابت با یکدیگر قرار گیرند، نه تنها قیمت فرآوردههای غذایی افزایش نمییابد بلکه به دلیل فضای رقابتی ایجاد شده در برخی تولیدات با کاهش قیمت روبرو خواهیم بود.
وی ادامه داد: بسیاری از شرکتهای حوزه صنایع غذایی در حال حاضر تخفیفات ویژهای را لحاظ میکنند و با توجه به رکود به وجود آمده و نیز ظرفیت صنعت غذایی در کشور تصور میکنم مشکل این حوزه قیمتگذاری نیست و چنانچه امکانات به موقع برای تولید در این بخش فراهم، منابع مالی جهت خرید محصولات زراعی در زمان برداشت تزریق شود و دولت و بانکها نیز حمایتهای لازم را در دستور کار قرار دهند، نه تنها قیمت مواد غذایی در ایران افزایش پیدا نخواهد کرد، بلکه با کاهش قیمت همراه خواهیم بود.
رییس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران در پاسخ به اینکه صنعت غذا در ایران طی سال ۱۳۹۷ چه شرایطی را تجربه خواهد کرد؟ گفت: تلاش خواهیم کرد تا سفره مردم را اداره کنیم و امیدواریم که کاستی در صنعت غذایی نداشته باشیم و بتوانیم با کمک کارگران کمبودی را در بحث کمیت و کیفیت صنایع غذایی نداشته باشیم.
مرتضوی با تاکید بر اینکه در مورد صنعت غذایی ایران استانداردهای سختگیرانه بهداشتی و تولیدی اعمال میشود، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۶ تمام تلاش خود را به خرج دادیم تا فراوانی در حوزه محصولات مواد غذایی به وجود آید و مردم در این زمینه مشکلی نداشته باشند و امسال نیز سعی میکنیم بهتر از سال گذشته اقدام کنیم.
وی در مورد سرنوشت مصوبه حذف برچسب قیمتگذاری کالا که سال گذشته ملغی شد، تصریح کرد: در این خصوص باید از دولت سوال بپرسید و نمیدانم که در سال جدید پرونده حذف برچسب قیمتگذاری کالا با چه سرنوشتی روبرو خواهد شد.
رییس کانون صنایع غذایی ایران افزود: اگر بخواهم به عنوان یک کارشناس در حوزه صنعت غذایی صحبت کنم باید بگویم که در هیچ کجای دنیا قیمتگذاری به این شکل صورت نمیگیرد و در کشور ما کار غلطی انجام میشود، چراکه تولیدکنندگان در فضای رقابتی قیمت را تعیین میکنند.
مرتضوی با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا سازمانی نظیر سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، قیمتگذاری را انجام نمیدهد، بیان کرد: در همه کشورها نهاد مرجعی نظیر شورای رقابت از تبانیها جلوگیری میکند و به نظر من وظیفه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قیمتگذاری نیست.
وی با بیان اینکه در صورت آزادسازی قیمت کالاها شاهد بالا رفتن کیفیت و کاهش قیمتها خواهیم بود،گفت: در کشورهای توسعه یافته قیمتگذاری در فضای رقابتی مدنظر قرار میگیرد و هیچ کشوری مانند ایران نیست که سازمانی نظیر سازمان حمایت تعیینکننده قیمت باشد و فضای رقابتی از بین برود.
انتهای پیام
0 دیدگاه