به گزارش ایسنا، در این اجلاس که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و نخست وزیر ازبکستان برگزار میشود مسائل تجاری دو کشور و راهکارهایی برای توسعه همکاریها در بخشهای مختلف اقتصادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
براساس اطلاعات منتشر شده قرار بر آن است که پیش از سفر رییسجمهوری به ازبکستان موارد متعددی مورد بررسی قرار گیرند. از جمله این موارد میتوان به بحثهایی مانند تسریع قراردادها و اسناد سرمایهگذاری در عرصههایی مانند تولید و بازیافت محصولات کشاورزی با تکنولوژی روز، صنایع چرم و محصولات چرمی، صنایع داروسازی و تولید دارو، همکاری در عرصه گردشگری، صنایع پتروشیمی و همچنین تولید رنگها برای کالاهای پلاستیکی، پلیمرهای پیچیده، صنایع غذایی و نساجی اشاره کرد.
محمدرضا شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت - در این مراسم، اظهار کرد: با توجه به نقشه راهی که توسط رؤسای جمهور دو کشور آماده شده ما مکلف هستیم گامهای اساسی در راستای افزایش همکاریهای تجاری دو کشور را برداریم.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته صادرات نفتی ایران حدود ۵۲ میلیارد و صادرات غیرنفتی آن حدود ۴۷ میلیارد بوده و بیش از ۵۰ میلیارد دلار حجم واردات کشور بوده است، گفت: با محاسبه مجموع این موارد، حجم روابط تجاری ایران به حدود ۲۰۰ میلیارد دلار میرسد که این رقم برای انتخاب ایران به عنوان شریک تجاری رقم مناسبی بهشمار میرود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به پتانسیلها و تواناییهای ایران در حوزههای مختلف، اظهار کرد: علاوه بر تجهیزات فنی - مهندسی و پیشرفتهای صورت گرفته در صنایع پتروشیمی ایران ما سال گذشته در تولید خودروهای سبک و سنگین از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه در سال قبل عبور کردیم.
شریعتمداری با اشاره به وضعیت خوب ایران در صنایع پایهای مانند فولاد، اظهار کرد: در تولید مصالح ساختمانی حدود ۱۲۰ صنعت در کشور ما فعالیت دارند که علاوه بر آنها در بخشهایی مانند صنایع خانگی، برق و الکترونیک پیشرفتهای خوبی صورت گرفته و صنایع دارایی ما نیز در سال گذشته جایگاه بسیار خوبی پیدا کرده و ما ۹۶ درصد مصرف دارایی کشور را در داخل تولید میکنیم. همچنین علاوه بر صادرات به کشورهای همسایه طرحهای مشترک تولید داروی ایرانی در کشورهای همسایه را نیز آغاز کردهایم.
وی افزود: خط تولید خودروهای ایرانی نیز در برخی کشورها آغاز به کار کرده و در سالهای اخیر رشد منفی صنعتی ایران به رشد مثبت مستمر تبدیل شده است.
وزیر صمت با بیان اینکه در سال ۱۳۹۶ رشد اقتصادی ایران حدود پنج درصد بوده، متذکر شد: طبق گزارشهای آی ام اس پیشبینی شده است که این رشد در سال جاری نیز بیش از چهار درصد باشد.
شریعتمداری همچنین به بحث توسعه روابط ترانزیتی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: نه تنها در چارچوب موافقتنامه عشقآباد بلکه در قالب کریدور چهارجانبه ترکمنستان، عمان، ازبکستان و ایران همکاریهای مشترک در این زمینه دنبال خواهد شد.
وی همچنین تجارت آزاد میان ایران و ازبکستان را از موارد مهمی دانست که باید پیگیری شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت متذکر شد: در زمینه حمل و نقل نیز باید سند الحاقی به موارد قبلی افزوده شود که امید میرود وزارت راه و شهرسازی همکاریهای لازم را در این زمینه داشته باشد.
ادامه دارد
0 دیدگاه