به گزارش شما و اقتصاد، بانک ملت در راستای ارتقای خدمات بانکی و ایجاد تحول دیجیتال، به تازگی موسسه هوش مصنوعی خود را راهاندازی کرده است. بانک ملت با همکاری دانشگاه تهران، یکی از معتبرترین مراکز علمی کشور، سرمایهگذاری عظیمی در این حوزه انجام داده است.
مدیرعامل بانک ملت در پاسخ به سوال خبرنگار شما و اقتصاد، درباره تأثیر هوش مصنوعی در صنعت بانکداری، گفت: ما فکر میکنیم در آینده نزدیک صنعت بانکداری به شکلی متفاوت از امروز خواهد بود و این به دلیل استفاده فراوان از هوش مصنوعی در بانکداری خواهد بود. به همین دلیل، بانک ملت سعی کرد پیشگام شود و وارد این حوزه شود تا بتواند به نیازهای مشتریان مختلف پاسخگو باشد.
فرشید فرخنژاد، در حاشیه برگزاری مراسم افتتاحیه موسسه هوش مصنوعی این بانک در جمع خبرنگاران، گفت: ما در بانک ملت تجربههای عملیاتی فراوانی داریم و دادههای زیادی برای تحلیل داریم. مشتریان زیادی و اطلاعات فراوانی در بانک وجود دارد. از طرفی، همکاران ما نیز تجربههای عملیاتی زیادی دارند. در کنار این، دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه بزرگ و معتبر کشور، علم و تخصص فراوانی دارد. بنابراین همکاران ما با بررسیهایی که انجام دادند، به این جمعبندی رسیدند که همکاری میان صنعت بانکداری و دانشگاه میتواند بسیار مفید باشد و این انتخاب در گروه فناوری اطلاعات بانک انجام شده است.
وی افزود: سرمایهگذاریهای بانک در حوزه فناوری اطلاعات بسیار زیاد است و بانک ما در 9 شرکت مختلف، این سرمایهگذاریها را انجام میدهد. این نهاد جدید که با مشارکت دانشگاه تهران آغاز شده، در قدم اول با یک مصوبه 500 میلیارد ریالی شروع به کار کرده و متناسب با توسعهای که صورت میگیرد، سرمایهگذاریهای جدید نیز انجام خواهد شد.
فرخنژاد در خصوص زیرساختهای هوش مصنوعی گفت: بانک و هلدینگ فناوری اطلاعات به این موضوع واقف هستند که هوش مصنوعی نیازمند سرمایهگذاری کلانی است و این مسئله جزو برنامههای ماست. بخشی از این سرمایهگذاریها نیز به وسیله همین موسسه انجام خواهد شد. بنابراین بانک ملت به حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، سرمایهگذاریهای مناسبی انجام خواهد داد.
مدیرعامل بانک ملت تاکید کرد: بخش عمدهای از سرمایهگذاریها متعلق به زیرساختها خواهد بود و این کار هم به دستور کار ماست. توقع بانک ملت از این موسسه این است که نقشه راه حوزه هوش مصنوعی بانک را تدوین کند، با توجه به شرایط و نیازهای متغیر مشتریان. بعد از این، وارد فاز آموزش و دیگر اقدامات مرتبط خواهیم شد.
فرخنژاد افزود: در تفاهمی که میان هلدینگ و دانشکدههای فنی دانشگاه تهران تنظیم شده، بانک نیازهای خود را اعلام میکند و دادهها را در اختیار میگذارد. از طرف دیگر، جوانان و دانشآموختگانی که در این حوزه تخصص دارند، باید با شناختی که از فناوری دارند، ابزارهای مناسبی برای پاسخگویی به این نیازها فراهم کنند. اگر پیشنهادات خوب دیگری از طرف سایر بازیگران ارائه شود، قطعاً در بانک بررسی و عملیاتی خواهد شد.
تأکید دانشگاه تهران بر مزیتهای سرمایهگذاری هوش مصنوعی
در ادامه این گفتوگو، دکتر سید حسین حسینی، رئیس دانشگاه تهران، گفت: سرمایهگذاری در این حوزه بهرهبرداری مطلق است و هرچه سازمانها در این حوزه سرمایهگذاری کنند، آینده خود را در هوش مصنوعی تضمین میکنند. ما در دانشگاه تهران مزیتهای نسبی قابل توجهی در حوزه هوش مصنوعی داریم. توجه به این حوزه بخشی از برنامه مدیریت دانشگاه تهران است که شامل حوزههای فنی، علوم شناختی و دیگر علوم مرتبط میشود.
وی افزود: دانشگاه تهران ظرفیتهای علمی و فنی گستردهای دارد و بهکارگیری ظرفیت ملی درون دانشگاهی سایر دانشگاههای کشور، میتواند مزیتهای بسیار خوبی برای سازمانهای کشور فراهم کند. ما امیدواریم که صنعت، مانند بانک ملت، به استقبال این نوع همکاریها بیاید.
دکتر حسینی در پایان اظهار داشت: این پلتفرم میتواند در آینده برای استفاده بانکهای دیگر نیز مورد استفاده قرار بگیرد. اگر صنعت از این ظرفیتها استقبال کند، قطعاً آینده بسیار درخشانی در حوزه کاربرد هوش مصنوعی خواهیم داشت.
لیلا احمدی افشار
0 دیدگاه