به گزارش شماواقتصاد: نخستین همایش ملی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در تاریخ ۲۱ خرداد با حضور مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، و علی کریمپور، دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی ریاستجمهوری، عباس غلامی مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سالن شهید نواب صفوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
مرتضی شاهمیرزایی، عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی را جهاد اقتصادی و مؤثرترین راه برای جهش تولید دانست و اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان عرضه اعتباری توسط پتروشیمیها محقق شد که به کسبوکار صنایع تکمیلی کمک شایانی کرد. در دو ماه نخست امسال نیز ۱۴ هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی در بازار سرمایه عرضه شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بهرهبرداری ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد که ظرفیت نصبشده این صنعت را به بیش از ۱۰۲ میلیون تن خواهد رساند.
وی همچنین تأکید کرد که تأمین پایدار خوراک مجتمعهای پتروشیمی برای افزایش تولید بسیار مهم است.
معاون وزیر نفت به بومیسازی کالا، تجهیزات و کاتالیستها اشاره کرد و افزود:تا پایان دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۴، بومیسازی تمامی کاتالیستهای صنعت پتروشیمی محقق خواهد شد.
شاهمیرزایی از شرکتهای پتروشیمی خواست تا در تجاریسازی کاتالیستها مشارکت کنند و برای تحقق جهش تولید، کالا و تجهیزات موردنیاز را به سازندگان داخلی سفارش دهند.
عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی، الگویی برای دیگر صنایع
علی کریمپور، دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی ریاستجمهوری نیز در این همایش با بیان اینکه عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی سال گذشته به ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید، تأکید کرد: عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به احیای بسیاری از واحدهای پاییندست کمک کرده است و این مدل فروش باید الگوی سایر صنایع شود.
وی افزود: در دولت سیزدهم، بیش از ۹ هزار واحد اقتصادی احیا شده و این اقدام به ایجاد ۲۱۵ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم منجر شده است. در این دوره، بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه احیا شده و اکنون هیچ واحدی بهراحتی تعطیل نمیشود، زیرا راهکارهای متعددی برای احیای واحدهای اقتصادی تدوین شده است.
کریمپور همچنین به وجود ۱۰۵۰ احیاگر متخصص بخش خصوصی در حوزه تأمین مالی اشاره کرد که در سال گذشته هزار واحد را احیا کردند و ۱۰ تا ۱۲ کتاب در زمینه احیای واحدهای اقتصادی منتشر شده است.
عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی و تاثیر آن بر صنایع تکمیلی
مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در اولین همایش ملی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی اظهار کرد: بزرگترین مشکل صنایع تکمیلی تأمین سرمایه در گردش است که معمولاً از تسهیلات بانکی استفاده میشود. راهکار عرضه اعتباری به رفع این چالش کمک شایانی کرده و سال گذشته حدود ۷۸ هزار میلیارد تومان محصولات پتروشیمی بهصورت اعتباری عرضه شد.
وی تصریح کرد: عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در دو ماه نخست سال ۱۴۰۳ حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است. این اقدام نشاندهنده تعهد صنعت پتروشیمی به سیاستهای مقام معظم رهبری در جلوگیری از خامفروشی است و این صنعت بهعنوان پیشرو در این زمینه عمل میکند.
غلامی در پایان تاکید داشت: صنعت پتروشیمی در هیچ دورهای با چنین روند مطلوبی همراه نبوده است که با این روند بینظیر در عرضه اعتباری محصولات میتواند الگوی سایر صنایع در استفاده از این راهکار باشد.
تقدیر از شرکتهای برتر پتروشیمی ایران
در این همایش که با حضور برجستهترین شرکتهای صنعت پتروشیمی کشور برگزار شد از شرکتهای برتر پتروشیمی در سه دسته طلایی، نقرهای و برنزی، به پاس دستاوردهای نوآورانه و تعهد به توسعه پایدار، تقدیر به عمل آمد.
در فهرست طلایی، شرکت پتروشیمی اروند به همراه پتروشیمی تخت جمشید، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی غدیر، پتروشیمی رجال، تخت جمشید پارس عسلویه و پتروشیمی تندگویان موفق به کسب تندیس طلایی شدند. این شرکتها به دلیل عملکرد برجسته و نوآوریهای خود در صنعت پتروشیمی، مورد تقدیر قرار گرفتند.
در فهرست نقرهای، شرکتهایی چون صنعتی نوید زر شیمی، پتروشیمی خوزستان، پتروشیمی جم، پتروشیمی انتخاب، پتروشیمی مارون، پتروشیمی خراسان، پتروشیمی لرستان، پتروشیمی بیستون، پتروشیمی کارون و پتروشیمی امیرکبیر، تندیس نقرهای را دریافت کردند.
و در نهایت، در فهرست برنزی، شرکتهایی نظیر پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی مهاباد، پلیمر کرمانشاه، پتروشیمی کردستان، پتروشیمی شیراز، پتروشیمی میاندوآب، کود شیمیایی اوره لردگان، پتروشیمی فن آوران، پتروشیمی پارس، متانول کاوه، پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی اصفهان، پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی تبریز، اکسیر حلال عسلویه، پتروشیمی شازند، پتروشیمی ایلام، پتروشیمی بوعلی سینا، سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران، پتروشیمی مروارید و پتروشیمی پلی نار، تندیس برنزی را از آن خود کردند.
این همایش نشاندهنده پیشرفت و تلاشهای مستمر شرکتهای پتروشیمی در ارتقاء استانداردهای صنعتی و توسعه پایدار است.
گزارش: لیلا احمدی افشار
0 دیدگاه