یکی از نرخ هایی که برای مردم دارای اهمیت بوده، قیمت مرغ و تخم مرغ است. قیمت مرغ و تخم مرغ به طرز باورنکردنی افزایش پیدا کرد.اتاق اصناف ایران در اطلاعیه قیمت مرغ و تخم مرغ را اعلام کرد. حدود ۳۶ پس از آنکه وزیر کشور از افزایش قیمت مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن خبر داد، قیمت جدید این چهار گروه کالای اساسی اعلام شد.
قیمت مرغ امروز 8 خرداد 1401
قیمت مرغ گرم در 3 خرداد ۱۴۰۱ به شرح زیر است:
قیمتها به تومان است (تحلیل بازار) :
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۶۳,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۶۸,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۷۶,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۷۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۷۶,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۷۰,۰۰۰
بال کبابی ساده – بدون نوک بال
۵۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۱,۰۰۰
فیله مرغ
۹۹,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۹۱,۲۰۰
جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده
۹۱,۲۰۰
دل مرغ پاک کرده
۱۷,۰۰۰
جگر مرغ
۱۳,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۸,۰۰۰
پای مرغ
۷,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۷۸,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۲,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه(بسته ۱۰۰۰گرمی)
۸۹,۰۰۰
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسهای(پوشش کیسه نایلونی)
۵۵,۵۰۰
هشدار تولید کنندگان برای کاهش تولید مرغ
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور گفت: متضرر شدن مرغداران و نیز کاهش قیمت جوجه که احتمالا تولیدشان را در آینده کمتر خواهد کرد، هشداری برای تولید مرغ در آینده است.
محمد یوسفی گفت: مرغ تولیدی مرغداران را نمیخرند و آنها ضرر میکنند، شرکت پشتیبانی امور دام کشور باید مرغ مازاد را به همان نرخ مصوب از مرغداران خریداری کند.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ کشور در پاسخ به اینکه مرغ را از مرغداران به چه قیمتی میخرند، گفت: نرخ ثابتی ندارد، صبح نرخ در میدان بهمن تعیین میشود، اما مرغ زنده را به نرخ کیلویی ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان از مرغدار میخرند.
وی اضافه کرد: در حالی کمتر از نرخ مصوب مرغ را از مرغداران میخرند که نهاده را با قیمتهای افزایش یافته تحویل میدهند و سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی که مسئولیت تحویل نهادهها را برعهده دارد آن را با قیمتهای جدید میفروشد.
وی در پاسخ به اینکه مرغدار در تولیدهر کیلو تولید چقدر ضرر میکند ؟ با نهاده جدید و خرید ارزانی که از مرغدار میکنند، آنها حداقل کیلویی ۲۰ هزار تومان ضرر میکنند.
یوسفی به مشکل دیگر مرغداران هم اشاره کرد و گفت: مرغداران با توجه به وضعیت سخت تولید، جوجه نمیخرند و قیمت جوجه از ۱۱ هزار به ۳ هزار تومان رسیده است.
وی کاهش قیمت جوجه را هشداری برای تولید مرغ در آینده عنوان کرد و گفت: تولید کنندگان جوجه، تولید خود را کم خواهند کرد و چند ماه دیگر به این می رسیم که تولید مرغ کم شده و قیمت ها بالا میرود.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ کشور در پاسخ به اینکه آیا جوجه ریزی در مرغداری ها کم شده است؟ گفت: الان کم نشده، اما اگر زیان مرغداران ادامه یابد جوجه ریزی را کم خواهند کرد، مرغدار تنها یک دوره میتواند زیان را تحمل میکند و در دورهای بعدی نمیتواند ضرر را تحمل کند و مجبور به کاهش یا توقف تولید میشود.
وی ادامه داد: زمانی در استان تهران ۱۴۰۰ مرغداری وجود داشت، اکنون به ۲۵۰ مرغداری رسیده است و بسیاری از آنها کار خود را ادامه ندادند.
یوسفی در پاسخ به این سوال که اگر تعداد مرغداریها کاهش یافته پس چرا تولید نسبت به قبل بیشتر شده است، گفت: تولید در سایر استان ها افزایش یافته، اما درخود تهران این تولید کمتر شده است، تهران ۲۵ درصد مرغ مصرفی را خودش تامین میکند و بقیه از استانهای دیگر میآید.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ کشور در پاسخ به اینکه آیا مرغداران در زمینه تامین نقدینگی با قیمتهای جدید نهاده مشکل دارند؟ گفت: قرار است بانک کشاورزی وام به مرغداران بدهد، معنی آن این است که مرغداران بدهکار بانکها میشوند، دولت باید حمایت ها خود را در جهت افزایش درآمد تولید کنندگان کند.
اخیرا ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ را کیلویی ۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرده، اما قیمت در بازار ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان است.
دولت از دو هفته پیش قیمت مرغ را در هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد. با شروع خرداد نیز تغییری در نرخهای رسمی اعلامی ایجاد نشد و وضعیت بازار به روال سابق ماند.
در همین زمینه طی روزهای دوم و سوم خرداد دو گزارش در رابطه با نرخهای رسمی منتشر کرد که واکنش مخاطبان را به دنبال داشت. پس از گذشت بیش از دو هفته از اعلام نرخهای رسمی بسیاری از مخاطبان میگویند که در سطح خردهفروشیها قیمت مرغ با ارقام پایینتری عرضه میشود. آنها معتقدند که کمبود تقاضا، فروشندگان را وادار به ارائه نرخهای پایینتر کرده است. طوریکه در برخی از مناطق گویا مرغ با نرخ ۳۷ هزار تومان هم عرضه میشود.
در این بین انگشت اتهام برخی شهروندان هم رسانهها را نشان میدهد. این گروه اعتقاد دارند که رسانهها با انتشار قیمتها فضای بازار را ملتهب میکنند و حتی گاهی اخبار غیرواقعی درج میکنند. اما این انتظار که رسانهها به قیمتهای اعلامی دولت بیتوجه باشند، گاه شبیه به پاککردن صورت مسئله است. بهویژه آنکه دولتهای مختلف بارها نشان دادهاند که در تصمیمات خود اعتنای چندانی به این اخبار و گزارشها ندارند. اما به هر حال برخی نظرات نشان میدهد که مردم رسانهها را در وضعیت بازار بیتأثیر نمیدانند. در ادامه برخی از نظرات مخاطبان تجارتنیوز را به خبر قیمت رسمی مرغ در خرداد ماه میخوانید.
«قیمت مرغ تازه در میدان کاه تبریز ۳۷ هزار و ۷۰۰ تومانه. چرا الکی قیمت را بالا میبرید؟».
«تو بازار قیمتها از این ارقام اعلامی شما کمتره».
«چرا الکی میگید؟ امروز تو مشهد مرغ ۳۸ هزار تومن بود. تازه کسی هم نمیخرید. شماها خودتون جو درست میکنید.».
مردم از خرید مرغ صرفنظر کردند؟
به نقل از خبرآنلاین، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در پاسخ به اینکه آیا افزایش قیمت مرغ قدرت خرید مرغ را کاهش داده است یا خیر؟ اظهار کرد: مردم یارانه دریافت کردهاند و قیمت مرغ نیز افزایش زیادی نداشته است؛ در نتیجه رکود بازار به قدرت خرید مردم ارتباطی ندارد.
اسدالله نژاد در پاسخ به این سوال که آیا تقاضای خرید مرغ کاهش یافته است یا خیر؟ گفت: اگر چه با کاهش نسبی تقاضا مواجه شدهایم اما تولید هم افزایش یافته و بیش از مصرف مرغ تولید میشود.
وی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام نیز اقدام به جمع آوری مرغهای مازاد کرده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور افزود: قیمت مصوب مرغ گرم ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است که در بازار برای مصرفکننده کیلویی ۳۷ تا ۴۶ هزار تومان است.
رکود بازار قیمت مرغ را پر پر کرد
قیمت مرغ گرم در بازار امروز و در فروشگاههای معمولی و همچنین فروشگاههای زنجیره ای متفاوت است اما در همه این فروشگاهها این قیمت زیر نرخ مصوب دولت به فروش می رود اما همچنان تقاضای خرید مرغ کم است و به طور معمول در همه فروشگاهها مرغ موجود است.
اما قیمت مرغ در فروشگاههای مختلف از کیلویی ۳۸ هزار تا ۴۵ هزار تومان به فروش می رسد که این رقم در فروشگاههای زنجیره ای بین از ۳۸ هزار تا ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می رسد. این درحالی است که قیمکت مصوب مرغ گرم پس از اجرای طرح اصلاح ارز ترجیحی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شد.
این در حالی است که قیمت مرغ منجمد نیز در فروشگاههای زنجیره ای متفاوت و اختلاف قیمت نیز زیاد است، زیرا براساس بررسی میدانی خبرنگار ایرنا، به طور میانگین در فروشگاههای سطح استان مرغ منجمد به قیمت ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم عرضه می شودو البته در برخی از فروشگاهها نیز قیمت مرغ منجمد از مرغ گرم نیز سبقت گرفته است و تا ۴۸ هزار تومان به فروش می رسد.
پنجشنبه هفته گذشته بود که دولت قیمت مرغ را در هر کیلو ۶۰ هزار تومان اعلام کرد. این در حالی است که پیش از این، هر کیلوگرم مرغ ۳۱ هزار تومان قیمت داشت. گویا پس از افزایش ۹۳ درصدی قیمت این محصول، خرید آن توسط مردم افت چشمگیری داشت. طوریکه خردهفروشیها برای خالیکردن یخچالهای خود چارهای جز پایینآوردن قیمتها نداشتهاند.
یکی از مخاطبان ما در این زمینه میگوید: «برای تأمین غذای گربه خانگی خود هر از گاهی لاشه مرغ تهیه میکردم، اما دیروز که به مرغفروشی محل مراجعه کردم، فروشنده گفت: امروز فروشی نداشتم که پوست و زوائد مرغ را در اختیارت بگذارم.».
برررسیهای میدانی نیز حاکی از آن است که در اکثر خردهفروشیها قیمت مرغ کمتر از نرخ مصوب است. حتی در برخی نقاط این محصول با نرخهایی کمتر از ۴۰ هزار تومان توزیع میشود.
برای بازماندن مرغ از نرخهای مصوب دولتی چند سناریو مطرح میشود. ازجمله آنها میتوان به کاهش قدرت خرید مردم و افت تقاضای عمومی اشاره کرد. در این بین برخی از فعالان صنفی نیز معتقدند که مردم هنوز قیمتهای جدید را باور نکردهاند.
رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی درباره شرایط جدید بازار مرغ به تجارتنیوز گفت: در مواقعی که به اسم جراحی اقتصادی، قیمت ارز و مبلغ یارانهها اصلاح میشود، طبیعی است که شرایط بازار از حالت طبیعی خارج شود. چراکه تا چند همین هفته پیش قیمت مرغ در هر کیلوگرم ۲۷ هزار تا ۳۰ هزار تومان بود، اما اکنون مردم با نرخ مصوب ۶۰ هزار تومان مواجه شدهاند.
شگرد دولت برای حمایت از تولید مرغ ایرانی
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: برای حمایت از تولید مرغ آرین در کشور گوشت این محصول ۱۲ درصد بالاتر از سایر مرغها خرید حمایتی میشود.
به نقل از تسنیم، محسن سلامی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از حمایت ویژه وزارت جهاد کشاورزی از تولید مرغ گوشتی داخلی آرین در کشور خبر داد و اظهار داشت: برای حمایت از تولید سویه آرین تصمیمهای ویژهای گرفته شده است بهطوری که گوشت این مرغ به قیمت ۱۲ درصد بالاتر از سایر گونههای طیور خریداری میشود.
وی افزود: برای صادرات نیز گوشت مرغ و تخممرغ نطفهدار نژاد آرین، در اولویت هستند.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: برای تأمین مالی مورد نیاز مرغداران نیز آرین کارت در نظر گرفته شده است و تسهیلات بانکی با سود ۶ درصد بهاندازه ۱۰ درصد نقدینگی مورد نیاز مرغداران این بخش، تأمین میشود.
وی تصریح کرد: همچنین برنامهریزی شده است تولید گوشت قرمز بدون افزایش جمعیت دامی با بالارفتن بهرهوری افزایش یابد بهطوری که می توان با این اقدام میزان تولید گوشت قرمز در کشور را سالانه ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن افزایش داد.
سلامی گفت: بر این اساس میزان واردات گوشت قرمز به کشور به ۲۰ هزار تن در سال کاهش مییابد که شاید بتوانیم آن را نیز در داخل تأمین کنیم.
0 دیدگاه