به گزارش شادا، حجتالله صیدی امروز (شنبه)، در رویداد ملی رمز آتی با بیان اینکه در عرضه اقتصاد و بازارهای مالی با پدیده بلاکچین در فناوری مالی روبهرو هستیم، افزود: بانک مرکزی بهعنوان نهاد ناظر، میبایست میزان تطابق این پدیده با پول را مشخص کند.
صیدی گفت: پدیدههای نو خود را به جامعه تحمیل میکنند، بدترین استراتژی نادیدهگرفتن پدیدهای نو و یا ممنوع کردن آن است، باید در نظام حکمرانی تکلیف خود را با پدیده نو مانند رمزارز مشخص کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: باید مشخص شود رمزارز چه نوع پولی است تا بانک مرکزی بتواند قوانین متناسب را تعیین کند.
به گفته صیدی، با رمزارزها، علاوه بر نگاه پولی باید با نگاه دارایی و اوراق مالی نیز مواجه شد، چنانکه در حوزه نظری و تئوریک بحثهای زیادی در این باره مطرح است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه بر اساس قانون بازار اوراق بهادار (مصوب اول آذر 1384)، باید اوراق بهادارسازی دارایی انجام شود، توضیح داد: ارزشگذاری در فناوری بلاکچین و تعیین آن بسیار مهم است، برخی اعتقاد دارند رمزارز اصلاً دارایی نیست، اما امروز رمزارز خود را بهعنوان دارایی تحمیل کرده است.
وی ادامه داد: اما نکته مهمی که مطرح میشود این است که زنجیره ایجاد شده مبتنی بر منطبق ریاضی است و رمزارز بر پایه آن ایجاد میشود، چقدر قابل ارزشگذاری است تا بتوان اوراق آن را در بازار ارزشگذاری کرد. طبعاً برای این مسئله باید صندوق تعریف و مجوزهای لازم داده شود تا صندوقها در رمزارز و رمزدارایی حضور داشته باشند که در این میان، شروع این موضوع با توکنسازی خواهد بود که روش درستتری است. به بیانی دیگر، دارایی وجود دارد و ارزش دارد، فقط باید توکنایز شود و کمکم به سمت ابزارهای رمزدارایی برویم.
صیدی با تأکید بر اینکه مرز نگاه پولی و نگاه دارایی در رمزارز بسیار باریک بوده و باید با نگاه جامع به این فناوری نگاه کرد، گفت: متخصصان پولی و مالی با کمک سازمان بورس و بانک مرکزی باید این مسئله را مدیریت کنند.
0 دیدگاه