۹۹ پروژه کلان در دست اجرا: جهش تولید فولاد و مس با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی

دکتر محمدحسین قائمی راد، معاون برنامه‌ریزی، بودجه و نظارت بر امور شرکت‌های گروه سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات گزارشی از عملکرد “ومعادن” در حوزه تولید و سرمایه‌گذاری زنجیره فولاد و مس ارائه داد و افزود: هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با حضور فعال در زنجیره معادن و فلزات آهنی و غیرآهنی، در حال حاضر ۹۹ پروژه در سطح کشور دارد که راهبری ۱۴ پروژه با نظارت مستقیم این هلدینگ و توسط شرکت‌های تابعه صورت می‌پذیرد.
۹۹ پروژه کلان در دست اجرا: جهش تولید فولاد و مس با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی

به گفته قائمی‌راد، اجرای چندین پروژه مهم از مجموعه 48 پروژه پیشران دولت بر عهده هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات است که به ترتیب شامل پروژه‌های احداث نیروگاه 366 مگاواتی تولید برق، آهن و فولاد کردستان، گندله‌سازی صباامید غرب خاورمیانه، کنسانتره صبانور، آهن‌اسفنجی آرتاویل و آهن‌اسفنجی اقلید می‌شود.

به گفته وی، پروژه 366 مگاواتی تولید برق، در ابتدای سال‌جاری توسط شرکت پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه به انجام رسیده و وارد مدار شده است، همچنین، یک نیروگاه 366 مگاواتی دیگر نیز با وارد مدار کردن دو واحد بخار تا سال 1406 وارد مدار خواهد شد؛ شایان ذکر است، پروژه نیروگاهی 366 مگاواتی بخار نیازمند 200 میلیون یورو و 5٫000 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است.

دیگران چه می خوانند:

او کسری 24 هزار مگاواتی برق شبکه سراسری را مورد اشاره قرار داد و افزود: هلدینگ ومعادن از طریق شرکت پویا انرژی، ساخت نیروگاه‌های 14، 16 و 10 مگاواتی خورشیدی را نیز در دستور کار خود قرار داده است که پیش‌بینی می‌گردد تا نیمه ابتدایی سال 1404 وارد مدار شوند.


شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با سهامداری 56 درصدی فولاد کردستان، دو پروژه پیشران تولید آهن‌اسفنجی به ظرفیت 1/6 میلیون تن در بیجار و کارخانه فولادسازی به ظرفیت یک میلیون تن در قروه را در دستور کار خود قرار داده است که پروژه آهن‌اسفنجی بیجار نیز تا پایان بهمن‌ماه سال گذشته با صرف هزینه 41 میلیون یورو و 650 میلیارد تومان، بالغ‌بر 49 درصد پیشرفت داشته و پیش‌بینی می‌شود تا اسفند 1404 به بهره‌برداری برسد.

پروژه پیشران دوم در کردستان که راه‌اندازی یک کارخانه یک میلیون تنی تولید فولاد در قروه است نیز با پیمانکاری شرکت ایریتک در دست اقدام است که ساخت تجهیزات آن طی عقد قراردادی به شرکت ایتالیایی دانیلی واگذار شده و تاکنون 20 میلیون دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری شده است.

معاون برنامه‌ریزی، بودجه و نظارت بر امور شرکت‌های ومعادن، سهامداری 84 درصدی این هلدینگ در صبانور را یادآور شد و افزود: در پی کشف ذخیره 390 میلیون تن در معادن گلالی، باباعلی و شهرک، اقدام به افزایش ظرفیت پروژه تولید کنسانتره این شرکت از دو میلیون تن به 2/5 میلیون تن در دستور کار مجموعه قرار گرفت که با توجه به سرمایه‌بر بودن زیرساخت‌های جاده‌ای و زمانبر بودن مجوزهای لازم جهت انتقال زمین، علت تاخیر پروژه می باشد که با رفع این موانع تلاش خواهیم کرد پروژه در سال آینده پیشرفت قابل قبولی داشته باشد.

پروژه گندله‌سازی 920 هزار تنی صباامید غرب خاورمیانه نیز پیشرفت 65 درصدی داشته و پیش‌بینی می‌شود در اسفند 1404 به بهره‌برداری برسد.

قائمی‌راد در تشریح پروژه 1/1 میلیون تنی آهن‌اسفنجی آرتاویل واقع در استان اردبیل افزود: ومعادن با سهامداری 40 درصدی در آهن‌اسفنجی آرتاویل با صرف هزینه 70 میلیون یورو و 6 میلیارد تومانی برای این پروژه، شاهد پیشرفت 62 درصدی در این پروژه بوده است و پیش‌بینی می‌شود در اسفند 1404 به بهره‌برداری برسد.

پروژه آهن‌اسفنجی 1/1 میلیون تنی اقلید در استان فارس به عنوان هفتمین پروژه پیشران دولت که راهبری آن برعهده ومعادن است، تاکنون با صرف هزینه 10 میلیون یورو و 1500 میلیارد تومان با پیمانکاری ایریتک، بالغ‌بر 24 درصد پیشرفت داشته است.

علاوه‌بر پروژه‌های پیشران، شرکت ومعادن با راهبری پروژه مس جانجا با پیشرفت 19 درصدی، تاکنون 1400 میلیارد تومان در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده است اما نیازمند بیش از 400 میلیون یورو سرمایه‌گذاری است.

پروژه صنایع فروآلیاژ شیروان نیز در دو فاز 32 هزار تنی فرومنگنز و 25 هزار تن فروسیلیکومنگنز تعریف شده است که تاکنون 200 میلیارد تومان برای فاز اول از سوی ومعادن و سهامداران به این مجموعه تزریق مالی صورت گرفته است.

پروژه تولید نوارنقاله تحت عنوان کانیارساعی با سهامداری 49 درصدی ومعادن نیز تاکنون با دریافت سرمایه 100 میلیارد تومانی از این هلدینگ، پیشرفت 12 درصدی داشته است.

وی با بیان این مهم که سودآوری ومعادن در سال گذشته 17 همت بوده و سهم سرمایه موردنیاز ومعادن برای واردمدار شدن 99 پروژه‌ در حال اجرا بالغ‌بر 250 همت است، پروژه‌محور شدن برخی شرکت‌های زیرمجموعه گروه و تامین مالی از بورس اوراق بهادار را یکی از روش‌های تامین سرمایه و پیشبرد سریعتر پروژه‌های در دست اقدام دانست و ابراز امیدواری کرد تا با پیاده‌سازی شیوه‌های نوین، تامین مالی پروژه‌های زنجیره صنایع فلزی و معدنی محقق گردد.

قائمی‌راد، ضرورت چابک‌سازی اجرای پروژه‌های ملی را یادآور شد و افزود: یکی از دلایل زمانبر بودن پروژه‌هایی که سازمان‌های دولتی سهامدار آنها هستند، تشریفات تخصیصی ارز برای انعقاد قرارداد با تکنولوگ و تشکیل هیات هفت نفره جهت تایید عدم‌ساخت داخل تجهیزات و تکنولوژی مورد استفاده در کارخانجات است. از سوی دیگر، شرکت‌های دولتی که در آستانه واگذاری هستند، با سهامداری در پروژه‌های کلان، این پروژه‌ها را از نظر افزایش سرمایه و قوانین حاکمیتی دچار مشکل می‌کنند.

وی در پایان، ضرورت نظارت بر صدور مجوز تولید زنجیره فولاد با بررسی میزان ذخایر سنگ‌آهن را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: با صدور مجوزهای بیرویه تولید فولاد علیرغم محدودیت منابع معدنی، راندمان تولید واحدهای بزرگ‌مقیاس تحت تاثیر قرار گرفته و با تولید کمتر از ظرفیت، هزینه‌های سربار و تولید بالا رفته و پیش‌بینی وقوع بحران‌های اجتماعی در نتیجه افزایش بهای تمام شده و زیان ده شدن شدن شرکتی اجتناب‌ناپذیر است. در نتیجه ضرورت دارد توجه به سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشافات با استفاده از تکنولوژی های روز و اکتشافات در عمق مورد توجه قرار گیرد و کنترل صدور مجوزهای تولید فولاد در دستور کار مسولان قرار گیرد.

در خصوص سرمایه گذاری جهت اکتشاف با اهداف گفته شده، شرکت پایا تشکیل گردید که شرکت‌های معدنی و فولادی بزرگی در آن سهامدار هستند و بنظر می‌رسد با حمایت سهامداران و البته دولت بتوان موفقیت های قابل قبولی را در زمینه اهداف گفته شده داشته باشد.
منبع: گروه رسانه ای پردازش

۹۹ پروژه کلان در دست اجرا: جهش تولید فولاد و مس با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟