به گزارش شماواقتصاد: مراسم افتتاحیه اولین کنگره جامع پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی، ارتقای کیفیت بهداشتی، تجهیزات پزشکی و استریلیزاسیون امروز چهارشنبه با حضور دکتر رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر مظهری، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، دکتر قبادمرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، و دکتر رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مرکز همایشهای بینالمللی هتل المپیک تهران برگزار شد.
مینو محرز، استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این همایش با قدردانی از زحمات برگزارکنندگان این کنگره، گفت: برگزاری چنین کنگرههایی برای ارتقای آگاهی و پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی ضروری است. متأسفانه کنترل عفونت در آموزش کادر درمان و اجرای آن در بیمارستانها بهطور کامل رعایت نمیشود و بسیاری از عفونتهای بیمارستانی مقاوم شدهاند و آنتیبیوتیکها تأثیر کافی ندارند.
وی افزود: تجویز بیرویه آنتیبیوتیکها باید کنترل شود. اهمیت مدیریت تجویز آنتیبیوتیک حتی بیشتر از کنترل عفونت است، زیرا با پیشگیری از مصرف بیرویه، نیاز به آنتیبیوتیکهای جدید کاهش مییابد. ایران و اوگاندا در سالهای اخیر بالاترین میزان مصرف آنتیبیوتیک در جهان را داشتهاند، که این موضوع نیازمند توجه جدی است.
استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش وزارت بهداشت در مدیریت این معضل، گفت: وزارت بهداشت باید با تدوین سیاستهای دقیق مصرف آنتیبیوتیک را کنترل کند. همچنین، متخصصان دانشگاهی میتوانند با ارائه راهکارهای علمی، بهبودهایی در این زمینه ایجاد کنند.
وی در پایان یادآور شد که این موضوع تنها محدود به بیمارستانها نیست و مصرف بیش از حد آنتیبیوتیکها در حوزه دام و طیور نیز به سلامت عمومی آسیب میزند.
رسول شفیعی، دبیر اجرایی این کنگره، با تاکید بر اهمیت کنترل عفونتها در بیمارستانها و مراکز درمانی، گفت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، حدود 7 تا 10 درصد بیماران بستری در کشورهای توسعهیافته و 10 تا 15 درصد بیماران در کشورهای در حال توسعه دچار عفونتهای بیمارستانی میشوند. این آمار نشاندهنده نیاز فوری به اقدامات مؤثر برای پیشگیری از این عفونتها است.
وی همچنین افزود: رعایت بهداشت فردی، شستن دستها، استفاده صحیح از آنتیبیوتیکها توسط کادر درمان، استفاده اصولی از تجهیزات پزشکی و نظارت مداوم بر پروتکلهای بهداشتی از جمله اقداماتی است که میتواند به کاهش عفونتهای بیمارستانی کمک کند.
شفیعی در پایان اظهار داشت: این کنگره جامع، گامی مهم در جهت ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی و پیشگیری از چالشهای ناشی از عفونتهای بیمارستانی در کشور محسوب میشود که با برگزاری کارگاهها و پنلهای تخصصی، فرصتی برای ارتقای دانش شرکتکنندگان در زمینههای مختلف پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی فراهم میکند.
0 دیدگاه