به گزارش شماواقتصاد: نشست خبری محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا، در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر با اعلام خبر فوق، گفت: مجموعه سازمان ساتبا، دو بال حوزه تجدید پذیر و بهره وری دارد و این دوبال باید به صورت متوازن پیگیری و دنبال شوند. به همین دلیل در نمایشگاه امسال تلاش شده به حوزه بهره وری توجه ویژهای شود و برنامهریزیهای گستردهای برای توسعه نیروگاهها و استفاده بهینه از انرژیهای تجدیدپذیر تا پیک سال 1404 در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفته است.
وی با اشاره به برنامهریزیهای گسترده برای وارد کردن 30 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر به مدار تولید تا پایان دولت سیزدهم، اظهار داشت که این طرحها در جهت تحقق پیک 1404 و افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در سبد انرژی کشور است.
وی با اشاره به تلاشهای گسترده وزارت نیرو برای توسعه زیرساختهای انرژیهای تجدیدپذیر و اجرای پروژههای مختلف در این زمینه، اظهار داشت: در روزهای برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق، ساتبا 11 موافقتنامه، قرارداد و تفاهمنامه با بخشهای مختلف امضا کرد که از جمله این قراردادها، احداث 600 مگاوات نیروگاهّای خورشیدی 3 مگاواتی است که قرار است تا پیک 1404 وارد مدار تولید برق شود.
وی افزود: در کنار این قرارداد، یک موافقتنامه نیز با گروه انتخاب امضا کردیم که هدف آن تغییر 110 هزار کولر گازی پنجرهای به کولرهای گرید A است. این طرح در راستای افزایش بهرهوری انرژی است و از محل صرفهجویی در انرژی، سرمایهگذاران میتوانند اصل و فرع سرمایه خود را دریافت کنند.
طرز طلب با اشاره به دیگر موافقتنامهها و تفاهمنامههای امضا شده ، گفت: در این سه روز، توافقهایی برای ایجاد 3000 مگاوات ظرفیت جدید تجدیدپذیر با بخشهای مختلف و از جمله 2500 مگاوات با وزارت دفاع، در همکاری با بخشهای خصوصی و دولتی و همچنین در زمینه تغییر لامپهای پرمصرف به لامپهای کممصرف در شهر اصفهان انجام شد.
معاون وزیر نیرو به برنامهریزیهای آینده در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر پرداخت و افزود: هدف ما در دولت چهاردهم این است که 30 هزار مگاوات ظرفیت جدید تجدیدپذیر وارد مدار تولید برق کنیم که شامل 25 هزار مگاوات انرژی خورشیدی و 5000 مگاوات انرژی بادی خواهد بود. این برنامهریزیها دقیقاً طی سه چهار ماه گذشته انجام شده و هماکنون در مراحل پیگیری قرار دارد.
طرزطلب همچنین به چالشهای موجود در مسیر تحقق این اهداف اشاره کرد و گفت: این برنامهها با وجود پیچیدگیهای فنی و زمانی، همچنان باید با سرعت بیشتری دنبال شوند. در حال حاضر 1400 نقطه از طریق شرکتهای توزیع برق شناسایی شده است که در آنها میتوان نیروگاههای جدید را نصب کرد.
وی افزود: اگر ما بخواهیم این 5000 مگاوات را در مناطقی که مجوزات آنها دریافت شده یا در حال دریافت هستند، نصب کنیم، میتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی برای تأمین و نصب نیروگاههای 3، 5، 7 و 10 مگاواتی استفاده کنیم و آنها میتوانند اصل و سود سرمایه خود را از طریق عرضه برق تولیدی در بورس انرژی یا تهاتر صنعتی دریافت کنند.
طرز طلب همچنین با اشاره به ناترازی موجود در تأمین برق کشور بیان کرد: برنامهریزیهای ما به گونهای است که میخواهیم ظرفیت تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر را از 1230 مگاوات در دولت سیزدهم به حدود 5000 مگاوات در پایان دولت چهاردهم افزایش دهیم. البته میدانیم که این اعداد و ارقام بسیار سنگین هستند، اما با برنامهریزی دقیق و تسهیل فرآیندهای اجرایی، امیدواریم بتوانیم این هدف را محقق کنیم.
وی افزود: برای تسریع این فرآیند، 1400 نقطه شناسایی شده از طریق شرکتهای توزیع برق و دیگر شرکتها، به سرمایهگذاران معرفی خواهد شد. این ظرفیتها در مناطق مختلف کشور در حال آمادهسازی است و به هر بخش خصوصی که توانایی لازم را داشته باشد، فرصت سرمایهگذاری داده میشود.
طرز طلب در بخش دیگری از صحبتهای خود از تسهیلات اشتغالزایی برای سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد و گفت: در راستای حمایت از سرمایهگذاران، نزدیک به هزار نفر برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی ثبتنام کردهاند که از این تعداد 500 نفر حائز شرایط دریافت تسهیلات شدهاند. این تسهیلات به منظور حمایت از پروژههای کوچک مقیاس در حوزه تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر تخصیص خواهد یافت.
وی همچنین اشاره کرد: دولت قصد دارد برخی از منابع مورد نیاز برای تأمین اعتبار پروژههای تجدیدپذیر را از محل منابع دولتی تأمین کند و این پروژهها را به سرعت اجرایی نماید. دولت از تولیدکنندگان تجهیزات انرژی تجدیدپذیر نیز حمایت میکند و آمادگی دارد تا در صورتی که تولیدکنندگان قادر به تأمین تجهیزات مورد نیاز پروژههای تجدیدپذیر باشند، به شرطی که تا فروردینماه سال آینده تحویل دهند این تجهیزات را خریداری کند و در اختیار پروژهها قرار دهد.
معاون وزیر نیرو در پایان تاکید کرد: با توجه به تلاشهای جدی وزارت نیرو و سازمان ساتبا برای توسعه ظرفیتهای انرژیهای تجدیدپذیر، این پروژهها به سرعت در حال پیشرفت هستند و برنامههای گستردهای برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور تا پیک 1404 در دست اجراست. از سوی دیگر، حمایت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان تجهیزات، همراه با تسهیلات اشتغالزایی، میتواند به تسریع در اجرای این پروژهها کمک کند و شرایط جدیدی را در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر کشور رقم بزند.
لیلا احمدی افشار
0 دیدگاه