ژورنال معاملاتی چیست؟

ژورنال معاملاتی چیست؟
ژورنال معاملاتی چیست؟

ژورنال معاملاتی روشی برای بررسی عملکرد معامله‌گری شما در بازار با استفاده از ثبت جزییات معاملات است. شما با ثبت معاملات خود می‌توانید جزئیات ضرر و زیان، دلایل اشتباهات و همینطور مشکلات استراتژی معاملاتی خود را پیدا کرده و در جهت کاهش بهبود معاملات خود گام بردارید.

ژورنال معاملاتی شامل چه عناصری است؟

دیگران چه می خوانند:

این که ژورنال معاملاتی چه جزئیاتی را دارا باشد به معامله‌گر و روش معاملاتی وی بستگی دارد. به طور مثال برای برخی استراتژی‌های معاملاتی مانند اسکلپینگ، کارمزد اهمیت بالایی دارد اما برای برخی دیگر از استراتژی‌های معاملاتی مانند سوئینگ هزینه سوآپ اهمیت دارد.

با این حال، برخی از عناصر باید در ژورنال نوشته شود. این عناصر عبارت‌اند از: زمان ورود به معامله، جهت معامله، قیمت ورودی و خروجی، حجم معامله، میزان سود یا زیان، دلیل زیان و نوع تحلیل.

نحوه ساخت ژورنال معاملاتی

هرکس می‌تواند با استفاده از نرم افزار اکسل، یک ژورنال معاملاتی ساده برای خود بسازد. با این حال اگر به دنبال قالب آماده برای ژورنال هستید، می‌توانید از وبسایت‌هایی مانند سایکوئیشن استفاده کنید. وبسایت‌ها و نرم افزارهای متعددی هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی در سطح وب موجود است. در این وبسایت‌ها شما می‌توانید به راحتی و تنها با چند کلیک اطلاعات معاملات خود را وارد کرده و در هنگام بررسی مجدد نیز، وبسایت به شما ابزارهای بصری متنوعی ارائه می‌دهد. با این حال توصیه ما به شما این است که خودتان به صورت دستی و بر روی صفحه گسترده (Excel) اقدام به نوشتن ژورنال معاملاتی کنید. مزیت اینکار این است که اولا ابزارهای بصری متنوعی که وبسایت‌ها به شما ارائه می‌دهند، ممکن است باعث حواس پرتی شما شود و ثانیا شما را وابسته به وبسایت می‌کند. در این حال اگر وبسایت به هر دلیلی از دسترس خارج شود، اطلاعات معاملات شما نیز از بین خواهد رفت. این مساله برای وبسایت‌های ایرانی بسیار محتمل‌تر است.

همچنین می‌توانید ژورنال معاملاتی آماده را از وبسایت‌ها دانلود کنید. اما اگر قصد ساخت ژورنال معاملاتی شخصی سازی شده دارید، بهتر است این مراحل را دنبال کنید:

مرحله اول: ابتدا باید سبک معاملاتی خود را مشخص کنید. اگر بر اساس چند سبک معاملاتی، معامله می‌کنید، بهتر است برای هرکدام ژورنال جداگانه تهیه کنید. به عنوان مثال ممکن است فردی هم با استراتژی‌های اسکلپ و هم با استراتژی‌های سوئینگ معامله کند، بنابراین باید دو ژورنال متفاوت تهیه کند. اگرچه می‌توان با یک ژورنال نیز کار کرد اما این کار باعث می‌شود بررسی معاملات با مشکل مواجه شود.

مرحله دوم: فاکتورهای مهم در سودآوری سبک معاملاتی خود را مشخص کنید. هر سبک معاملاتی فاکتورهای مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال، زمان در استراتژی‌های اسکلپ اهمیت دارد. در استراتژی‌های سوئینگ نسبت ریسک به ریوارد و همینطور سواپ مهم است. در استراتژی‌های مرتبط با تحلیل فاندامنتال، حد ضرر و همینطور میزان سود دریافتی اهمیت دارد. بنابراین باید مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار در سودآوری استراتژی معاملاتی مشخص باشد. پس از مشخص‌ کردن این فاکتورها، آنها را در سربرگ صفحه گسترده (اکسل) خود یادداشت کنید.

مرحله سوم: صفحه اکسل خود را به بخش‌های هفتگی، ماهانه و فصلی تقسیم بندی کنید. این کار می‌تواند هنگام بررسی دوباره به شما کمک کرده و تصویری منسجم از روند معاملاتی شما ارائه کند.

مرحله چهارم: در این مرحله شما باید مشکلات موجود در ژورنال معاملاتی خود را رفع کنید. ممکن است برخی فاکتورهای تاثیرگذار در ژورنال شما از قلم افتاده باشد یا از فاکتورهای اضافی موجود باشد که تاثیری در سودآوری شما ندارد. شما پس از چند ماه بررسی متوجه این نکته خواهید شد و باید نسبت به اصلاح ژورنال معاملاتی اقدام کنید.

حتما یک چک لیست معاملاتی برای خود ایجاد کنید و براساس آن معامله کنید.

چرا باید از ژورنال معاملاتی استفاده کنیم؟

معامله‌گری مانند راه رفتن روی لبه یک پرتگاه در یک شب تاریک است. ژورنال معاملاتی نمی‌تواند شما را از افتادن حفظ کند اما می‌تواند مانند چراغی است که راه شما را روشن کند تا بتوانید با کمی اطمینان بیشتر گام بردارید.

بنابراین استفاده از ژورنال معاملاتی برای موفقیت در معامله‌گری کافی نیست اما لازم است. تمام معامله‌گران حرفه‌ای موفق از ژورنال معاملاتی استفاده می‌کنند با این حال تمام معامله‌گرانی که از ژورنال استفاده می‌کنند موفق نمی‌شوند. در ادامه چند دلیل مهم برای استفاده از ژورنال معاملاتی می‌آوریم:

  • نتیجه استراتژی شما را نشان می‌دهد.
  • اشتباهات شما را نشان می‌دهد.
  • از تکرار اشتباهات جلوگیری می‌کند.
  • به شما کمک می‌کند تا از عادات مخرب در معامله‌گری دوری کنید.
  • به شما کمک می‌کند تا شب‌ها خواب راحتی داشته باشید.

هنگام بررسی ژورنال معاملاتی به چه چیز دقت کنیم؟

در هنگام بررسی ژورنال معاملاتی باید به دنبال الگوهای تکرار شوند باشید. به عنوان مثال این الگو می‌تواند معامله‌ کردن پیش یا پس از یک رخداد فاندامنتال، یا معامله‌ کردن در عصر و یا در زمانی است که نقدینگی بازار کم است. همچنین این الگوها می‌تواند هم باعث ضرر و هم باعث سود شده باشد. شما با بررسی این الگوها می‌توانید دلیل سود کردن و یا ضرر کردن خود را پیدا کرده و به دنبال بهبود خود باشید.

نکته بعدی که در هنگام بررسی ژورنال معاملاتی باید به آن دقت کنید، عادت‌های معامله‌گری است. در هنگام بررسی ژورنال معاملاتی به دنبال معاملاتی باشید که احساسی انجام شده است. معاملاتی که برای انتقام از بازار و یا جبران ضرر هنگفت انجام گرفته است. چنین معاملاتی بر اساس استراتژی نیست بلکه صرفا بر اساس احساسات شخصی معامله‌گر است.

ترفند طلایی هنگام نوشتن ژورنال معاملاتی

در انتها یک ترفند طلایی برای نوشتن ژورنال معاملاتی به شما ارائه می‌کنیم. این ترفند این است که در کنار تمام فاکتورهای کمی که در ژورنال خود یادداشت می‌کنید، یک فاکتور نیز اضافه کنید که احساس شما را قبل، حین و پس از معامله توصیف می‌کند. این فاکتور کیفی می‌تواند به شما در تحلیل دقیق‌تر معاملات کمک کند.

به عنوان مثال پیش از معامله ممکن است احساس خوب، متوسط و یا بدی نسبت به معامله داشته باشید. شاید حس کنید معامله شما ریسک زیادی دارد و یا ارزش ورود ندارد.

همچنین گاهی در حین معامله استرس زیادی را تجربه می‌کنید و مدام قیمت‌ها را چک می‌کنید. این موضوع نشان دهنده ریسک بالای معامله است. اگر چنین احساسی داشتید، یعنی بیش از حد ریسک کرده‌اید.

در نهایت احساس خود پس از معامله را نیز یادداشت کنید. ممکن است پس از بستن یک معامله موفق احساس کنید که شانس آورده‌اید و یا برعکس هنگام بستن یک معامله زیان‌ده، احساس کنید شانس با شما یار نبود وگرنه استراتژی شما درست بوده است.

این اطلاعات می‌تواند در تحلیل شخصیت معامله‌گری شما و همچنین بررسی معاملات شما بسیار کمک کننده باشد.


این مطلب رپورتاژ آگهی بوده و این پایگاه خبری در محتوای آن هیچ نظری ندارد

 

ژورنال معاملاتی چیست؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟