انجام ۲ میلیون کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی به کمک بخش خصوصی جهت شناسایی مواد معدنی پنهان

معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان گفت: با وجود این‌که پنجمین کشور دنیا از حیث دارایی‌ها و ذخایر معدنی هستیم ولی از نظر اثر نقش معدن در GDP و اقتصاد کشور جزو آخرین‌ها هستیم که این رقم بایستی بیشتر از این میزان باشد.
انجام ۲ میلیون کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی به کمک بخش خصوصی جهت شناسایی مواد معدنی پنهان

دکتر داریوش اسماعیلی، با بیان این‌که اکتشاف اولین گام برای ورود به بخش معدن، صنایع معدنی و فرآوری است، افزود:  نظرات عام و خاص حاکی از این است که بیشتر اکتشافات ما در کشور سطحی بوده و به انجام اکتشافات  5 یا 10 درصدی اشاره می‌شود و می‌توان گفت تقریباً هیچ نیم‌نگاهی به اعماق نداشته‌ایم.

وی استفاده از داده‌های ژئوفیزیک هوایی را به عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های انجام اکتشافات عمیق و شناسایی ذخایر زیرزمینی یاد کرد و گفت: بیشتر اطلاعات ما درباره ژئوفیزیک هوایی مربوط به 50 سال پیش با فواصل پروازی 7 الی 7 و نیم کیلومتر است در صورتی که همه کشورهایی که معدن برای آنها مهم بوده و حتی افغانستان فاصله خطوط پروازی 250 متری را بررسی کرده‌اند، در حالی که متاسفانه این اتفاق در کشور ما نیفتاده و طی 40 سال گذشته تنها 650 یا 850 هزار کیلومتر خطی برداشت ژئوفیزیک هوایی داشته‌ایم.

دیگران چه می خوانند:

 به گفته معاون وزیر صمت؛ خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه حدود 2 میلیون کیلومتر خطی برای انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی نظر گرفته شده که با انجام این میزان مطالعات تقریباً به 70 یا 80 درصد داده‌های مورد نظر دست خواهیم یافت.

اسماعیلی با بیان این‌که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان مسئول مطالعات ژئوفیزیک هوایی در برنامه هفتم توسعه شناخته شده، تصریح کرد: معتقدیم این کار عملی است و  برنامه‌ریزی‌ها در این زمینه در حال انجام است و این هدف به‌طور یقین مبتنی بر کمک از بخش خصوصی انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد: در مدیریت جدید سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تغییر رویکرد جدید مبنی بر پایبندی بر اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور مبنی بر استفاده حداکثری از بخش خصوصی جدی است.

انجام ۲ میلیون کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی به کمک بخش خصوصی جهت شناسایی مواد معدنی پنهان

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟