تمهیدات وزارت نیرو برای پایداری شبکه برق همزمان با اوج‌گیری گرما

همزمان با افزایش شدید دمای هوا در نقاظ مختلف کشور و بالا رفتن میزان تقاضای مصرف برق، وزارت نیرو تدابیر ویژه‌ای را برای حفظ پایداری شبکه برق در دستور کار قرار داده است که شامل تولید حداکثری برق در بخش نیروگاهی و تلاش برای کاهش مصرف برق در بخش‌های غیرمولد می‌شود.
تمهیدات وزارت نیرو برای پایداری شبکه برق همزمان با اوج‌گیری گرما

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، استقرار گنبد حرارتی در غرب آسیا و افزایش بسیار زیاد دما در منطقه نسبت به میانگین بلند‌مدت که بر اساس نظر سازمان جهانی هواشناسی در برخی نقاط تا 7 درجه سانتی گراد عنوان می‌شود، شرایط ویژه‌ای را برای تمامی کشور‌های منطقه در حوزه تأمین برق کافی ایجاد کرده است.
با اینکه برخی کشور‌های منطقه همزمان با افزایش شدید دما نسبت به اعلام جدول خاموشی اقدام کردند، در ایران همچنان شبکه سراسری برق پایدار است، اتفاق مهمی که حاصل ماه‌ها برنامه‌ریزی و ساعت‌ها جلسه هماهنگی در صنعت برق کشور است.
میزان تقاضای مصرف برق کشور در بیستم تیرماه سال جاری با شکستن رکورد به رقم بی‌سابقه 77 هزار و 514 مگاوات رسید، تقاضای مصرف برق در روز سه شنبه دوم مرداد ماه نیز به 78 هزار 106 مگاوات رسید  و در ادامه نیز با استمرار روند صعودی مصرف برق در روز چهارشنبه هفته گذشته عدد 79 هزار و 189 مگاوات را ثبت کرد که به ثبت رکورد جدیدی در حوزه مصرف برق کشور منجر شد.
جدا از برنامه‌ریزی 180 اقدام راهبردی توسط وزارت نیرو به منظور عبور موفق از اوج بار سال جاری که ابتدای پاییز سال گذشته اجرایی شد، در روز‌های گذشته نیز همزمان با افزایش شدید دما، جلسات متعددی در دستور کار قرار گرفت تا ضمن بهره‌برداری حداکثری از تمامی ظرفیت‌های نیروگاهی، همچنین میزان مصرف برق در بخش‌های مختلف به گونه‌ای مدیریت شود تا مشکلی در زمینه پایداری شبکه سراسری ایجاد نشود.
بر همین اساس صبح روز شنبه و جمعه هفته گذشته جلسه‌های فوق العاده‌ای با حضور وزیر نیرو و مدیران ارشد صنعت برق در مرکز دیسپاچینگ ملی و شرکت توانیر برگزار شد و در این جلسه ها پس از پیگیری آخرین وضعیت تولید برق در واحد‌های نیروگاهی همچنین نسبت به اتخاذ تدابیر ویژه برای بخش‌های مختلف مصرفی اقدام شد.
در جلسه روز شنبه و به عنوان نمونه برای روز سه شنبه هفته گذشته، پیش‌بینی رسیدن تقاضای مصرف برق به 78 هزار و 500 مگاوات مطرح شد که در مقام عمل این عدد به 78 هزار و 106 رسید و با پیش‌بینی صورت گرفته فاصله اندکی داشت.
وزیر نیرو در جلسه روز شنبه هفته گذشته به صورت موردی وضعیت تولید نیروگاه‌های مختلف کشور را پیگیری کرد و در خصوص برخی واحد‌های در حال تعمیر دستورات ویژه برای حل سریع مشکل و افزوده شدن به شبکه را صادر کرد.
علی اکبر محرابیان همچنین در جلسه دیروز جمعه که با هدف ایجاد آمادگی هر چه بیشتر برای تامین برق هفته جاری برگزار شد، دستورات هفته گذشته را پیگیری کرد و در مورد استقرار گروه‌های واکنش سریع در مناطق حساس و آسیب پذیر شبکه توزیع و انتقال برق  دستور دارد.
 بر اساس این گزارش در حال حاضر ظرفیت تولید عملی نیروگاه‌های کشور نسبت به سال گذشته چیزی حدود 3.5 درصد افزایش پیدا کرده است. به عنوان نمونه در حالی که میزان ظرفیت تولید تجمعی برق حرارتی تا 31 تیرماه سال گذشته 118 میلیون و 134 هزار مگاوات ساعت بود، این رقم در مدت مشابه سال جاری با بیش از 2 میلیون مگاوات ساعت افزایش به 120 میلیون و 877 هزار مگاوات ساعت رسید.
افزایش ظرفیت تولید برق در یک سال اخیر در حالی است که به واسطه افزایش شدید دمای هوا در روز‌های اوج بار، میزان مصرف برق کشور به صورت کلی 8 درصد و در بخش خانگی تا 15 درصد افزایش یافته است.
باتوجه به اینکه حفظ پایداری برق و کاهش ناترازی در شرایط کنونی تابعی از میزان مصرف برق به ویژه در بخش‌های غیرمولد است، در بخش دیگری از جلسه مورد اشاره، آخرین اقدامات و برنامه‌های دستور کار برای مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف به ویژه در بخش‌های غیرمولد مورد تأکید قرار گرفت.
با توجه به گزارش‌های ارائه شده از سوی شرکت مادر تخصصی توانیر، ناترازی صنعت برق در ساعات گرم روز‌های اخیر به چیزی حدود 14 هزار و 500 مگاوات رسیده است که بر همین اساس ضرورت دارد جدا از بهره‌برداری حداکثری از توان تولید برق نیروگاهی، همچنین مصرف برق نیز در بخش‌های مختلف کنترل شود.
در بخش خانگی به واسطه اجرای پویش با انرژی و اعطای پاداش قبض رایگان به مشترکان خوش مصرف مقرر شد تا اطلاع‌رسانی حداکثری نسبت به این پویش در سطح جامعه پیگیری شود و شرکت توانیز موظف شد جدا از تشویق عموم مشترکان خانگی به کاهش مصرف و بهره‌مندی از جوایز ویژه پویش باانرژی، همچنین نسبت به اخطار و یا قطع برق آن دسته از مشترکانی که 2 الی 3 برابر الگو برق مصرف می‌کنند اقدام کند.
در بخش اداری نیز گزارش‌ها نشان می‌داد که باوجود هدف‌گذاری 1500 مگاواتی برای صرفه‌جویی در این بخش به دنبال تغییر ساعت کار ادارات، اما به دلیل عدم عمکاری برخی ادارات این رقم به 1100 مگاوات رسید که مقرر شد تا در روز‌های گرم پیش رو میزان سخت‌گیری و نظارت در این بخش افزایش یابد و ادارات موظف شوند از حداکثر ظرفیت مولد‌های خود برای تولید برق استفاده کنند.
همچنین در بخش کشاورزی و صنعت که در واقع بخش‌های مولد محسوب می‌شوند، مقرر شد برنامه‌های از پیش تعیین شده طبق جدول زمان‌بندی در شرایط اضطرار اجرایی شود.
در این جلسه وزیر نیرو به واحد‌های مختلف به ویژه شرکت‌های توزیع برق تأکید کرد باتوجه به افزایش بار و بالارفتن احتمال بروز حادثه، در آماده باش کامل قرار گیرند و تیم های واکنش سریع خود را در نقاط حساس شبکه انتقال و توزیع مستقر کنند.
علاوه بر این شرکت‌های توزیع مکلف شدند نسبت به میزان برق مصرفی در بخش تجاری به ویژه مال‌های بزرگ نهایت دقت را به عمل آورند و اجازه ندهند در این بخش‌ها نیز مشترکان بالاتر از الگو و حد متعارف اقدام به مصرف برق کنند.
بر اساس این گزارش میزان کل تولید برق سالانه کشور در ابتدای دولت 284 میلیارد کیلووات ساعت بود که در حال حاضر این رقم به 332 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.

 

دیگران چه می خوانند:

تمهیدات وزارت نیرو برای پایداری شبکه برق همزمان با اوج‌گیری گرما

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟