به گزارش شماواقتصاد: میرزاوند گفت: در استان هرمزگان علاوه بر نژادهای بومی، نژادهای بز راینی و نژاد پاکستانی سازگاری خوبی داشته و مورد استقبال جامعه عشایری قرار گرفته است که این مهم ظرفیت دام عشایر استان را مضاعف کرده است، لذا سرمایه گذاری برای صیانت و حفاظت از این ظرفیت ژنتیکی و تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه باید از اولویتهای استان هرمزگان باشد، چرا که شرایط آب و هوایی استان امکان توسعه دامپروری صنعتی و سنتی را ندارد.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: دام سبک جامعه عشایری چون ماههای گرم سال در ییلاقات حضور دارد از مزیت نسبی بسیار بالایی برخوردار است بنابرین بیتوجهی به نژادهای دام عشایر در استان، به معنای از بین رفتن یک فرصت و ظرفیت ملی است.
وی بیان داشت: لازم است سیاستگذاریها و برنامههای حمایتی برای توسعه زیرساختها و بهبود شرایط زندگی و همچنین حفظ نژادهای دام عشایر استان هرمزگان بهطور ویژه در دستور کار قرار گیرد.
میرزاوند به بحران خشکسالی و کمبود منابع آب در مناطق عشایری هرمزگان اشاره کرد و خواستار تشکیل کارگروه ویژه خشکسالی در ستاد بحران استان بهمنظور بررسی و ارائه راهکارهای فوری و تخصیص منابع کافی برای مقابله با این چالش و تامین آب عشایر منطقه از خطوط انتقال آب شیرین شده از آبهای دریای عمان و خلیج فارس شد.
وی گفت: با هزینه بسیار زیاد از اعتبارات ملی آب دریا شیرینسازی شده و برای شرب به استانهای فلات مرکزی ایران انتقال مییابد. اصول اخلاقی و عدالت اجتماعی حکم میکند که در مناطق عشایری که این خط انتقال میگذرد، آب شرب عشایر نیز تامین گردد؛ لذا لزوم توجه ویژه به این مسئله در برنامهریزیهای استان هرمزگان مورد تأکید است.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در فرازی دیگر از سخنانش، بر لزوم توسعه و استفاده از نیروگاههای خورشیدی در مناطق عشایری تأکید کرد و افزود: این نیروگاهها علاوه بر تأمین برق در این مناطق دورافتاده به کاهش ناترازی انرژی و برق در کشور نیز کمک میکند، همچنین عشایر میتوانند از طریق فروش برق تولیدی این نیروگاهها به دولت، برای خود کسب درآمد پایدار داشته باشند.
وی بر ضرورت تخصیص منابع و اعتبارات به جامعه عشایری در برنامهریزیهای استانی و ملی در پروژههای عمرانی و برنامه توسعه دریا محور تاکید کرد و اظهار داشت: ضروریست در بحث توسعه سواحل مکران یک پیوست توسعه جامعه عشایری استان مبتنی بر حفظ حقوق عرفی و تضمین آینده این جامعه تولیدکننده و بهرهور در نظر گرفته شود.
در ادامه میرزاوند خواستار راهاندازی بازارچههای دائمی در شهر بندر عباس و حاجی آباد جهت عرضه مستقیم محصولات و صنایعدستي زنان جامعه عشایری شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان امور عشایر ایران، راهاندازی بازارچه دائمی، پیوست توسعه جامعه عشایری در برنامه توسعه سواحل مکران و تامین آب شرب عشایر از خط انتقال آب شیرینسازی دریا از مواردی بود که مورد توجه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، معاونت عمرانی استاندار، امام جمعه محترم حاجیآباد و فرماندار شهرستان حاجیآباد قرار گرفت و قول پیگیری و همکاری تا حصول نتیجه را دادند.
پایگاه اطلاعرسانی سازمان امور عشایر ایران
0 دیدگاه