کمال دهقانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال حمایت از کالای ایرانی گفت: بعد از ابلاغ سند چشم انداز بیست ساله مقام معظم رهبری سالهای مختلف را با شعار اقتصادی نامگذاری کردند تا تلاش و کوششها همه در راستای رسیدن به اهداف تبیین شده در سند چشمانداز یعنی تبدیل شدن به قدرت اول منطقه از بعد اقتصادی و علمی باشد؛ لذا همه نهادها، دستگاهها و وزارتخانه ها باید انرژی خود را برای رسیدن به این جایگاه به کار گیرند.
وی با طرح این پرسش که آیا ایران قابلیت تبدیل شدن به قدرت اول اقتصادی در منطقه را دارد، گفت: به باور همه کارشناسان ایران با داشتن منابع انرژی و نفت و گاز بسیار غنی، منابع متنوع در کشور ، نیروی انسانی کارآمد و با اراده و بازار ۴۰۰ میلیونی اطرافش می تواند تبدیل به قدرت اول منطقه شود. لذا ایران ظرفیت رسیدن به این جایگاه را دارد و باید تلاش خود را بر روی این موضوع متمرکز کرد.
نماینده تفت و میبد با تاکید بر لزوم سرمایهگذاری بر روی دادن آموزش و مهارت نیروی انسانی، جذب سرمایهگذاری خارجی و وارد کردن تکنولوژی اظهار کرد: باید فضا را برای تولید کننده داخلی باز کرد تا بتواند در یک فضای رقابتی کار کند. نه اینکه شرایط به گونهای باشد که با جولان قاچاقچیان هر کالایی به راحتی وارد کشور شود. کالاهای قاچاق عملا جلوی اشتغال را می گیرد.
دهقانی فعالتر شدن دستگاههای نظارتی برای مبارزه با قاچاق کالا را ضروری دانست و افزود: مجلس آمادگی دارد تا در صورت لزوم برای برخورد با قاچاق کالا اصلاحاتی در قوانین مربوطه انجام دهد ولی به نظر میرسد بیش از هرچیزی نیاز به اراده برای جلوگیری از قاچاق کالا وجود دارد.
وی برخورد قاطعانه دستگاهها را نیز ضروری خواند و گفت: باید ضمن برداشتن موانع از سر راه تولید کنندگان داخلی منابع بانکها نیز به سمت تولید روند تا شاهد فضایی پرشور در عرصه تولید داخل باشیم. ما اطراف کشورمان بازار خوبی داریم که باید بتوانیم از آن استفاده کنیم اما بعضا کارخانهها بدون برندسازی و تولید کالاهای باکیفیت خوب وارد عرصه صادرات شده و به سرعت نیز از گردونه رقابت خارج می شوند.
دهقانی ادامه داد: باید در نشستهای مختلفی با شرکتها و تولیدکنندگان چگونگی تولید کالای با کیفیت و قابل رقابت را بررسی کرد. تولید کنندگان نیز باید انرژی بیشتری در این راه صرف کنند. این موضوع به هماهنگی بیشتر بین اتاق بازرگانی و وزارت صنعت نیازمند است.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید به تولیدات داخلی اعتماد کنند، گفت: ما می توانیم کالای با کیفیت تولید کنیم. این باور باید در بین جامعه به وجود آید. مردم با اعتمادشان بدانند که با خرید کالای ایرانی باعث بهبود وضعیت اقتصادی می شوند. در عین حال تولیدکنندگان نیز باید کیفیت کالاهایشان را افزایش دهند. لازم است دستگاه های نظارتی نیز به وظایف نظارتیشان عمل کنند تا در نهایت بتوانیم به اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ برسیم.
انتهای پیام
0 دیدگاه