مهدی روانشادنیا در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: کاهش سرعت افزایش معاملات مسکن در اسفندماه نشان داد که متقاضیان مصرفی در این بازار حضور داشته اند که همزمان با رشد قیمتها عقب نشستند.
به گفته او افزایش معاملات مسکن که از نیمه دوم سال 1396 آغاز شده بود تفاوتی با دورههای قبلی داشت و آن هم این بود که ورود بخش تقاضای موثر یعنی مصرف کننده بازار مسکن باعث تحریک این بازار، افزایش تعداد معاملات و به تبع آن افزایش قیمتها شد.
وی افزود: خاصیت بخش تقاضای مصرفی این است که توان محدودی دارد و بیش از حد معینی نمی تواند از عهده قیمتها برآید و این موضوع از چند ماه قبل در روند خریدها قابل لمس بود. وقتی مشاهده شد رویکرد بازار از واحدهای نوساز و کمتر از پنج سال به سمت واحدهای قدیمی پیش می رود به این علت بود که مصرف کننده در سقف خرید خود متراژی را مد نظر دارد ولی بودجه ای که در اختیار دارد امکان خرید واحد کم سن را نمی دهد؛ لذا به ناچار به سمت واحدهای قدیمی میرود.
این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه شرایط فعلی حاکی از آن است که بخش سوداگر و سرمایه گذار در بازار مسکن نقش کلیدی در افزایش قیمتها ندارد گفت: وقتی قیمتها به قدری افزایش پیدا کرد که امکان خرید برای مصرف کننده وجود نداشت روند رشد معاملات متوقف شد.
به گفته وی هم اکنون نیز قیمت مسکن 3.3 درصد بالاتر از تورم عمومی قرار دارد اما احتمالا امسال با توجه به رشد قیمت دلار، نرخ تورم هم از میزان فعلی بالاتر رود.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی بازار، مسکن سوددهی مناسبی ندارد و احتمالا سرمایه گذاران برای ورود به این بازار احتیاط می کنند؛ بنابراین عمده تقاضا در سال 1397 تقاضای مصرفی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، در اسفندماه 1396 تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به 12.3 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش اندک 0.5 درصد را نشان داد. در این ماه همچنین متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی معامله شده شهر تهران 5 میلیون و 760 هزار تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 26 درصد افزایش یافته است.
انتهای پیام
0 دیدگاه