اتریوم چیست به زبان ساده

شبکه اتریوم و ارز دیجیتال اتر (ETH) از محبوبیت زیادی برخوردار هستند و تحول بزرگی در دنیای کریپتو ایجاد کرده‌اند. اگر می‌خواهید بدانید چرا، این مطلب را بخوانید.
اتریوم چیست به زبان ساده

اتریوم دومین ارز دیجیتال دنیاست که بعد از بیت‌کوین بیشترین محبوبیت را دارد. شکل‌گیری اتریوم در واقع حاصل محدودیت‌هایی بود که شبکه بیت کوین داشت. علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال و دنیای غیرمتمرکز مالی، راهی برای توسعه یا بهبود شبکه بیت کوین نداشتند و در نتیجه یکی از این افراد به نام ویتالیک بوترین تصمیم می‌گیرد تا یک شبکه بلاکچین جدید راه‌اندازی کند و نام آن را اتریوم می‌گذارد. اتریوم (Ethereum) در واقع یک شبکه بلاکچین غیرمتمرکز است که امکان ایجاد قراردادهای هوشمند را به شکل گسترده فراهم کرده است. در ادامه این مطلب قرار است تاریخچه مفصلی از اتریوم را مطالعه کنید و تک تک اتفاقاتی که بر سر این شبکه افتاده است را بدانید.

تاریخچه اتریوم؛ هرآنچه بر سر این شبکه آمده است

در ابتدا بیایید اتریوم را جدای از توکن بومی آن یعنی اتر (ETH) بررسی کنیم. اتریوم پیش از آنکه یک ارز دیجیتال محبوب برای سرمایه‌گذاری یا ترید باشد، یک شبکه بلاکچین غیرمتمرکز و کاربردی است. به عنوان یک نگاه کلی بر تاریخچه این شبکه، باید بدانید که به ترتیب زمانی اتفاقات زیر در شبکه اتریوم افتاده است:

دیگران چه می خوانند:
  • 2013: انتشار وایت پیپر
  • 2014: عرضه اولیه توکن بومی اتریوم (ETH)
  • 2015: شروع به کار شبکه اتریوم
  • 2016: هک DAO و فورک اول اتریوم از اتریوم کلاسیک
  • 2020: شروع به کار شبکه بیکین چین جنسیس
  • 2021 و 2022: به‌روزرسانی‌های متوالی شبکه
  • 2022: به‌روزرسانی پاریس یا مرج و تغییر مکانیسم اجماع اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام (اتریوم 2.0)
  • 2023: امکان برداشت اتریوم استیک‌شده برای اعتبارسنج‌ها

بیایید هر کدام را به صورت جداگانه بررسی کنیم. مسیری که شبکه اتریوم برای رسیدن به امروز خود طی کرده است، مسیری هیجان‌انگیز بوده و همین هم باعث شده تا این شبکه بسیار کاربردی باشد.

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)

انتشار وایت پیپر اتریوم

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) ایده‌پرداز اصلی اتریوم، اصالتی روسی-کانادایی دارد. او ابتدا تلاش کرپ تا ایده خود را روی شبکه بیت کوین پیاده‌سازی کند. در سال 2013 با انتشار وایت پیپر اتریوم، قدم مهمی در اصلاح مشکلات و ایرادهای شبکه بلاکچین بیت کوین برداشته شد تا با شکل‌گیری یک شبکه بلاکچین غیرمتمرکز جدید، پیشرفت این حوزه از فناوری هم سرعت بگیرد. رؤیای ویتالیک بوترین است که بتواند همه‌چیز را غیرمتمرکز سازد!

عرضه اولیه توکن بومی اتریوم

در تاریخ 22 جولای 2014 (31 تیر 1393) عرضه اولیه سکه (ICO) برای اتریوم اجرایی شد و توکن بومی این شبکه طی 41 روز به عموم مردم عرضه شد. در این مدت بیش از 60 میلیون توکن اتر (ETH) با قیمت 31 سنت به مردم فروخته شد. همانطور که می‌بینید قیمت اولیه اتریوم در ده سال قبل، آن‌قدر پایین بوده که هیچکس فکرش هم نمی‌کرد اتریوم روزی به 2500 دلار برسد و قله‌های 4 هزار دلاری را هم فتح کند.

شروع به کار شبکه اتریوم

یکسال پس از عرضه اولیه توکن بومی اتریوم یعنی درسال 2015 شبکه اتریوم به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این شبکه در مواردی توانسته بود به مشکلات پیشینی بیت‌کوین غلبه کند و در مواردی از آن جلو بزند. به عنوان مثال سه مورد زیر از مزایای شبکه اتریوم نسبت به بیت کوین است.

  • شبکه اتریوم نسبت به بیت کوین مقیاس‌پذیری بهتری دارد. در نتیجه هزینه تراکنش‌ها کمتر و سرعت تراکنش‌ها بیشتر از شبکه بیت کوین است.
  • قراردادهای هوشمند و پشتیبانی از برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) از دیگر مزایای اتریوم است.
  • امکان استیکینگ با اتریوم ایجاد شد که نسبت به ماینینگ فرایندی سبز است و به محیط‌زیست آسیب نمی‌زند.

هک شبکه اتریوم؛ The DAO

در سال 2016 اتریوم با یک چالش بزرگ روبه‌رو شد. چالشی که طی یک پروژه جذب سرمایه تحت عنوان The DAO رخ داد. در این حین فردی با سوءاستفاده از یک باگ در قراردادهای هوشمند موفق شد تا شبکه اتریوم را هک کند.

این هک بزرگ در میان 7 هک بزرگ تاریخ ارزهای دیجیتال قرار دارد. هک دائو باعث شد تا حدود 50 میلیون دلار ار سرمایه کاربران شبکه از بین برود.

این هک باعث شد تا جامعه اتریوم و تیم توسعه‌دهنده آن یک فورک جدید را توسعه دهند. فورکی که در نهایت اتریوم را به دو قسمت تقسیم کرد:

  • اتریوم کلاسیک
  • اتریوم

بله. اتریوم کلاسیک در واقع همان نسخه قدیمی اتریوم است که پس از هک دائو به فعالیتش ادامه داد اما اتریوم جدید بهترین گزینه برای خریدوفروش است؛ چراکه امنیت فورک جدید شبکه بهبود پیدا کرده است.

شروع به کار شبکه بلاکچین بیکین چین جنسیس

اولین قدم شبکه اتریوم برای شروع استیکینگ و تبدیل مکانیزم اجماع از اثبات کار به اثبات سهام، در سال 2020 برداشته شد. در این قدم شبکه بیکین چین جنسیس ایجاد شد تا در سال‌های بعد به عنوان زنجیره جدید فرایند استخراج شبکه متوقف و قابلیت استیکینگ یا سهام‌گذاری در آن فعال شود.

به‌روزرسانی‌های متوالی

اتریوم خیلی آرام به سمت یک تحول بزرگ می‌رفت. تحولی که یک برگ برنده دیگر را نسبت به بیت کوین برای اتریوم رقم می‌زد. برای رسیدن به این تحویل و ایجاد اتریوم نسخه 2 نیاز به به‌روزرسانی‌های زیادی بود که این به‌روزرسانی‌ها در سال 2021 و 2022 میلادی انجام شدند. برخی از این به‌روزرسانی‌ها به نام برلین، لندن، آلتایر و ارو گلسیر نامگذاری شده‌اند.

تغییر مکانیزم اجماع اتریوم

مهم‌ترین فورک شبکه اتریوم به به‌روزرسانی پاریس یا مرج اختصاص دارد که طی آن شبکه اتریوم مکانیزم اجماع شبکه را از الگوریتم اثبات کار به اثبات سهام تغییر داد. در قدم اول این تغییر با افزودن زنجیره بیکین، استخراج شبکه متوقف و قابلیت استیکینگ یا سهام‌گذاری برای فعالان شبکه فراهم شد.

تغییر مکانیزم اجماع اتریوم

این آپدیت باعث ایجاد تغییرات گسترده‌ای در شبکه اتریوم شد. حالا ولیدیتورها برای ایجاد بلوک‌های جدید باید اتر، توکن بومی اتریوم را می‌داشتند که این فرایند را سهام‌گذاری یا استیکینگ می‌نامند. یکی از مزایای این آپدیت، صرفه‌جویی در انرژی پردازش تراکنش‌ها بود که کاهش پیدا کرد. چراکه استیکینگ فرایندی سبز است و نسبت به ماینینگ انرژی کمتری مصرف می‌کند.

امکان برداشت اتریوم اعتبارسنج‌ها

در سال 2023 بود که شبکه اتریوم امکان برداشت اتریوم استیک‌شده توسط اعتبارسنج‌ها (ولیدیتورها) را فراهم کرد و طی به‌روزرسانی شانگهای ولیدیتورها می‌توانستند اترهایی که استیک کرده بودند را برداشت کنند.

شبکه اتریوم چگونه کار می‌کند؟

تا اینجا با تاریخچه شبکه بلاکچین اتریوم آشنا شدید. قرار است در این قسمت درباره شبکه اتریوم و نحوه کارکرد آن صحبت کنیم. استفاده اتریوم از فناوری بلاکچین یک اکوسیستم غیرمتمرکز ساخته است که در ابتدا مثل بیت کوین از مکانیزم اجماع اثبات کار استفاده می‌کرد اما حالا به اثبات سهام تغییر پیدا کرده است. قراردادهای هوشمند و میزبانی از برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز از مهم‌ترین مزیت‌های این شبکه است.

در ادامه بیشتر با هر کدام از این مفاهیم آشنا می‌شوید.

قراردادهای هوشمند (Smart Contracts)

برخلاف بیت کوین، شبکه اتریوم فراتر از یک ارز دیجیتال برای ذخیره ارزش است. در این شبکه شما می‌توانید قراردادهای هوشمندی را بدون نیاز به فرد ثالث منعقد کنید. این قراردادها در واقع نرم‌افزار یا پروتکل‌های رایانه‌ای هستند که با تأیید و اجرای خودکار، نیاز به فرد ثالث برای کنترل و نظارت بر قرارداد را از بین می‌برند.

تمامی گره‌ها یا نودهای شبکه و به عبارتی تمامی کامپیوترهایی که به بلاکچین اتریوم متصل هستند، در کنار وظیفه نخست خود که تأیید تراکنش‌هاست، وظیفه تولید قراردادهای هوشمند را هم دارند.

مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) و اثبات سهام (PoS)

تا پیش از 2022 مکانیزم اجماع شبکه اتریوم همانند شبکه بیت کوین بود و از الگوریتم اثبات کار یا Proof of Work استفاده می‌کرد. در این مکانیزم نودها برای تأیید تراکنش و ایجاد بلاک جدید در شبکه باید انرژی مصرف کرده و توابع هش را پردازش می‌کردند تا در ازای آن پاداش دریافت کنند. پاداش دریافتی در واقع نتیجه فرایندی به نام ماینینگ یا استخراج بود.

مکانیزم اثبات کار یک مشکل بزرگ دارد: مصرف انرژی این روش بالاست و با الگوی فناوری‌های سبز خوانایی ندارد. در نتیجه با توسعه اتریوم و ایجاد فورک جدید، اثبات کار به اثبات سهام (Proof of Stake) تبدیل شد. در این حالت نودهای شبکه برای تأیید تراکنش و ایجاد بلاک جدید باید توکن بومی اتریوم یعنی اتر را نگهداری می‌کردند که به این نگهداری، استیکینگ، استیک‌کردن یا سهام‌گذاری گفته می‌شود.

اتریوم 2.0؛ مهم‌ترین تحویل شبکه اتریوم

در سپتامبر 2022 (شهریور 1401) یک فورک جدید و مهم روی شبکه اتریوم صورت گرفت و مهم‌ترین دستاورد آن تغییر مکانیزم اجماع اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام بود. در این فرایند هر نودی که می‌توانست اتریوم نگهداری کنید یا به اصطلاح استیک کند، می‌توانست به عنوان ولیدیتور یا اعتبارسنج شبکه فعال باشد و در ازای این فعالیت واحدهای جدید اتر (ETH) را به عنوان پاداش دریافت کند.

گس فی (Gas Fee)

یکی دیگر از عواملی که در کارکرد اتریوم مؤثر است، گس فی دریافتی از کاربران است. گس فی در واقع همان کارمزد دریافتی در ازای پردازش تراکنش‌هاست که کاربران به شبکه پرداخت می‌کنند. این کارمزد به عنوان سوخت قراردادهای هوشمند شناخته می‌شود و برای همین هم نام آن را گس یا گاز (Gas) گذاشته‌اند.

عوامل مختلفی مقدار گس فی را مشخص می‌کنند. بسیاری از افراد از گس فی بالای شبکه اتریوم گلایه دارند. بااین‌حال، برخی عوامل می‌توانند این هزینه را کاهش دهند. ضمن اینکه با تغییر مکانیزم اجماع اتریوم، به‌صورت‌کلی هزینه‌های کارمزد اتریوم کاهش داشته است. عواملی که در گس فی مؤثر هستند شامل موارد زیر است:

  • نوع عملیات: پیچیده یا ساده‌بودن یک تراکنش در میزان گس فی شبکه مؤثر است.
  • حجم تراکنش: تراکنش‌هایی با حجم بالاتر نیازمند داده‌های بیشتری برای پردازش هستند و در نتیجه گس فی آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.
  • ترافیک شبکه اتریوم: انتقال و تراکنش در ساعت‌های مختلف شبانه‌روز در شبکه اتریوم ترافیک متفاوتی دارد. هرچقدر ترافیک بیشتر باشد، هزینه گس فی افزایش پیدا می‌کند.

آشنایی با ارز دیجیتال اتریوم (ETH)

حالا که با شبکه اتریوم آشنا شدید، تاریخچه اتفاقات آن را مرور کردید و مهم‌ترین عوامل مؤثر در عملکرد شبکه را شناختید، وقت آن است که بیشتر با توکن بومی شبکه یعنی اتر (ETH) یا اتریوم آشنا شوید. اتر در واقع به عنوان هزینه پردازش تراکنش‌های شبکه و عملیات قراردادهای هوشمند شناخته می‌شود. دو کاربرد مهم اتر در شبکه اتریوم شامل پرداخت منابع محاسباتی و پرداخت هزینه تراکنش‌هاست.

بااین‌حال اتر به واسطه شبکه امن و کاربردهای گسترده خود تبدیل به یک توکن ذخیره ارزش همانند بیت کوین شده است. در نتیجه خریدوفروش، سرمایه‌گذاری، نوسان‌گیری و استیکینگ اتریوم می‌توانند برای شما روش‌های کسب درآمد باشد. به‌خصوص حالا که صندوق‌های قابل معامله یا ETF اسپات اتریوم از طرف کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC)، تأیید شده است و در نتیجه به محبوبیت و پذیرش عمومی آن در میان معامله‌گران افزوده است.

آشنایی با ارز دیجیتال اتریوم (ETH)

بهترین کیف پول‌ها برای نگهداری اتریوم

کیف پول‌های غیرمتمرکز یا متمرکز زیادی هستند که از اتریوم پشتیبانی می‌کنند. بااین‌حال، برخی از کیف‌پول‌ها برای نگهداری اتریوم بهینه شده‌اند.

به عنوان مثال کیف پول متامسک (MetaMask) به عنوان کیف پول غیرمتمرکز نگهداری اتریوم شناخته می‌شود.  

جدای از این مورد، چند کیف پول دیگر هم هستند که برای نگهداری هر ارز دیجیتالی از جمله اتریوم ایده‌آل هستند. کیف پول سخت‌افزاری لجر و ترزور از همین موارد است و برای امنیت بالای خود می‌توانند گزینه خوبی برای نگهداری طولانی‌مدت اتریوم باشند. دقت کنید که تهیه کیف پول سخت‌افزاری در قدم اول یک هزینه اولیه برایتان می‌تراشد اما اگر برایتان امنیت در اولویت اول قرار دارد و قرار است مقدار زیادی ارز دیجیتال را نگهداری کنید، ارزشش را دارد.

اگر به دنبال کیف پول نرم‌افزاری قابل اعتماد هستید، تراست ولت (Trust Wallet)، مای اتر ولت (My Ether Wallet) و اکسودوس (Exodus) هم علاوه‌بر متا مسک پیشنهاد می‌شوند. متا مسک و اکسودوس از نسخه دسکتاپ یا افزونه مرورگر هم برخوردار هستند.

 بیت کوین یا اتریوم؟ کدام گزینه بهتری است؟

اگر بخواهید اقدام به خرید ارز دیجیتال کنید، دو ارز بزرگ بازار بیت کوین و اتریوم هستند. این دو ارز در سبد سرمایه‌گذاری بسیاری یافت می‌شوند و هر کدام مزیت‌های خود را دارند. برای اینکه بدانید کدام برای سرمایه‌گذاری بهتر است، باید چند نکته فرعی را در نظر بگیرید.

بیت کوین ارز دیجیتال است، اتریوم اکوسیستم دیجیتال

بیت کوین با این نگاه ایجاد نشده بود که یک فضای همه‌جانبه دیجیتال را رهبری کند. به عبارتی در بیت کوین خبری از قراردادهای هوشمند، برنامه‌های غیرمتمرکز و اکوسیستم نیست. بلکه بیت کوین، همانطور که وایت پیپرش هم اشاره شده بود، یک پول نقد دیجیتالی است که با توجه به محدودبودن منابع و گسترش کاربردهای تراکنش غیرمتمرکز تجاری، می‌تواند به عنوان یک ذخیره ارزش عمل کند.

در نتیجه بیت کوین بهترین ارز دیجیتال دنیا است اما اتریوم در واقع بهترین بلاکچین برای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز (dApps) است. توکن بومی شبکه اتریوم که اتر نام دارد، به واسطه همین نوآوری و کاربردهای گسترده شبکه اتریوم است که توانسته ارزشمند شود.

توسعه همواره اتریوم، در مقابل بیت کوین همیشگی

اتریوم همواره درحال توسعه و پیشرفت است. دلیل آن هم ایجاد یک ساختار اکوسیستم هوشمند و دیجیتال در دنیای بلاکچین و مسائل مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) است. است. در مقابل بیت کوین همراه با توسعه چندانی نیست و مدت‌هاست با یک سازوکار در حال استخراج و عرضه است. در نتیجه اگر به آینده فعالیت‌های دیفای خوش‌بین هستید، اتریوم فرصت بیشتری برای خودنمایی دارد.

توسعه همواره اتریوم، در مقابل بیت کوین همیشگی

 مصرف انرژی اتریوم کمتر است

اتریوم با تغییر سیاست‌های اجماع شبکه از الگوریتم اثبات کار به اثبات سهام، بخش زیادی از مصرف انرژی خود را بهینه کرد و در نتیجه با ساختارهای توسعه پایدار سازگار شده است. بیت کوین همچنان از فرایند اثبات کار بهره می‌برد که انرژی زیادی مصرف کرده و در نهایت منجر به آسیب به محیط‌زیست و تولید بیشتر گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

عرضه بیت کوین محدود و مشخص است

تعداد بیت کوین از روز اول عرضه مشخص بوده است و با سازوکار مشخصی استخراج می‌شود. در نتیجه هرچقدر که به تعداد نهایی بیت کوین نزدیک شویم، استخراج آن دشوارتر و عرضه آن کاهش می‌یابد. محدودیت عرضه و محدودیت منابع دو عاملی است که به بیت کوین خاصیت ضدتورمی داده است.

مزایا و معایب شبکه اتریوم که باید بدانید

هر شبکه‌ای حین فعالیت در دنیای ارزهای دیجیتال، مزایا و معایبی دارد. همین ترکیب معایب و مزایای اتریوم است که باعث می‌شود تقاضای برای آن وجود داشته باشد. چراکه به واسطه همین ویژگی‌هاست که توسعه اتریوم جذابیت پیدا می‌کند و فعالان شبکه انتظار دارند که معایب آن هم به‌زودی برطرف شوند یا راه‌حلی جانبی برای آن در نظر گرفته شود.

مزایای شبکه بلاکچین اتریوم چیست؟

ویتالیک بوترین زمانی که پایه‌های اتریوم را بنا می‌کرد، شاید تصور نمی‌کرد که قرار است دومین ارز دیجیتال برنده دنیا را معرفی کند. بااین‌حال، اتریوم هم در زمان مناسبی قدم در عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت و هم با تیم توسعه و ایده‌های نوآورانه خود توانست گوی سبقت را از بسیاری از ارزهای دیگر برباید. بیایید نگاهی به چند مزیت اصلی اتریوم داشته باشیم.

·         امنیت: اتریوم از امنیت بالایی برخوردار است. طراحی شبکه و تعداد بالای نودهای فعال آن باعث شده تا اتریوم تا حدودی غیرقابل هک باشد.

·         تمرکززدایی: ارزهای دیجیتال آمده‌اند تا سلامی به دنیای دیفای یا فعالیت مالی غیرمتمرکز باشند! اتریوم با تمرکززدایی توانسته این مهم‌ترین رسالت ارزهای دیجیتال را داشته باشد.

مزایای شبکه بلاکچین اتریوم چیست؟

·         قراردادهای هوشمند: میزبانی قراردادهای هوشمند باعث شده تا شبکه اتریوم کاربردی‌تر شود و در نتیجه تقاضا برای استفاده از اتر به عنوان هزینه قراردادهای هوشمند افزایش یابد.

·         پشتیبانی از NFT: توکن‌های غیرمثلی یا NFT در شبکه اتریوم پشتیبانی می‌شوند و امکان خریدوفروش غیرمتمرکز آثار هنری و شخصی را فراهم می‌سازند. با استفاده از NFT در بستر اتریوم شما می‌توانید تقریباً هر دارایی دیجیتالی را توکنیزه کنید و به فروش برسانید.

·         پذیرش نهادی: جدای از مردم و کاربران شبکه اتریوم، سازمان‌ها، بانک‌ها و نهادهایی مانند بورس اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC) اتریوم را پذیرفته است که به اعتبار این پروژه کمک زیادی می‌کند.

معایب اتریوم که باید بدانید

شبکه اتریوم با وجود تمام مزایای خود، معایبی هم دارد. این معایب به مرور و با توسعه شبکه بلاکچین قابلیت برطرف‌شدن دارند و تیم توسعه اتریوم هم نشان داده است که نوآوری را همواره در فعالیت‌های خود رعایت کرده است! بااین‌حال درحال‌حاضر اتریوم عاری از ایراد نیست و مشکلاتی دارد.

·         مقیاس‌پذیری: هرچند مقیاس‌پذیری اتریوم نسبت به بیت‌کوین بسیار بهتر است اما هنوز هم با وجود راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم، مقیاس‌پذیری آن در سطح مطلوب نیست.

·         هزینه‌های بالا: توسعه اتریوم بسیار هزینه‌بر است و پردازش تراکنش‌ها در شبکه اتریوم هم نسبتاً گران محسوب می‌شود.

چه عواملی بر قیمت اتریوم اثرگذار هستند؟

اگر نگاهتان به ارز دیجیتال اتریوم است و می‌خواهید ببینید چه عواملی می‌توانند بر کاهش یا افزایش نسبی آن اثرگذار باشند، باید این مورد را در نظر بگیرید که در نهایت جو عمومی بازار کریپتو و ریسک‌های جهانی اهمیت ویژه‌ای دارد. در زمانی که جهان در بحران‌هایی مثل رکود و جنگ گرفتار می‌شود، تمایل به سمت دارایی‌های ریسک‌محور همانند سهام و ارز دیجیتال کمتر شده و افراد ترجیح می‌دهند تا دارایی‌های امن بیشتری مانند طلا تهیه کنند.

در نتیجه اگر جو عمومی بازار را در نظر نگیرید، تمامی عوامل مؤثر نهایتاً می‌توانند بر شدت ریزش مؤثر باشند. دقت کنید که روند بازار همیشه حرف اول را می‌زند و عوامل بنیادی در ارز دیجیتال صرفاً افق پیش‌رو را ترسیم می‌کنند و نشانه خوبی برای نقطه ورود به بازار نیستند.

اخبار مهم

برای مثال، پذیرش اتریوم توسط بورس اوراق بهادار آمریکا و تشکیل صندوق قابل معامله (ETF) اسپات اتریوم خبر خوبی برای این ارز دیجیتال است. توسعه اتریوم و رفتن بر روی لایه دوم از دیگر اخبار خوب چندسال اخیر اتریوم محسوب می‌شود. این اخبار می‌توانند در بلندمدت به ارزشمندی اتریوم و شبکه بلاکچین آن بیفزایند و در نتیجه باعث افزایش در سمت تقاضا شوند.

پیشرفت‌ها و به‌روزرسانی‌ها

هر خبری از پیشرفت و توسعه اتریوم می‌تواند در افزایش قیمت آن مؤثر باشد. اگر حرف از رفع مشکلاتی مثل مقیاس‌پذیری به میان بیاید یا چالش‌های شبکه به نحوی مرتفع شوند و هزینه‌های شبکه اتریوم کاهش یابد، این موارد می‌توانند تأثیر خود را در قیمت نشان دهند.

پیشرفت‌ها و به‌روزرسانی‌ها

حاکمیت‌ها و پذیرش اتریوم

درست است که ماهیت ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز است اما پذیرش فعالیت‌های مالی غیرمتمرکز توسط نهادهای حاکمیتی می‌تواند باعث افزایش مقبولیت عمومی اتریوم در سطح جامعه شود. این خبر در نهایت منجر به افزایش در سمت تقاضا شده و باعث افزایش قیمت اتریوم شود.

دقت کنید که همانقدر که پذیرش اتریوم توسط حاکمیت‌ها می‌تواند به مقبولیت بیشتری آن در جامعه کمک کند، رد آن یا وضع قوانین محدودکننده می‌تواند باعث کند شدن رشد و توسعه اتریوم شود و حتی این مسئله می‌تواند به‌صورت افت قیمت خودش را نشان دهد.

جمع‌بندی

اتریوم به عنوان یکی از کاربردی‌ترین ارزهای دیجیتال بازار کریپتو، به عنوان دومین ارز دیجیتال با حجم معاملات بالا شناخته می‌شود. شبکه بلاکچین اتریوم محور تحول در دنیای فعالیت‌های غیرمتمرکز (DeFi) بوده است و با فراهم‌کردن امکان تعریف قراردادهای هوشمند، قدرت واقعی خود را به نمایش گذاشته است. حالا شبکه اتریوم با تغییر مکانیزم اجماع از اثبات کار به اثبات سهام، خود را متمایز از بیت کوین نشان داده و به‌عنوان ارز دیجیتال سبز با مصرف کمتر انرژی شناخته می‌شود. توسعه روزافزون امکانات این شبکه و کاهش هزینه‌های آن در آینده می‌تواند نقطه قوت شبکه اتریوم و توکن بومی آن یعنی اتر (ETH) تلقی شود. در این مطلب ضمن بررسی شبکه اتریوم، تاریخچه آن و نحوه عملکردش، به ارز دیجیتال اتریوم و عوامل مؤثر بر آن پرداختیم. 

منبع


 .این مطلب رپورتاژ آگهی بوده و این پایگاه خبری در محتوای آن هیچ نظری ندارد

اتریوم چیست به زبان ساده

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟