از چالش‌های تولید تا چشم‌انداز اتحادیه تجاری؛ روایت یک تاجر متعهد

با وجود موانع مالی و نبود حمایت‌های دولتی، فرزانه زمانی با سرمایه شخصی کسب‌وکار خود در حوزه صنایع دستی و فرش دستباف را توسعه داده است. او معتقد است مالیات بر مشاغل کاذب و هدایت وام‌ها به سمت تولید، کلید رونق اقتصاد ایران است.
از چالش‌های تولید تا چشم‌انداز اتحادیه تجاری؛ روایت یک تاجر متعهد

در جای جای هنر و صنعت ایران، جوهره تجارت جاری است؛ در این میان فرزانه زمانی با پیوند ریشه‌های خانوادگی در تجارت مسیری را برگزیده که فراتر از سود و زیان بوده و پاسداشت فرهنگ و هویت ایران می باشد. او که با دانش اقتصاد، سیستم‌های گوناگون را سنجیده، بر این باور است که حیات هر تمدنی در رونق تولید و تجارت اصیل نهفته است و با همین دیدگاه، در گستره صنایع دستی، فرش دستباف و دیگر هنرهای سنتی قدم نهاده است .

 

دیگران چه می خوانند:

خبرنگار: با سلام و وقت بخیر خانم زمانی. لطفا خودتان را معرفی کنید و درباره حوزه فعالیت خود توضیح دهید.

تاجر: با عرض سلام و تشکر از دعوت شما. بتده فرزانه زمانی هستم که در زمینه های متنوع هنر، صنایع دستی، فرش دستباف، محصولات خیاطی و زیورآلات سنتی ایرانی فعالیت می کنم. در واقع، تجارت برای من یک شغل غریبه نیست، بلکه میراث خانوادگی و بخشی از فرهنگ ما محسوب می‌شود. با وجود فرصت‌های شغلی دولتی، من همواره به سمت تجارت کشش داشتم. رشته تحصیلی‌ام، علوم اقتصادی با گرایش برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی بود که به من دیدگاه وسیعی در مورد انواع سیستم‌های اقتصادی داد؛ از سیستم بیمه و شرکت‌داری گرفته تا شرکت‌های دانش‌بنیان و حتی گردشگری با داشتن مدرک بین‌المللی. با این حال، پس از بررسی‌های فراوان، به این باور رسیدم که بهترین و پایدارترین سیستم، تولید و تجارت است. همانطور که حضرت امام علی (ع) در نهج‌البلاغه فرموده‌اند، هیچ جامعه‌ای بدون تجارت و صنعت نمی‌تواند استوار بماند. این اصل همواره سرلوحه کار من بوده و به همین دلیل تجارت را بر تمام مشاغل دیگر ترجیح می‌دهم.

 

خبرنگار: شما به عنوان یک تولیدکننده، در ابتدای راه با چه چالش‌هایی روبرو بودید؟

تاجر: در ابتدای راه، متأسفانه با دیدگاه‌های محدود برخی افراد جامعه و حتی مسئولین شهرم روبرو شدم. متأسفانه شاهد مخلوط کردن مسائل شخصی با کار و عدم درک صحیح از اهمیت تولید و تجارت بودم. شرکت من با وجود شش سال فعالیت و تلاش‌های بسیار، موفق به دریافت وام نشد، در حالی که از طریق برخی نهادها به افراد با تولید محدود و بدون مجوزهای لازم کمک می‌شد. ما نه تنها حمایتی دریافت نکردیم، بلکه با موانعی نیز روبرو شدیم. با سرمایه اندک شخصی‌ام پیش رفتم.

 

خبرنگار: به نظر شما، چگونه می‌توان این مشکلات را برطرف کرد و رونق را به تولید و تجارت بازگرداند؟

تاجر: به نظر من، اگر دولت بر سود سرمایه افرادی که به دنبال مشاغل کاذب هستند مالیات وضع می‌کرد و وام‌ها را به سمت تولید و تجارت هدایت می‌کرد همچنین مجمع سرمایه‌گذاری در تولید و تجارت ایجاد می‌شد، دیگر این مشاغل کاذب جذابیت خود را از دست می‌دادند. در این صورت، تولید و تجارت رونق می‌گرفت و شاهد تورم و گرانی نبودیم. توسعه واقعی محقق می‌شد و ایران شاهد رشد اقتصادی چشمگیری می‌بود. دو پیشنهاد اصلی من در این زمینه، مالیات بر سود فعالیت‌های غیرمولد و تسهیل اعطای وام به تولید و تجارت از طریق مجمع سرمایه‌گذاری است.

خبرنگار: چه عاملی باعث شد تا با وجود چالش‌ها، در مسیر تجارت ثابت قدم بمانید؟

تاجر: مطالعه در مورد سیستم‌های اقتصادی و مقایسه زندگی تاجران با افراد مزدبگیر، و همچنین شنیدن داستان‌های زندگی اجداد تجارت‌پیشه‌ام که همواره زندگی شرافتمندانه، مرفه و توأم با خیر برای جامعه خود داشتند، یک باور قلبی محکم در من ایجاد کرد. این باور، انگیزه اصلی من برای ادامه دادن و عمل کردن در عرصه تجارت بوده است.

 

 

خبرنگار: در مورد آموزش‌هایی که در زمینه تجارت گذرانده‌اید، توضیح دهید.

تاجر: من آموزش آکادمیک تخصصی در زمینه تجارت نداشته‌ام، اما در رشته اقتصاد، مباحثی در مورد تجارت بین‌الملل و نقش آن در اقتصاد را مطالعه کرده‌ام. با این حال، دو جلسه آموزشی جداگانه با اساتید مجرب، یکی از طرف بخش خصوصی و دیگری توسط اتاق بازرگانی استان فارس در مورد اصول پرفورما تجاری، دیدگاه و انگیزه من را نسبت به تجارت و پول تغییر داد. همچنین، اعتقاد دارم که طبق فرموده ائمه معصومین (ع)، ابتدا باید فقه و اصول دانش تجارت را آموخت و سپس وارد این عرصه شد و داشتن راهنما در این مسیر بسیار حائز اهمیت است. جمعیت حضرت خدیجه (س) با فراهم کردن محیطی مناسب و ارائه آموزش‌های کاربردی بستری قوی برای تجارت فراهم کرده است. اعتقاد دارم که با برند شدن و آموزش‌های تخصصی تجارت، و با تکیه بر اصل یدالله مع الجماعت می‌توان به موفقیت دست یافت.
 

خبرنگار: از دیدگاه شما، یک تاجر موفق باید چه ویژگی‌ها و مهارت‌هایی داشته باشد؟

تاجر: یک تاجر موفق باید متغیرهای اثرگذار بر سیستم تجاری خود را شناسایی کند و بر اساس آن‌ها، سیستم بهینه خود را پی‌ریزی نماید. این متغیرها شامل عوامل بیرونی مانند ظاهر و رفتار تاجر، مذاکرات، لحن، مستندات، نمونه محصولات، برند و ابعاد تجارت و عوامل درونی بسیار مهم مانند باورها و تصورات ذهنی است که شاکله سیستم تجاری فرد را شکل می‌دهند.

 

خبرنگار: در مورد نقش مشاوران و آموزش‌ها در مسیر تجارت خود بفرمایید.

تاجر: از ابتدای ورودم به جمعیت حضرت خدیجه (س)، مشاوران زیادی مرا راهنمایی کردند. در دنیای تجارت، افراد از تجربیات خود صحبت می‌کنند و گاهی دوره‌های آموزشی را به فروش می‌رسانند که ممکن است فاقد جنبه علمی و عملی کافی باشند. اما این جمعیت، تجربیات خود را می‌سنجد، به‌روزرسانی می‌کند و مهارت‌های کسب‌شده را به افراد منتقل می‌کند. همچنین باورهای درست نسبت به تجارت و پول را تغییر می‌دهد.

 

خبرنگار: در پایان، دیدگاه شما در مورد آینده تجارت و توصیه‌هایتان به تاجران جوان چیست؟

تاجر: معتقدم که اگر تعاملات بین‌المللی کشورها تقویت شود و کشورهای مسلمان بتوانند یک اتحادیه تجاری مشترک با واحد پولی معین ایجاد کنند و دلار را کنار بگذارند، موفقیت‌های چشمگیری حاصل خواهد شد. همچنین، ایجاد سیستم ارزی جایگزین دلار نیازمند مطالعه بیشتر است. توصیه من به تاجران جوان این است که با ایجاد مجمع سرمایه‌گذاری در تولید و تجارت و انتخاب کالاهای اقتصادی با مزیت تجاری هیچ شغل کاذب دیگری جز تجارت روی نیاورند و برند خود را تقویت کنند. از مسئولین نیز می‌خواهم که تولید و تجارت را جذاب کنند، اطلاعات تجاری کشورها و شرکای تجاری را معرفی نمایند و در زمان امضای قراردادهای تجاری، فعالان بخش خصوصی و تجار را همراه خود داشته باشند.

از چالش‌های تولید تا چشم‌انداز اتحادیه تجاری؛ روایت یک تاجر متعهد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟