پس از رکوردشکنی کارکنان فولاد مبارکه در افزایش عمر نسوز پاتیلهای مذاب، این بار کارکنان این شرکت موفق شدند با اقدامات لازم عمر نسوز تاندیش را به بالاترین میزان خود در تاریخ بهرهبرداری فولاد مبارکه افزایش دهند. در پی کسب این موفقیت، جمعی از رؤسا و کارشناسان این حوزه چنین گفتند:
احمدرضا ایرانپور، رئیس دفتر فنی نسوز
رکورد قبلی در تاریخ دهم فروردینماه جاری و به مقدار 1497 دقیقه در یک تاندیش به ثبت رسیده بود. با توجه به اینکه زمان ذوبگیری از یک تاندیش تأثیر مستقیم بر تولید و ضایعات دارد، هر چه بتوان این عدد را افزایش داد توقفات و ضایعات کمتری به دنبال خواهد داشت.
در راستای افزایش زمان ذوبگیری از تاندیش، جلسات متعددی با حضور تیمهای تولید و نسوز برگزار و موارد قابلبهبود شناسایی شد. در قسمت نسوز، بهبود نازلهای ذوب با تغییر موقعیت و ضخامت منطقه زیرکنیایی، همچنین بهبود قسمت اسفنجی استوپرها بهمنظور کنترل دقیق خروج گاز آرگون، بهبود کیفیت نسوز لایه مصرفی تاندیش و اصلاح دستورالعمل اجرای نسوز لایه مصرفی در دستور کار قرار گرفت و با تشکیل کارگروههایی با شرکتهای سازنده موارد پیگیری و اصلاحات لازم انجام شد.
محمد فخری، رئیس تولید ریختهگری مداوم
با توجه به اینکه در فروردینماه جاری با محدودیتهای انرژی و کمبود آهن اسفنجی روبهرو نبودیم، هدف ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم تولید حداکثری و کسب رکوردهای تولید جدید است که در این راستا رکوردهای فرعی نیز حاصل میشود.
یکی از رهآوردهای این مسیر دستیابی به دو رکورد پیاپی تولید با تاندیش شماره 74 بر روی ماشین 2 ریختهگری در تاریخ 10 فروردینماه سال جاری با مدتزمان زیر ذوب 1497 دقیقه و 20 فروردین با مدتزمان زیر ذوب 1513 دقیقه و همچنین ثبت رکورد با تاندیش شماره 26 بر روی ماشین 4 ریختهگری با تعداد 20 ذوب متوالی بوده است.
گفتنی است که قطع شدن فرایند ریختهگری مداوم بهدلیل عمر نسوز تاندیش و قطعات مصرفی نسوز است و با افزایش زمان زیر ذوب بودن هر تاندیش عملاً زمان ریختهگری بیشتری حاصل میشود و از زمان در دسترس واحد ریختهگری، استفادههای بهینهتری صورت میپذیرد.
کوروش شفیعی، کارشناس دفتر فنی نسوز
از هر تاندیش 40 تنی بهطور متوسط 8٫5 ذوب و از هر تاندیش 60 تنی نیز 18 ذوب گرفته میشود که این تعداد بسته به عرض قالب و گرید ذوب متفاوت است. برای گرفتن تعداد ذوبهای بیشتر نقش نسوز و قطعات ویژه نسوز تاندیش، بسیار مهم است. از لحاظ نسوز مدتزمان زیر ذوب بودن تاندیش بسیار مهم است و هرقدر کیفیت نسوز، بهخصوص نسوزهایی که با مذاب در تماس مستقیم هستند، شامل پلاستر رویی و قطعات ویژه نسوز، ازجمله استوپر و نازل میانی و نازل اصلی، از کیفیت بهتری برخوردار باشند، میتوان زمان بیشتر و درنتیجه ذوب بیشتری درون تاندیش ریختهگری کرد تا به تختال تبدیل شود و این کار به افزایش تولید منجر میگردد.
در تاندیش اولین قطعهای که تحت تأثیر ذوب قرار گرفته و خورده میشود نازل است که افزایش عمر آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این راستا با حمایت و پیگیریهای مدیریت واحد نسوز و رؤسای دفتر فنی و واحد تعمیرات نسوز فولادسازی، پس از بررسیهای صورتگرفته و اندازهگیریهای متعدد، این نتیجه حاصل شد که میتوان ضخامت لایه زیرکونیا را افزایش داد. در این راستا، با افزایش عمر نسوز و همچنین تلاش کارکنان تولید ریختهگری موفق به کسب رکورد زمان زیر ذوب تاندیشهای ماشینهای 60 تنی به مدت 1513٫97 دقیقه شد که معادل 25:13 ساعت (25 ساعت و 13 دقیقه) است.
گفتنی است ساخت قطعات ویژه نسوز شامل استوپر، نازل و نازل میانی بومیسازی شد و این رکورد توسط قطعات ویژه نسوز ساخته داخل کشور حاصل شد.
جواد صادقی، شیفت فورمن تعمیرات نسوز
با سپاس از الطاف پروردگار و بهپاس تلاشهای خستگیناپذیر خانواده بزرگ فولاد مبارکه، با افتخار دستیابی به رکورد ارزشمند 40 ذوب در تاندیشهای 60 تنی شماره 63 و 74 را به تمامی همکاران بهویژه تیمهای تعمیرات نسوز و ریختهگری مداوم تبریک میگوییم.
این موفقیت درخشان، حاصل مدیریت هوشمندانه و برنامهریزی دقیق، همکاری تیمی بینظیر واحدهای مرتبط، تعهد و پشتکار بیوقفه همه همکاران، روحیه جهادی و انگیزه والای صنعتی بوده است که امیدواریم با حفظ این شتاب و تمرکز بر ارتقای ایمن و بهینهسازی فرایندها، شاهد ثبت رکوردهای بیشتر و تثبیت جایگاه پیشروی مجموعه در صنعت باشیم.
علیرضا دهقانی، کارشناس تعمیرات نسوز
واحد مرکز نسوز فولاد مبارکه با همت والای کارکنان خود، در سال جاری به دستاوردهای چشمگیری نائل آمد که از مهمترین آنها میتوان به ثبت رکورد جدید در زمان ذوبگیری تاندیش اشاره کرد. در این رکورد حدود 25 درصد بیشتر از رکورد قبل ذوبگیری شد.
ثبت رکورد جدید در زمان ذوبگیری تاندیش گامی بلند در راستای افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید است. ما در واحد تعمیرات نسوز مصممیم با حفظ این روند روبهرشد، سهم خود را در شعار «هر نفر یک قدم رو به جلو» در فولاد مبارکه به بهترین شکل ایفا کنیم.
محمدمهدی آقائی، تکنسین تعمیرات نسوز
با تلاش و همت همکاران در واحد تعمیرات نسوز و تولید ریختهگری مداوم سه رکورد ارزشمند ثبت شد.
با افزایش زمان زیر ذوب تاندیش در ریختهگری، علاوهبر افزایش تولید و کاهش زمان توقفات بین سکوئنسها، منجر به صرفهجویی در مصرف قطعات ویژه و مواد نسوز و کاهش فعالیت نیروی انسانی نیز میگردد. در حوزه کاهش مصارف نسوز افتخارات اخیر عبارتاند از:
1- در تاریخ 19 اسفند 1404 در تاندیش شماره 26 ماشین ریختهگری شماره 4 رکورد تعداد ذوب تاندیش 40 تنی شکسته شد و به 20 ذوب رسید.
2- در تاریخ 10 فروردین 1404 در تاندیش شماره 74 ماشین ریختهگری شماره 2 تعداد ذوب به 39 بار و زمان عملیات به 1497 دقیقه افزایش یافت که با رشد 25.86 درصدی نسبت به رکورد قبلی 1160 دقیقه و 71.76 درصد بیشتر از زمان متوسط 850 دقیقه بوده است.
3- در تاریخ 20 فروردین 1404 در ماشین ریختهگری شماره 2 تعداد ذوب به 40 بار و زمان عملیات به 1513 دقیقه افزایش یافت.
محمدرضا صافی، کارشناس تولید ریختهگری مداوم
تلاش و همت همکاران در واحد نسوز و تولید ریختهگری باعث ثبت رکوردهای ارزشمندی در زمینه بالا بردن سکوئنس و زمان زیر ذوب بودن یک تاندیش در ماشینهای 2 و 4 شده است که مضاف بر بالا بردن زمان ریختهگری در ماشینها، باعث کاهش مصرف قطعات و مواد نسوز در تاندیش و کاهش توقفات بین سکوئنس نیز میشود که همگی نتیجه پیگیری و تلاش مضاعف کارکنان درگیر در واحدهای مذکور است.
مرتضی طغیانی، شیفت فورمن تولید ریختهگری مداوم
یکی از عواملی که باعث ایجاد قطع سکوئنس در واحد ریختهگری میگردد حوادث عملیاتی است. در این راستا تمام تلاش کارکنان ریختهگری بر کاهش حوادث عملیاتی و عواملی که منجر به قطع سکوئنس میگردد متمرکز شده و میشود. ضمن اینکه تلاش مضاعف و کنترلهای صورتگرفته باعث کاهش محسوس این حوادث و افزایش ذوب بر تاندیش و دستیابی به رکوردهای مذکور شده است.
0 دیدگاه