جنجال در عراق آغاز شد. خطر در کمین زائران در عراق است. زائران به سامرا و کاظمین عراق سفر نکنید. سفارت ایران در عراق در اطلاعیهای از شهروندان ایرانی خواست تا اطلاع ثانوی از هرگونه سفر و تردد به شهرهای بغداد، کاظمین و سامراء خودداری نمایند.
وضعیت بحرانی در عراق
مجید میراحمدی معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین درگفتوگو با خبرنگار مهر از بسته شدن تمامی مرزهای زمینی ایران و عراق خبر داد و گفت: باتوجه به نا آرامیهای عراق و مقررات منع آمد و شد سفارت کشورمان در عراق اطلاعیهای برای منع آمد و شد در شهرهای زیارتی صادر کرد.
وی افزود: به جهت اینکه حفظ امنیت زائران ایرانی عتبات عالیات برایمان در اولویت است، لازم است هموطنان موقتاً و تا اطلاع ثانوی از سفر به عراق خودداری کنند.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور تاکید کرد: مجدد اعلام میکنم به دلیل نا آرام بودن جو کشور عراق تمامی مرزهای زمینی ایران با عراق بسته است و به هیچ عنوان هیچ فردی اجازه خروج از مرزها به قصد عراق و ندارد.
میر احمدی در پایان اعلام کرد اخبار تکمیلی متعاقباً اعلام میشود.
در عراق چه خبر است
سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد در بیانیه اعلام کرد: از کلیه زائران و هم وطنان عزیز ایرانی که در شهرهای عتبات عالیات، کربلای معلی و نجف اشرف حضور دارند؛ تقاضا مینماید با توجه به وضع مقررات منع رفت و آمد از سوی دولت محترم عراق، تا اطلاع ثانوی از هرگونه سفر و تردد به شهرهای بغداد، کاظمین و سامراء خودداری نمایند.
آشوبگران حامی جریان صدر پس از حمله به مراکز دولتی در منطقه سبز، به کاخ ریاست جمهوری عراق هم حمله کردند. در پی این آشوب صدای شلیک و تیراندازی در اطراف مقر حشد الشعبی در منطقه سبز بغداد شنیده شد.
آشوب در عراق؛ نیروهای امنیتی منطقه سبز بغداد را محاصره کردند
پس از اعلام کنارهگیری مقتدی صدر از سیاست، نیروهای امنیتی در حال حرکت به سمت منطقه سبز بغداد هستند. شماری از معترضان وارد ساختمان کاخ ریاست جمهوری شدهاند و اخبار از درگیری در این منطقه حکایت دارد. همزمان با این تظاهرات فرماندهی عملیات مشترک عراق با اتخاذ تدابیر شدید امنیتی در اطراف منطقه سبز خواستار خروج فوری معترضان از این منطقه شد.
مقتدی الصدر از پایان فعالیت سیاسی خود خبر داد
آیتالله سید کاظم حسینی حائری که به عنوان مرجع تقلید بسیاری از حامیان جریان صدر و شخص مقتدی الصدر شناخته میشود، امروز با اعلام کنارهگیری خود از مرجعیت به دلیل بیماری و کهولت سن، به طور غیر مستقیم مقتدی صدر را خطاب قرار داد و از تفرقهافکنی میان مردم عراق به نام شهیدین صدر به شدت انتقاد کرد.
در بیانیه مقتدی الصدر آمده است: «بسیاری از جمله آقای حائری فکر میکنند که این رهبری به لطف یا دستور آنان به دست آمده است در حالی که این به لطف خداوند و فیض پدرمان بوده است».
وی تأکید کرد که «نجف اشرف مقر اصلی مرجعیت دینی بوده و هست» و افزود که هرگز ادعای عصمت یا اجتهاد یا حتی رهبری نکرده و صرفا خود را «امرکننده به معروف و نهی کننده از منکر» میداند و هدفی جز «اصلاح اعوجاجی که عامل اصلی آن نیروهای سیاسی شیعه بودهاند» ندارد و میخواسته آنان را «به ملتشان نزدیک کند».
صدر افزود: «با اینکه میدانم کنارهگیری آیت الله حائری و صدور این بیانیه به اراده شخصی وی نبوده، اما من نیز اعلام میکنم که دیگر در امور سیاسی دخالت نخواهم کرد و از اکنون به طور کامل از عرصه کنارهگیری میکنم و همه دفاتر وابسته به خود جز مرقد و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را مسدود میکنم».
وی افزوده که همگان را از تعهداتشان معاف کرده و «اگر فوت کردم یا کشته شدم برای من فاتحه بخوانید».
انتقاد آیتالله حائری از اقدامات مقتدی الصدر در ماهها و هفتههای اخیر پس از آن است که روز گذشته نیز سید «رشید الحسینی» از روحانیون نزدیک به مرجع عالیقدر شیعیان در نجف اشرف، در پاسخ به سوالی از جانب مردم، به این موضوع که حامیان جریان صدر، اعتراضات و تظاهراتهای اخیر علیه پارلمان و دستگاه قضایی کشور را «انقلاب» علیه فساد توصیف میکنند، واکنش نشان داد و گفت: «هر اقدام انقلابی باید با هدایت امام معصوم (ع) در زمان ظهور یا مرجع عالیقدر در زمان غیبت، صورت گیرد. ما باید مشروعیت خود را از مرجعیت بگیریم...» این سخنان وی با حمله شدید حامیان مقتدی صدر در شبکههای اجتماعی مواجه شد.
جریان صدر عراق از بیش از یک ماه گذشته به دلیل اختلافات سیاسی، طرفدارانش را به تظاهرات وا داشته و آنان با اشغال ساختمان پارلمان روند سیاسی کشور را تعطیل و تشکیل دولت جدید را به تاخیر انداختهاند. همزمان حامیان صدر در محوطه شورای عالی قضایی عراق به عنوان مهمترین نهاد قضایی این کشور نیز تحصن کرده و موجب تعطیلی تمامی نهادهای قضایی در عراق شدهاند.
«محمد صالح العراقی» چهره نزدیک به سید مقتدی الصدر نیز با حمایت از تجمع اخیر آشوبگران حامی صدر در مقابل ساختمان شورای عالی قضایی و ادعای «انقلاب مردم عراق بر فساد»، چهارشنبه پیش تهدید کرد که اگر مردم این کشور بخواهند، انقلاب ادامه مییابد افزود: «اگر مردم تصمیم به ادامه انقلاب و تضعیف و نابودی مفسدان داشته باشند، گام ناگهانی دیگری برمیداریم که فکرش را هم نمیکنند.»
زندگینامه مقتدی صدر در عراق
مقتدی صدر چهارمین پسر سید محمد صدر، از مراجع شیعه عراق در دهه ۱۹۹۰ میلادی است ، که به همراه دو پسرش، در دوران حکومت حزب بعث به ریاست صدام حسین، ترور و کشته شدند.
نسب خانواده صدر به پیشوای هفتم شیعیان؛ موسی بن جعفر منتهی میشود. صدرها که در منطقه جبل عامل لبنان سکنی گزیده بودند، بعدها به نجف در عراق مهاجرت کرده و گروهی از آنها نیز راهی ایران شدند. سید محمدباقر صدر (از مراجع پیشین تقلید شیعیان عراق و پسر عموی پدر مقتدی صدر) نیز به دلیل مبارزه با صدام شکنجه و شهید شد. سید موسی صدر رهبر سابق شیعیان لبنان که بحثهایی دربارهٔ ناپدید شدنش توسط معمر قذافی وجود دارد نیز پسر عموی پدر مقتدی است. همسر مقتدی صدر، دختر سید محمدباقر صدر و فاقد فرزند است.
سید مقتدی صدر (زاده ۱۹۷۳ نجف) روحانی شیعه و سیاستمدار عراقی است، که از رهبران شیعیان عراق است. وی چهارمین فرزند سید محمد صدر و شناخته شدهترین بازمانده از خاندان صدر است.
وی در ۷ شهریور ۱۴۰۱ در پی بیانیه سید کاظم حائری از فعالیت های سیاسی کناره گیری کرد ، طرفداران صدر در عصر ۷ شهریور به کاخ ریاست جمهوری و مجلس عراق یورش بردند ، در پی این ناآرامی ها نخست وزیر عراق سطح آماده باش تمام نیروهای امنیتی بغداد را به بالاترین سطح افزایش داد
مقتدا صدر از مخالفین حکومت صدام حسین، طرفدار ایجاد حکومت اسلامی و مخالف حضور نیروهای خارجی در عراق است. نیروهای شبهنظامی مسلح تحت امر او معروف به جیش المهدی در مقاطعی درگیریهایی با نیروهای آمریکایی ائتلاف و افراطیون سنی و حکومت مرکزی عراق داشتهاند. مهمترین پایگاه طرفداران صدر در استانهای جنوبی عراق، به ویژه در شهرک صدر، محله شیعهنشین بغداد مستقر هستند.
سید مقتدی الصدر ، رهبر جریان صدر عراق امروز (دوشنبه) پس از بیانیه مهم آیتالله سید کاظم حائری، اعلام کرد که هیچ زمانی ادعای رهبری و مرجعیت نداشته و برای همیشه از فعالیتهای سیاسی کنارهگیری میکند.
0 دیدگاه