مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت: عملیات حفاری اکتشافی فرآورده های معدنی در این مجتمع پارسال با ۱۱۱ درصد افزایش نسبت به سال قبل آن، به ۱۴ هزار و ۳۴۵ متر رسید.
علی رسولیان روز پنج شنبه افزود: ۲۲ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۸۰ تن کلوخه سنگ آهن، سال گذشته در مجتمع سنگ آهن سنگان خواف تولید شد که این میزان در مقایسه با آمار مشابه سال ۱۴۰۱ هفت درصد رشد یافت.
وی از فروش ۱۷ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۷۸ تن کلوخه سنگ آهن توسط این مجتمع در سال ۱۴۰۲ به سرمایه گذاران در منطقه صنعتی و معدنی سنگان خواف خبر داد داد و تصریح کرد: این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد ۲۰ درصدی مواجه بوده است.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت: پارسال از مجموع یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۶۶۰ تن سنگ آهن دانه بندی شده که توسط این مجتمع تولید شده بود،۹۹۸ هزار و ۵۷۳ تن به فروش رسید.
رسولیان اظهار کرد: یک میلیون و ۴۳۰ هزار تن فرآورده های معدنی و سنگ آهن پارسال از طریق حمل و نقل ریلی به دیگر نقاط کشور ارسال شد که این میزان در مقایسه با سال قبل از آن، ۱۰ درصد افزایش نشان می دهد.
وی ادامه داد: احداث کارخانه "ژل امولایت" با هدف تأمین به موقع مواد انفجاری مصرفی در عملیات آتشباری اکتشافهای معدنی به عنوان یکی از دستاوردهای مهم مجتمع سنگ آهن سنگان خواف در سال ۱۴۰۲ آغاز شده که تاکنون ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت: طرح برق رسانی شبکه ۲۰ کیلو ولت و روشنایی معادن سنگان خواف هم تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امسال به بهره برداری می رسد.
مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگ آهن امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
دسترسی به محل کانسارهای سنگآهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربتحیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربتجام، تایباد و سنگان امکان پذیر است و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربتحیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور میکند.
مرکز شهرستان ۱۶۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی قرار دارد.
0 دیدگاه