برنامه ریزی ۱۴ پروژه جهت توسعه ظرفیت تولید و بهینه‌سازی مصرف برق/اضافه شدن ۱۲۰۰۰ مگاوات در سال جاری

در این نشست مدیرعامل توانیر و سخنگوی صنعت برق، دکتر رجبی مشهدی، به تشریح برنامه‌های توسعه ظرفیت تولید برق کشور پرداختند. در این نشست، اشاره شد که بیش از ۵۰۰ شرکت داخلی و ۱۲۰ شرکت خارجی در این نمایشگاه حضور دارند.
برنامه ریزی ۱۴ پروژه جهت توسعه ظرفیت تولید و بهینه‌سازی مصرف برق/اضافه شدن ۱۲۰۰۰ مگاوات در سال جاری

به گزارش شماواقتصاد: مدیرعامل توانیر و سخنگوی صنعت برق، دکتر رجبی مشهدی، به تشریح برنامه‌های توسعه ظرفیت تولید برق کشور پرداخت و گفت بر اساس برنامه‌ریزی‌های وزارت نیرو، ظرفیت تولید برق کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی جدید به 3629 مگاوات افزایش خواهد یافت. همچنین، 600 مگاوات ظرفیت اضافی از طریق واحدهای بخش خصوصی در یک سال آینده به تولید برق کشور اضافه خواهد شد. تعمیرات به موقع نیروگاه‌های حرارتی با ظرفیت 124000 مگاوات نیز از دیگر برنامه‌هاست که 110 هزار مگاوات آن مربوط به نیروگاه‌های حرارتی و اتمی است. 

مدیر عامل توانیر در ادامه گفت نیروگاه‌های برق آبی نیز با ظرفیت 13 هزار مگاوات در حال تعمیر هستند و تا کنون حدود 18 هزار مگاوات از نیروگاه‌ها برای تعمیرات از مدار خارج شده‌اند. در حوزه تجدیدپذیرها، پیش‌بینی شده که ظرفیت تولید برق تا پایان سال آینده افزایش یابد. 

دیگران چه می خوانند:

در بخش انتقال برق، 1871 کیلو متر شبکه جدید و 1573 ظرفیت ترانسفورماتور به شبکه اضافه خواهد شد. در بخش توزیع 28000 کیلومتر کابل خود نگهدار آلومینیومی جایگزین کابلهای فرسوده مسی خواهد شد.  

وی گفت در راستای مدیریت مصرف، نصب 4 میلیون و 200 هزار دستگاه هوشمند برق از ابتدای دولت آغاز شده و هدف کاهش مصرف برق و بهینه‌سازی آن است. همچنین، جایگزینی یک میلیون دستگاه موتور و کولر گازی با مصرف کمتر نیز در برنامه‌ها قرار دارد.

سخنگوی صنعت برق گفت، در جلسات مفصلی که در مورد وضعیت نیروگاه‌ها برگزار شده است، تأکید شده که کشور به گاز طبیعی وابسته است و وزارت نیرو از افزایش مصرف گاز در فصل سرما استقبال می‌کند. در شرایط عادی، حدود 80 درصد از سوخت نیروگاه‌ها گاز و 20 درصد آن سوخت مایع است.
 وی گفت در زمستان، امکان استفاده از سوخت مازوت نیز وجود دارد. 

وی افزود نیروگاه‌ها تمایل دارند که از سوخت گاز استفاده کنند، اما در صورت افزایش مصرف، باید به استهلاک بیشتر سوخت توجه شود. همچنین، ظرفیت تولید برق در صنعت برق حدود 45000 مگاوات است و اگر مردم در مصرف برق و گاز صرفه‌جویی کنند، مشکلی در زمستان پیش نخواهد آمد. 

رجبی مشهدی گفت میزان سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها باید متناسب با دمای هوا تنظیم شود و مراقبت‌های لازم در زمان تحویل سوخت انجام گیرد. خوشبختانه در خصوص تحویل سوخت به نیروگاه‌ها هیچ مشکلی وجود نداشته، اما ممکن است قبل از تحویل سوخت، مشکلاتی پیش بیاید. همکاری خوبی با وزارت نفت و شرکت پخش وجود دارد تا از هرگونه دخل و تصرف در تأمین سوخت جلوگیری شود. راندمان و بازده نیروگاه‌ها نیز به دقت بررسی می‌شود تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

دکتر رجبی مشهدی در زمینه برنامه‌های یارانه‌ای و اقتصادی وزارت نیرو در ایران گفت در این برنامه‌ها، هدف اصلی تأمین قیمت‌های اقتصادی برای مصرف‌کنندگان و عرضه‌کنندگان از طریق نیروهای دولتی و تابلوی آزاد است. به این ترتیب، قیمت‌ها به گونه‌ای تنظیم می‌شوند که افرادی که بیش از الگو مصرف می‌کنند، بتوانند از عرضه‌های مشخص شده استفاده کنند.

وی تاکید کرد یکی از اقدامات مهم، عرضه گواهی صرفه‌جویی بارندگی است که به صورت یارانه‌ای انجام می‌شود و هزینه‌های آن کمتر از قیمت تمام شده است. این برنامه‌ها به منظور رونق بخشیدن به بازار و تأمین نیازهای مصرف‌کنندگان و عرضه‌کنندگان طراحی شده‌اند. وزارت نیرو همچنین به دنبال تأمین منابع مالی از صندوق توسعه ملی است. تفاهماتی با وزیر محترم نیرو صورت گرفته تا منابعی در اختیار شرکت‌های خصوصی قرار گیرد. پیش‌بینی شده که حدود 12.5 میلیارد یورو برای توسعه سرمایه‌گذاری در این حوزه اختصاص یابد، که شامل 5 تا 7.5 میلیارد دلار نیز می‌شود. این منابع به منظور تسریع در سرمایه‌گذاری‌ها و کاهش هزینه‌ها در پروژه‌های مختلف به کار گرفته خواهد شد.

در پایان دکتر رجبی مشهدی تاکید کرد که برنامه‌ریزی بلندمدت برای توسعه ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور وجود دارد و طبق برنامه هفتم، هدف این است که تا پایان سال جاری 12 هزار مگاوات به ظرفیت فعلی اضافه شود که شامل 500 مگاوات برای سال جاری و 3000 مگاوات برای سال آینده خواهد بود. همچنین برای سال آینده، هدف افزایش ظرفیت به 4000 مگاوات تعیین شده است. این برنامه‌ها نشان‌دهنده عزم کشور برای توسعه و تقویت منابع انرژی تجدیدپذیر است.

بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت برق با حضور بیش از 500 شرکت داخلی و 120 شرکت خارجی در حال برگزاری است.

 

 

گزارش: لیلا احمدی افشار 

برنامه ریزی ۱۴ پروژه جهت توسعه ظرفیت تولید و بهینه‌سازی مصرف برق/اضافه شدن ۱۲۰۰۰ مگاوات در سال جاری

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟