قوانین برج سازی در تهران چیست؟

در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی و تشریح قوانین و مقررات برج سازی در تهران و نکات مهم هر یک از آنها بپردازیم.
قوانین برج سازی در تهران چیست؟

برج سازی در تهران مستلزم رعایت نکات، قوانین و استانداردهای خاصی است که رعایت آن ها الزامی است. افرادی که در این حیطه کاری فعالیت می کنند می بایست با قوانین برج سازی در تهران آشنایی کامل داشته و آن را رعایت کنند. قوانین مذکور توسط سازمان راه و شهرسازی تعیین و به صاحبان کسب و کار ابلاغ می گردد، این ابلاغیه همواره با اصلاحات خاصی همراه است. آخرین اصلاحات انجام شده توسط مدیریت شهری و شورای عالی شهرسازی به تایید رسیده و در نهایت افرادی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت می کنند آن را در اختیار دارند.

شورای عالی شهرسازی کشور با هدف بهبود ساخت و ساز در پایتخت قوانین و مسیر استاندارد را تدوین نموده، این اقدامات به منظور پیشگیری از آشفتگی بازار ساخت و ساز اجرا شده و رعایت آن برای همه الزامی است. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی و تشریح قوانین و مقررات برج سازی در تهران و نکات مهم هر یک از آنها بپردازیم.

دیگران چه می خوانند:

استانداردهای برج سازی در تهران

تهران پرجمعیت ترین استان کشور است که از نظر اقتصادی و شغلی، شرایط ایده آل را برای شهروندان ایجاد نموده است. این میزان رفاه سبب سرازیر شدن خیل عظیمی از جمعیت به این شهر شده و بدون شک می بایست به فکر راهکارهایی برای اسکان این میزان جمعیت بود. برج سازی بهترین و ایده آل ترین روش برای اسکان دادن به جمعیت زیاد است که البته نیاز به رعایت راهکارهای اصولی و استاندارد دارد.

نقشه کلانشهر تهران 4 پهنه اصلی را شامل می شود که در گروه های زیر قرار می گیرند:

  • مختلط
  • مسکونی
  • کار و فعالیت
  • فضای سبز و گردشگری

هر یک از موارد فوق نیاز به مجوز ساخت و ساز خاص دارد، هر پهنه با توجه به میزان تراکم از نظر مسکونی و غیر مسکونی قابل ارجاع به سازندگان هستند و هر یک 55 پهنه را شامل می شوند. از میان 55 پهنه مذکور تنها 18 پهنه آن به برج سازی اختصاص داده می شود و بیشتر از آن تخطی در قانون به حساب می آید. برای برج سازی در محیط های مشخص شده، می بایست قواعد و استاندارد های خاصی رعایت شود که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

محدوده های مجاز

از مهم ترین قوانین برج سازی در تهران می توان به توجه به تعداد واحد ها بر اساس مساحت زمین اشاره کرد. بر اساس آخرین اصلاحات در ضوابط، برج هایی که بیش از 20 طبقه هستند، به حداقل یک هکتار زمین نیاز دارند. در پیش نویس قوانین و ضوابط برج سازی در تهران حداقل و حداکثر ارتفاع برای سازه های بلند در محدوده های خاص مشخص شده است. همانطور که عنوان شد 18 پهنه برای برج سازی مشخص شده که در 4 پهنه مخصوص تعیین و در هر پهنه به ترتیب می توان 13 طبقه، 14 طبقه، 20 طبقه و 40 طبقه ساخت و ساز انجام داد.

مختصات ساخت در زیرپهنه های اختصاصی

پس از تعیین محدوده های مجاز برای هر طبقه، می بایست مختصات ساخت در هر پهنه مجاز در 4 گروه H1، H2، H3 وH4 طبقه بندی می شود. هر گروه دارای مختصات خاص از نظر مساحت زمین و ارتفاع ساختمان است که برای درک بهتر آن می بایست به جدول زیر مراجعه نمایید:

زیر پهنه ها

مختصات مجاز

H1

300 متر معادل 40 طبقه

H2

200 متر معادل 20 طبقه

H3

140 متر معادل 14 طبقه

H4

120 متر معادل 13 طبقه

بهتر است بدانید که هر گروه دارای محدوده های مشخص برای سکونت، تجارت و فضای سبز است که باید رعایت شوند. هر گروه و پهنه می بایست طرح توجیهی ماده 5 را رعایت نموده که بر اساس آن فاکتور های متعدد از جمله چشم انداز، سیما و نمای ساختمان، ارزیابی های ترافیکی، زیست محیطی، سایه اندازی و ... به طور کامل بررسی شود. بر اساس این ماده سازه های بلند مرتبه باید در مساحت مشخص ساخته شوند، به عنوان مثال برای بنایی با بیش از 20 طبقه، یکی از بر های زمین حداقل 25 متر باشد.

تکلیف شهرداری و خطوط قرمز

در این قانون علاوه بر شناخت معیار ها و فاکتورهای ساخت و ساز، تکالیف و خطوط قرمز مشخص شده که بر اساس آن باید به میزان سقف جمعیت پذیری شهر تهران توجه نمود. بر این اساس به شهرداری تکلیف داده شده که مطابق با افق طرح جامع و تفصیلی تعیین شده، برای هر بنای بلند مرتبه حداکثر جمعیت قابل سکونت مشخص شود.

علاوه بر تکلیف فوق، 5 خط قرمز نیز برای ساخت و ساز بنای بلند مرتبه تعیین شده که شامل موارد زیر هستند:

  • انسداد کریدورهای شریان‌های حیاتی
  • انسداد کریدورهای شبکه اضطراری
  • انسداد کریدورهای طبیعی عبور جریان هوای شهر
  • انسداد کریدورهای حفظ دید برج میلاد به عنوان نماد پایتخت
  • انسداد کریدورهای دید مطلوب شهر به مناظر طبیعی و نشانه‌های با ارزش شهر تهران

موارد فوق خطوط قرمزی هستند که بی توجهی به آن ها باعث ایجاد مشکلات و اختلال در کار ساخت و ساز می گردد. دقت داشته باشید که موارد فوق باید توسط کارشناسان حرفه ای به طور کامل بررسی شده و سپس با توجه به معیار های تعیین شده به عنوان قوانین برج سازی در تهران مراحل ساخت و ساز را آغاز نمایند.

ساخت و ساز منظم و استاندارد

ممکن است این مورد از قوانین برج سازی در تهران بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر آید اما توجه به ساخت و ساز منظم و استاندارد تاثیر بسزایی در بهبود هوای سطح شهر دارد و می تواند مقدار وزش باد و گردش هوا را تحت تاثیر قرار دهد به همین دلیل ساخت برج های بی قاعده که منجر به تغیر دمای شهر می شود، اکیدا ممنوع است.

بررسی و معرفی پروژه الماس 2

پس از معرفی قوانین برج سازی در تهران، برای آشنایی بیشتر با این مطالب پیشنهاد ما بررسی پروژه الماس 2 است که به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های ساخت و ساز در منطقه 22 تهران معرفی می شود. این پروژه توسط معماران حرفه ای بررسی و با توجه به استاندارد و قوانین مشخص شده در حال ساخت و ساز است. برای آشنایی بیشتر با این پروژه می توانید به سایت دیار 22 مراجعه کرده و با کارشناسان واحد پشتیبانی و فروش در ارتباط باشید.

قوانین برج سازی در تهران چیست؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟