اسلیو معده نوعی جراحی لاغری نسبتا جدید است که به نسبت سایر روش ها مانند بای پس معده کم هزینه تر و همچنین کم خطرتر است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این عمل لاغری آشنا شوید.
اسلیو معده چیست؟
اسلیو معده نوعی جراحی لاغری است که طی آن جراح بیش از 70 درصد از معده را از بدن خارج می کند و معده جدید باقی مانده که شبیه موز است را منگنه می کند.
از آنجا که طی این عمل بر خلاف بای پس معده دستگاه گوارش فرد دستکاری نمی شود، تعداد عوارض اسلیو معده کمتر از بای پس معده است و البته به دلیل کوچک تر بودن عمل هزینه اسلیو معده نیز کمتر است.
چه کسانی نیاز به عمل اسلیو معده دارند؟
این عمل برای هر فردی که اضافه وزن دارد یا چاق است مناسب نیست؛ بلکه این عمل تنها مناسب افرادی است که دچار چاقی (شاخص توده بدنی بالای 35) مفرط هستند.
این افراد معمولا به کمک روش های معمول مانند رژیم غذایی و ورزش موفق به کاهش وزن نمی شوند. این افراد می توانند با مراجعه به یک جراح لاغری، در صورت صلاحدید وی اقدام به انجام عمل اسلیو معده کنند.
عمل اسلیو معده تنها به منظور تناسب اندام انجام نمی شود، این عمل جراحی، از آنجایی که چاقی زمینه ساز بسیاری از بیماری های مزمن مثل دیابت نوع دو، بیماری های قلبی، کبد چرب و .... است نیز انجام می شود و باعث بهبود چشمگیر این بیماری ها می شود.
شایان ذکر است که افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با چاقی حتی در صورتی که شاخص توده بدنی آنها 30 نیز باشد، ممکن است به تشخیص جراح کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل لاغری باشند.
عوارض اسلیو معده چیست؟
عوارض اسلیو معده به نسبت سایر روش های جراحی لاغری بسیار ناچیز است و احتمال مرگ در اثر عمل اسلیو کمتر از نیم درصد است.
اما همانند هر جراحی دیگری در صورت عدم تبحر جراح و همچنین رعایت نکردن مراقبت های پس از عمل ممکن است عوارض احتمالی عمل اسلیو معده را تجربه کنید. از جمله عوارض اسلیو معده عبارتند از:
- نشت محتویات معده از خط منگنه (خطای جراح)؛
- آمبولی بعد از عمل اسلیو (خطای جراح و عدم رعایت مراقبت ها)؛
- عفونت محل زخم (در صورت عدم رعایت مراقبت های بعد از عمل)؛
- کمبود مواد مغذی؛
- سنگ های صفراوی؛
- سوزش معده؛
- خونریزی؛
مراقبت های بعد از عمل اسلیو معده
همان طور که گفتیم موفقیت جراحی اسلیو معده در گرو انتخاب جراح متبحر و همچنین رعایت مراقبت های بعد از عمل است. به دلیل مهم بودن مراقبت های بعد از عمل قصد داریم در این بخش درباره این موضوع صحبت کنیم.
مصرف دارو بعد از عمل اسلیو معده
پس از انجام عمل کوچک کردن معده، میزان خورد و خوراک فرد به طرز چشمگیری کاهش پیدا می کند. از آنجا که بدن این فرد به این میزان غذا خوردن و همچنین انرژی ورودی عادت نداشته ممکن است در هفته ها و ماه های اول بعد از جراحی اسلیو دچار کمبود مواد معدنی و ویتامین هایی مثل کلسیم، آهن و ویتامین دی شود. به همین دلیل پزشک تا مدتی مصرف مکمل ها و ویتامین های تزریقی را تجویز می کند.
به همین دلیل است که یکی از اقدامات مهمی که بعد از جراحی باید انجام دهید، انجام حداقل دو نوبت آزمایش به منظور بررسی کمبود ویتامین در بدن است؛ تا پزشک بر اساس آن ویتامین های مربوطه را برای بیمار تجویز کند.
رژیم غذایی بعد از جراحی اسلیو
یکی از مهم ترین نکاتی که بعد از عمل اسلیو باید به آن توجه داشته باشید، پیروی از نکات تغذیه ای پزشک و همچنین رژیم غذایی ارائه شده است.
رژیم غذایی بعد از اسلیو معده برای هر فردی متناسب با نیازهای بدنی وی ارائه می شود. اما به طور کلی اکثر رژیم های غذایی بعد از عمل اسلیو معده شامل این موارد می شوند:
- هفته اول بعد از جراحی: در هفته اول بعد از عمل اسلیو، شما تنها اجازه مصرف مایعات رقیق را دارید.
- هفته دوم بعد از جراحی: از هفته دوم می توانید سوپ و مایعاتی مثل شیر، آبمیوه های طبیعی و اسموتی های رژیمی را هم استفاده کنید.
- هفته سوم و چهارم بعد از جراحی: تقریبا از هفته سوم کار شما کمی راحت می شود و می توانید مواد غذایی پوره شده، میوه های له شده و حتی پاستای له شده را هم به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
- هفته پنجم بعد از جراحی: از هفته پنجم بعد از عمل اسلیو فرد تقریبا می تواند به رژیم غذایی معمولی خود برگردد و مصرف مواد غذایی جامد آزاد است.
نکته: با اینکه در اکثر مواقع پس از گذشت 5 هفته از جراحی اسلیو، فرد مجاز به مصرف مواد غذایی جامد هم می باشد، اما پرخوری کردن و همچنین مصرف مواد غذایی فرآوری شده، فست فودی، پرچرب و .... برای بیماران اسلیوی تا پایان عمر ممنوع است.
هزینه اسلیو معده چقدر است؟
هزینه اسلیو معده با توجه به فاکتورهای مختلف مثل شاخص توده بدنی فرد، نوع بیمه، میزان تخصص و مهارت جراح و همچنین نوع بیمارستانی که عمل انجام می دهید، می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی هزینه اسلیو معده به نسبت بای پس معده کمتر است.
کلام آخر
ما در این نوشتار سعی کردیم نگاهی اجمالی به عمل اسلیو معده داشته باشیم. این عمل مختص افراد چاق با شاخص توده بدنی حداقل 30 است که مبتلا به بیماری های مزمن هستند و با روش های معمول مثل رژیم غذایی و ورزش موفق به کاهش وزن نشده اند.
نکته ای که نیاز است در پایان این نوشتار گوشزد کنیم این است که، کار شما با عمل اسلیو تمام نمی شود و معجزه ای در کار نیست! شما همچنان بعد از عمل اسلیو باید رژیم غذایی سالم داشته باشید، پرخوری نکنید و همچنین ورزش کنید تا وزن دلخواه خود را ثابت نگه دارید.
0 دیدگاه