استعلام کد بورسی؛ از کجا بفهمیم کد بورسی داریم؟

تمامی افراد برای ورود به بازار سرمایه باید یک شناسه اختصاصی دریافت کنند که هویت آن‌ها را در بورس تعیین می‌کند و امکان شرکت در معامله‌های سهام و اوراق بهادار را برای آن‌ها فراهم خواهد کرد. ازاین‌رو فراموش‌کردن کد بورسی معضل بزرگی برای سرمایه‌گذران است که با دسترسی به روش‌های مختلفی می‌توان این شناسه را بازیابی کرد و فعالیت خود را ادامه داد، اما چطور می‌توان فهمید کد معاملاتی فعال داریم یا خیر؟ برای دسترسی به جواب این پرسش تا انتها ما را همراهی کنید.
استعلام کد بورسی؛ از کجا بفهمیم کد بورسی داریم؟

تمامی افراد برای ورود به بازار سرمایه باید یک شناسه اختصاصی دریافت کنند که هویت آن‌ها را در بورس تعیین می‌کند و امکان شرکت در معامله‌های سهام و اوراق بهادار را برای آن‌ها فراهم خواهد کرد. ازاین‌رو فراموش‌کردن کد بورسی معضل بزرگی برای سرمایه‌گذران است که با دسترسی به روش‌های مختلفی می‌توان این شناسه را بازیابی کرد و فعالیت خود را ادامه داد، اما چطور می‌توان فهمید کد معاملاتی فعال داریم یا خیر؟ برای دسترسی به جواب این پرسش تا انتها ما را همراهی کنید.

منظور از کد بورسی چیست؟

کد بورسی (Exchange Code) نوعی شناسه معاملاتی منحصربه‌فرد است که برای اشخاص حقیقی و حقوقی که خواهان حضور در بازار سرمایه هستند صادر می‌شود، دریافت این کد بیانگر تکمیل احراز هویت افراد و ثبت اطلاعات در سامانه سجام خواهد بود.

دیگران چه می خوانند:

این شناسه از تعدادی رقم و حروف فارسی تشکیل می‌شود که با طی‌کردن مراحل خاص در اختیار شما قرار می‌گیرد، این حروف را معمولا براساس نام‌خانوادگی فرد انتخاب می‌کنند و اعداد نیز به‌صورت تصادفی تعیین شده است. در نهایت باید گفت داشتن این کد به شما اجازه می‌دهد تا معامله‌های بورسی را شروع کرده و به‌صورت مستقیم اوراق بهادار را خریدوفروش کنید.

چطور کد بورسی را دریافت کنیم؟

لازم به ذکر است که هر فرد تنها یک بار می‌تواند کد معاملاتی بگیرد و درصورت فراموشی، امکان درخواست صدور شناسه جدید برای او وجود ندارد، حال پرسش اساسی این خواهد بود که نحوه دریافت کد بورسی فراموش‌شده چگونه است؟ در این وضعیت تنها باید از روش‌هایی مختلفی که برای بازیابی ارائه می‌شوند، استفاده کرد که شامل موارد زیر هستند.

مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت برای گرفتن کد بورسی

اگر کد بورسی خود را به هر دلیلی از دست داده‌اید یا اینکه به‌تازگی غیرفعال شده است، می‌توانید در اولین فرصت به یکی از دفاتر پیشخوان دولت (پست بانک) در سطح شهر مراجعه کرده و از آن‌ها درخواست کنید که فرایندهای لازم برای دسترسی به شناسه بورسی را برای‌تان اجرا کنند.

جهت مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت باید حتما مدارک هویتی خود شامل کارت ملی و شناسنامه را همراه داشته باشید، در غیر این صورت خدماتی به شما ارائه نمی‌شود. ازطرفی پرداخت هزینه خدمات نیز برای‌تان الزامی است.

به‌طور معمول انجام این کار در دفاتر پیشخوان کمی وقت‌گیر است و دردسرهای خاص خود را دارد، درضمن اگر در محلی باشید که امکان مراجعه حضوری وجود ندارد باید استعلام کد بورسی را تا مدتی به تعویق بیندازید.

انواع روش‌های آنلاین جهت دریافت کد معاملاتی

درحال‌حاضر که دسترسی به اینترنت خیلی راحت‌تر است، با کمک روش‌های آنلاین به سادگی می‌توان فرایندهای مختلفی ازجمله استعلام کد بورسی را انجام داد. با این کار دیگر وقت شما تلف نمی‌شود و در هر زمان و مکانی می‌توانید به یکی از سامانه‌های مربوط مراجعه کنید.

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که تا پیش از این در بورس فعالیت داشتند یا تنها مراحل ثبت‌نام را طی کرده بودند اما درحال‌حاضر شناسه بورسی خود را به یاد نمی‌آورند، با انتخاب هریک از راه‌کارهای زیر می‌توانند به‌صورت کاملا غیرحضوری این کد را بار دیگر استعلام کنند.

استفاده از سامانه سجام برای استعلام کد بورسی

از سال 1397 تمام سرمایه‌گذاران جدید و سهامداران قدیمی در بازار بورس موظف شدند ک اطلاعات خود را در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبت کنند و از آن موقع تاکنون این فرایند به یکی از گام‌های ضروری برای دریافت کد بورسی تبدیل شده است.

همان‌طور که سامانه اینترنتی سجام برای احراز هویت و ثبت اطلاعات شما کاربرد دارد، در مواقعی که شناسه اختصاصی خود را از دست می‌دهید باز هم این پلتفرم به یاری شما می‌آید تا بتوانید جهت استعلام غیرحضوری کد بورسی اقدام کنید.

برای استفاده از این سایت به‌منظور دریافت کد معاملاتی یا مشاهده اینکه آیا شناسه فعالی به نام شما وجود دارد یا خیر، تنها باید وارد سایت سجام شوید و در کادر مربوط کد ملی خود را درج کنید تا در بخش ویرایش اطلاعات گزینه‌ای برای استعلام کد بورسی را ببینید.

مراجعه به سامانه استعلام کد بورسی

از دیگر سایت‌های اینترنتی که امکان دسترسی کاربران به شناسه بورسی را فراهم می‌دهد، سامانه استعلام است که با ورود به صفحه اول آن می‌توانید اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید و به مراحل بعدی بروید.

در این بخش از شما خواسته می‌شود که کد ملی، شماره شناسنامه، شماره گوشی همراه و کد امنیتی را وارد کنید، سپس روی گزینه جست‌وجو ضربه بزنید تا کد معاملاتی بازیابی شود. استفاده از این روش تنها هر 24 ساعت یک‌بار امکان‌پذیر است.

ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه برای دریافت شناسه بورسی

سامانه ذینفعان بازار سرمایه نیز امکانی را فراهم می‌کند تا سرمایه‌گذاران و فعالان بورس در هر زمانی که کد خود را فراموش کردند، از این درگاه برای دریافت اطلاعات استفاده کنند. شرط ورود به سایت این است که از قبل احراز هویت شده باشید.

این سامانه توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه توسعه پیدا کرده و در تمام طول روز خدمات الکترونیکی را به ناشران، سهامداران، و واحدهای نظارتی و مالی ارائه می‌دهد.

مراجعه به پنل کاربری مربوط به کارگزاری

چنانچه در یکی از کارگزاری‌های مجاز و مورد تایید سازمان بورس و بورس اوراق بهادار ثبت‌نام کرده‌اید و پنل کاربری دارید، برای پیداکردن کد بورسی خود می‌توانید از این روش کمک بگیرید. معمولا پنل‌های معاملاتی گزینه‌ای برای بازیابی و استعلام شناسه بورسی هر فرد دارند.

امکان دارد مدت‌زمان زیادی از آخرین ورود شما به پنل گذشته باشد و اکنون نام کاربری یا رمز عبورتان را فراموش کرده باشید، در این وضعیت بهتر است در ساعت‌های کاری با پشتیبانی کارگزاری تماس بگیرید و از آن‌ها بخواهید که اطلاعات شما را بار دیگر در اختیارتان قرار دهند.

جمع‌بندی

شما برای ورود به بازار سرمایه نیاز به کد بورسی فعال دارید که بعداز ثبت اطلاعات و عبور از مراحل مختلف در اختیارتان قرار می‌گیرد، این شناسه که ترکیبی از چند حرف و عدد است برای انجام معامله ضروری خواهد بود. درصورتی‌که شناسه خود را فراموش کنید راه‌حل‌هایی برای استعلام و دستیابی مجدد برای شما وجود دارد.

روش‌هایی که برای این منظور در نظر گرفته می‌شود شامل مراجعه حضوری به یکی از دفاتر پیشخوان دولت (پست بانک) یا استفاده از روش‌های آنلاین است که در سامانه‌هایی همچون سجام، استعلام، پنل کارگزاری و درگاه یکپارچه ذینفعان قابل دسترس خواهد بود.

استعلام کد بورسی؛ از کجا بفهمیم کد بورسی داریم؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟